Vai vērts iemainīt parasto zobu birsti pret elektrisko zobu birsti?

Uzzini visu par elektriskajām zobu birstēm: kā tās atšķiras no parastajām, kādi ir to veidi, un vai vērts savu mehānisko zobu birsti iemainīt pret elektrisko?

Mēs visi vēlamies baltus un veselus zobus, un labprāt darītu visu nepieciešamo, lai par mutes veselību parūpētos preventīvi - mājas apstākļos, nevis būtu spiesti glābt situāciju zobārsta krēslā. Manuālā – mehāniskā zobu birste un zobu diegs, protams, ir “iztikas minimums”, bet, tehnoloģijām attīstoties, tirgū pieejamas arī aizvien kvalitatīvākas un efektīvākas elektriskās zobu birstes. Mēs visi zinām, ka tās it kā ir “labākas” par mehāniskajām, bet kādas tad īsti ir to priekšrocības? Kā, vēl bez automātiskās darbības roku kustības aizvietošanai, tās tieši atšķiras no mehāniskajām, un kādu veidu elektriskās zobu birstes ir pieejamas? Un vai ir vērts parasto zobu birsti aizvietot ar elektrisko?

elektriskās zobu birstes

Elektriskās zobu birstes darbība

Mēs visi esam labi pazīstami ar manuālo zobu birsti un tās darbības principu, savukārt, elektrisko zobu birsti darbina rokturī iebūvēts akumulators. Jebkuras zobu birstes mērķis ir no mūsu zobiem noņemt aplikumu, un pasargāt tos no kariesa un smaganu saslimšanu attīstības. Nav šaubu, ka to spēj paveikt jebkura zobu birste, kamēr vien tiek izmantota piemērota zobu tīrīšanas tehnika. Taču elektriskajai zobu birstei ir vairākas priekšrocības, turklāt, arī saskaņā ar klīniskajiem pētījumiem, tās par mutes veselību parūpējas labāk.

Elektriskās zobu birstes aplikumu likvidē labāk pateicoties birstītes galviņas kustībām, kuras dažādiem modeļiem atšķiras. Elektriskās birstītes minūtē veic aptuveni 30 līdz 40 tūkstoši kustību, kamēr ar manuālo zobu birsti kustību daudzums minūtē ir vien aptuveni 500. Nelielais, apaļais elektriskās zobu birstes uzgalis, līdzīgi kā zobārsta kabinetā, pārvietojas tādā veidā kādu cilvēka roka nevarētu imitēt, nodrošinot labāku tīrīšanu, salīdzinot ar manuālajām zobu birstēm.

elektriskās zobu birstes

Soniskā un apaļā uzgaļa elektriskās zobu birstes

Tirgū pieejamas elektriskās zobu birstes ar apaļu uzgali un soniskās elektriskās zobu birstes. Atšķiras zobus tīrošā saru uzgaļa forma: soniskajās zobu birstēs saru uzgalis ir ļoti līdzīgs manuālās zobu birstes uzgalim ar tā iegareno formu, turklāt, arī šī zobu birste veic slaucīšanas kustības. Savukārt, elektriskā zobu birste ar apaļo uzgali vairāk līdzinās profesionālam zobārstniecības aprīkojumam. Tā darbojas, pielāgojoties zobu formai, un nodrošina efektīvu un saudzīgu zobu virsmu tīrīšanu.

Apaļais birstes uzgalis labāk pieguļ zobu virsmai, tādējādi tas spēj noņemt vairāk aplikuma un pārklājuma. Tāpat, tas spēj efektīvāk aizsniegt grūti sasniedzamas vietas uz zobu aizmugures virsmām. Soniskās zobu birstes, savukārt, iesaka, galvenokārt, cilvēkiem ar jūtīgām smaganām. To darbība ir daudz efektīvāka, nekā manuālajām zobu birstēm, taču ne tik efektīva kā elektriskajām zobu birstēm ar apaļo uzgali.

Elektriskās zobu birstes ar apaļo uzgali atšķiras pēc darbības veida. Ir birstītes, kurās tiek izmantotas soniskās vai oscilējošās kustības apvienojumā ar nedaudz rotējošām vai pulsējošām kustībām – šis darbības veids ir visefektīvākais. Ir arī elektriskās zobu birstes, kuras veic vienīgi rotējošas kustības, un šīm zobu birstēm priekšrocības, salīdzinot ar manuālajām zobu birstēm, nav pierādītas.

rozā zobu birste

Kāpēc vērts iegādāties elektrisko zobu birsti?

Elektriskās zobu birstes tirgū parādījušās jau pirms laba laika, tāpēc mūsdienu tehnoloģiju laikmetā, kad ierīces strauji attīstās, elektriskā zobu birstīte ne tikai veic tūkstošiem kustību minūtē, palīdzot tikt galā ar mutē esošo aplikumu efektīvāk, bet tām ir arī citas priekšrocības. Daudziem elektrisko zobu birstīšu modeļiem pievienotas dažādas papildu funkcijas, kas lieti noderēs tiem, kam mutes higiēna ir īpaši nozīmīga:

  • Elektriskajās zobu birstēs nereti iebūvēta laika atskaites sistēma: tā darbojas divas minūtes, tāpēc tā var palīdzēt ar zobu higiēnas disciplīnu. Pētījumos arī pierādīts, ka tīrot zobus ar elektrisko zobu birsti, cilvēki ir vairāk fokusēti uz pašu zobu tīrīšanas procesu;
  • Katram elektriskās zobu birstītes modelim ir vairāki režīmi, kas piemēroti lietotāju individuālajām vajadzībām – ir vienkārši režīmi tiem, kuriem nepieciešams tikai noņemt zobu aplikumu, bet ir arī specifiski režīmi tiem, kuriem ir nosliece uz zobu jūtību, pigmenta veidošanos vai smaganu saslimšanām;
kredīts elektriskai zobu birste

  • Elektriskās zobu birstes sniedz labu motivāciju bērniem un pusaudžiem, kuriem nereti ar zobu tīrīšanu negribas pārlieku nodarboties – elektriskās birstītes tehnoloģija un funkcijas ir aizraujošākas par mehāniskās zobu birstes vienmuļo izmantošanu. Elektriskās zobu birstes tiek ieteiktas bērniem no trīs gadu vecuma. Bērniem paredzēti īpaši elektriskās zobu birstes modeļi, kā arī īpaši izveidota lietotne telefonā, kas motivē bērnus zobus tīrīt ilgāk un rūpīgāk;
  • Nereti elektriskajā zobu birstē pieejams spiediena sensors, jo ir izpētīts, ka cilvēki, tīrot zobus, bieži vien mēdz pielietot pārāk lielu spēku, tādējādi provacējot smaganu atkāpšanos un radot zobos defektus. Zobu birstē iestrādātais spiediena sensors signalizēs, ja uz zoba pieliktais spēks būs pārlieku liels, un to būs iespēja pielāgot vajadzīgajam;
  • Lai gan elektriskās zobu birstes ir acīmredzami dārgākas par mehāniskajām, patiesībā tas ir atgriezenisks ieguldījums visas ģimenes mutes veselībā: elektriskās birstītes izmantošana ne tikai ļaus izvairīties no nepieciešamības bieži labot zobus (protams, tas nenozīmē, ka var izvairīties no regulārām pārbaudēm pie zobārsta!), bet arī iegādāties tikai vienu elektrisko zobu birstīti; katram ģimenes loceklim nav nepieciešama atsevišķa zobu birste, jo jāiegādājas tikai katram sava zobu birstes galviņa, kuru ērti un vienkārši nomainīt pirms zobu tīrīšanas.

melnā zobu birste

Kādu elektrisko zobu birsti iegādāties?

Šo Braun Oral-B Cross Action White elektrisko zobu birsti baltā krāsā ar ceļojumu futrāli iespējams iegādāties par 39 eiro (šī cena ar 22% atlaidi ir spēkā līdz 30.04.2022). Zobu birste nodrošina 20 000 pulsējošu un 8800 rotējošu kustību minūtē un 3D tīrīšanas tehnoloģiju, kā arī Cross Action stiprinājums ar CrissCross sariem, kas piedāvā maigu un efektīvu aplikuma noņemšanu pat no grūti sasniedzamām vietām.

Šo Philips Sonicare Teens elektrisko zobu birsti zilā vai baltā krāsā ar ceļojumu futrāli iespējams iegādāties par 69,99 eiro. Zobu birste nodrošina 31 000 kustību skaitu minūtē, tai ir taimeris un iekļauti divi uzgaļi – InterCare un ProResults.

Šo Spotlight Rose Gold Sonic Toothbrush elektrisko zobu birsti rozā krāsā iespējams iegādāties par 119,99 eiro. Sonic Toothbrush elektriskā zobu birste izmanto efektīvas, augstfrekvences sukas kustības, lai nodrošinātu gan zobu pastas, gan skābekļa piegādi pat visnepieejamākajām mutes daļām. Tai ir trīs ātruma iestatījumi, ilgs akumulatora darbības laiks un komplektā trīs uzgaļi.

Šo Philips Sonicare DiamondClean 9000 elektrisko zobu birsti baltā vai vara krāsā ar ceļojumu futrāli iespējams iegādāties par 229,99 eiro. Šai zobu birstei ir četri režīmi, spiediena sensors, Bluetooth savienojums ar Android un iOS viedtālruņiem, taimeris, zobu birstes uzgaļa noteikšana un atgādinājums par zobu birstes uzgaļa maiņu. Zobu birstes akumulatora darbības laiks ir 14 dienas.

vīriešu zobu birste

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno jaunu elektrisko zobu birstīšu un citu veselībai nepieciešamu preču iegādi sev vai visai ģimenei, bet tam šobrīd nevari atvēlēt brīvos līdzekļus, nepieciešamo summu vai daļu no tās vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu.

Visi elektrisko zobu birstīšu cenu piedāvājumi izskatīti 2022. gada 27. aprīlī.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Vai vērts iemainīt parasto zobu birsti pret elektrisko zobu birsti?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas