7 priekšmeti mājoklim, kurus iegādājoties, nevajag ietaupīt!

Iekārtojot jaunu mājokli, ir priekšmeti, kurus iegādājoties, var ietaupīt, bet ir priekšmeti, kuru iegādei ietaupīt tomēr nevajadzētu. Uzzini, kuri tie ir un kāpēc!

Vai priekšā jauna mājokļa iegāde, dzīvokļa īre vai esošā mājokļa remonts un labiekārtošana? Lai kurā no šīm situācijām neatrastos, aktuāls ir un paliek jautājums par visu nepieciešamo, ko mājokļa iekārtošanai nāksies iegādāties. Tēriņi šādās situācijās ir būtiski, tāpēc vēl jo svarīgāk ir laikus apzināt visas nepieciešamās iekārtas, mēbeles un citus priekšmetus, kas nepieciešami.

Jau iepriekš esam stāstījuši par dzīvokļa remontu, labiekārtošanu un interjeru, tāpēc, iespējams, pieņemot šos būtiskos lēmumus, vēlēsies ielūkoties arī šajos materiālos. Ja plānots neliela dzīvokļa remonts, noderēs mūsu sniegtie ieteikumi rakstā “Kā vizuāli padarīt mazu dzīvokli lielāku, nelaužot sienas?”, savukārt, ja vēlies veiksmīgi atsvaidzināt mājokļa interjeru, vērts izlasīt rakstu “5 dizaina kļūdas – kā tikt pie moderna un ilgtspējīga interjera”. Savukārt, ieskatu praktiskajā minimālismā, kas palīdzēs ne tikai pieņemt lēmumus saistībā ar mājokli, bet uzlabot dzīves kvalitāti kopumā, sniegs raksts “Praktiskais minimālisms - kad labot un aizņemties, un kad pirkt jaunu!

Taču ne vienmēr ir iespēja labot un aizņemties – bieži ir jāpērk no jauna. Turpini lasīt, lai noskaidrotu, uz kuriem 7 priekšmetiem, iekārtojot mājokli, noteikti nevajag ietaupīt un kāpēc! Kā izvēlēties kvalitatīvu iekārtu, ierīci vai priekšmetu par atbilstošu cenu?

veca virtuve

1. Ledusskapis

Iegādājoties ledusskapi, pārāk taupīt nevajadzētu. Ledusskapja cenu veido tā izmērs, funkcijas, dizains, tā izgatavošanā izmantotie materiāli un, protams, ražotāja zīmols. Tāpat jāņem vērā, ka lētākiem ledusskapjiem ir zemāka energoefektivitāte, kas var būtiski palielināt elektrības rēķinu. Taču, protams, jo lielāks ledusskapis un jo jaudīgāka tā saldētava, jo vairāk enerģijas tas patērēs. Tāpēc, ir vērts izvēlēties modernu, dārgāku ledusskapi (mūsdienās ledusskapji pārsvarā tiek ražoti no elektroenerģijas klases A+++ līdz pat G, un tikai ļoti reti sastopami zemākas klases ledusskapji), bet rūpīgi izvērtēt ģimenei nepieciešamo ledusskapja lielumu, lai elektroenerģijas patēriņu iespēju robežās samazinātu. Kvalitatīvs ledusskapis kalpos vidēji 10 gadus, un šajā posmā elektroenerģijas ietaupījums būs būtisks.

A+++ ledusskapja cena: sākot no 500 eiro

liels ledusskapis

2. Veļasmašīna

Veļasmašīna ir viena no biežāk izmantotajām sadzīves iekārtām, un kvalitatīvas veļasmašīnas iegāde patiesi atmaksāsies – tā padarīs mūsu ikdienu ērtāku un vieglāku. Būtiski ir identificēt, kādas funkcijas vēlies savā veļasmašīnā, jo mūsdienās iespējams iegādāties ne tikai veļasmašīnu ar optimālu ietilpību, plašu režīmu klāstu un žāvētāju, bet arī ar dažādām papildu funkcijām, piemēram, atlikto mazgāšanu, mazgāšanas stadijas indikatoriem, tvaika tīrīšanas programmām un regulējamu temperatūras kontroli. Izvērtē nepieciešamo ietilpību (ģimenes ar vairākiem bērniem noteikti iegūs no ietilpīgākas veļasmašīnas!), jo liela ietilpība, kura patiesībā nemaz nav nepieciešama, mazgāšanu padara mazāk energoefektīvu!

A+++ veļasmašīnas cena: sākot no 350 eiro

3. Gludeklis

Gludeklis nav dārgākais un redzamākais priekšmets mājās, bet, ņemot vērā, cik plaša ir mūsdienās pieejamo gludekļu cenu amplitūda, vērts atgādināt, ka uz gludekli noteikti nevajadzētu ietaupīt. No tā, tāpat kā no veļasmašīnas, lielā mērā atkarīga gan apģērba ilgtspēja un nolietojums, gan arī tas, vai ikdienā nāksies saskarties ar nevajadzīgu stresu, no kā viegli būtu izvairīties. Mūsdienās teju visi modernie gludekļi aprīkoti ar ērto tvaika funkciju un keramikas vai metālkeramikas virsmu, un tāpat būtiski pievērst uzmanību arī pietiekamai jaudai (vienam vai diviem cilvēkiem pietiks ar 1000-1500 W jaudas gludekli, bet lielākai ģimenei būtu ieteicams iegādāties gludekli ar jaudu 1500-200 W). Patiesus gludināšanas fanus (un kuplākas ģimenes) priecēs mūsdienās pieejamās gludināšanas sistēmas – tās ir jaudīga gludekļa, tvaika ģeneratora un nereti arī gludināmā dēļa apvienojums vienā sistēmā.

Kvalitatīvi gludekļi: sākot no 70 eiro

gludeklis

4. Gludināmais dēlis

Lai gan varētu šķist, ka gludināmais dēlis ir samērā lēts un nebūtisks priekšmets, par kura iegādi galva pārlieku nebūs jālauza, nereti mēdzam iekrist lamatās un ietaupīt tieši uz šādiem sadzīves priekšmetiem – lai gan to darīt noteikti nevajadzētu. Tieši gludināmā dēļa (un ne tikai gludekļa) kvalitāte nereti nosaka to, cik viegli, ērti un ātri spēsim izgludināt savas drēbes, turklāt no dēļa lielā mērā atkarīga arī gludināšanas procesa kvalitāte. Stabils un ergonomisks rāmis ļaus gludinot nenogurt un netraumēt muguru, bet kvalitatīvs, nepiedegošs pārvalks un zem tā esošais materiāls ļaus perfekti izgludināt jebkuru apģērbu, to nesabojājot.

Kvalitatīvi gludināmie dēļi: sākot no 60 eiro

izdevīgs kredīts

5. Virtuves virsma

Mūsdienās bieži tiek pasūtīta visa virtuves iekārta vienkopus – tas ir lielisks, moderns un vizuāli vispievilcīgākais risinājums. Taču, arī šādā gadījumā vērts īpašu uzmanību pievērst tieši virtuves darba virsmas kvalitātei un izgatavošanas materiālam. Protams, kvalitatīviem un ērtiem jābūt arī virtuves plauktiņiem un skapīšiem, taču darba virsma patiešām arī veic vislielāko darbu – un tai ir visaugstākais nolietojamības risks. Būtiski izvēlēties kvalitatīvu materiālu ar augstu ilgmūžību, jo nereti mazāk kvalitatīvas virsmas ātri nolietojas ūdens (apkārt izlietnei) un netīrumu (tos tīrot, ilgtermiņā var palikt traipi) iespaidā. Labs risinājums ir akmens virtuves virsmas, kas kalpos ilgi un vizuāli nenovecos.

Vairāk par akmens virtuves virsmām var uzzināt, piemēram, šeit.

balta virtuve

6. Vannas istabas mēbeles

Līdzīgi kā virtuvē, arī iegādājoties vannas istabas mēbeles/aprīkojumu – vannu, tualetes podu un izlietni vai izlietni ar virsmu, ir jāņem vērā intensīvā lietošana un ūdens klātbūtne. Skaidrs, ka neviens nevēlas vannas istabas iekārtu mainīt ik pēc gada vai diviem, un, tāpat arī nav patīkami, ja vannas istabas iekārtās pamanāmas pāragra nolietojuma pazīmes. Vannas istabā ar mēbeļu un aprīkojuma kvalitāti pašam sevi nav iespējams apmuļķot – tā ir telpa, kurai vajadzētu ļaut un palīdzēt mājokļa iemītniekiem relaksēties un izbaudīt komfortu, kas ir neiespējami tad, ja šis komforts ir iluzors. Investē kvalitatīvās vannasistabas mēbelēs, kuras kalpos ilgi un ļaus izbaudīt atpūtu mūsdienu ikdienas trauksmainajā ritmā.

Vairāk par vannas istabas mēbeļu piedāvājumu var uzzināt, piemēram, šeit.

vannas istaba

7. Dekoratīvie elementi

Reizēm, iekārtojot jaunu mājokli, šķiet, ka tas pamatīgi jāizdekorē, lai radītu mājīguma sajūtu. Patiesībā nereti rodas pretējs efekts – iegādājoties daudz lētus nieciņus (piemēram, IKEA veikalos nopērkamās ierāmētās glezniņas vai krāsotās kokgriezuma dekorācijas), mājoklis izskatās vienveidīgi un bezpersoniski. Dekoratīvi elementi, protams, nav mazsvarīgi, bet ir vērts investēt dažos, nevis nopirkt daudzus un lētus. Iedvesmu var smelties, piemēram, dizaina koncepta veikala RIIJA piedāvājumā, kur nopērkami gan dažādi kvalitatīvi dekoratīvi elementi, gan lampas, gan arī trauki, vai, piemēram, zīmola PIKU izstrādājumos – gaismas burtos, kas lieliski darbosies gan kā lampa, gan dekoratīvais elements (šis zīmols radījis arī lieliskus produktus bērniem).

Šo un citus interesantus, aktuālus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno mājokļa iekārtošanu vai labiekārtošanu un sadzīves tehnikas iegādei nepieciešams papildu finansējums, tev ir iespēja vajadzīgo summu saņemt patēriņa kredītā no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com un www.piku.lv

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (4 balsojumi)
7 priekšmeti mājoklim, kurus iegādājoties, nevajag ietaupīt!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas