Jaunas veļas mašīnas iegāde: kas jauns veļas mašīnu pasaulē?

Uzzini, kas jauns veļas mazgājamo mašīnu pasaulē un pēc kādiem kritērijiem izvēlēties savam mājoklim, vajadzībām un ģimenei piemērotāko!

Pienācis laiks jaunas veļas mazgājamās mašīnas iegādei – bet kā izvēlēties savai ģimenei un mājoklim piemērotāko? Šobrīd pieejams ārkārtīgi plašs veļas mašīnu klāsts tikpat plašā cenu kategorijā, turklāt, dažādās funkcijas un uzlabojumi izvēli padara vēl sarežģītāku. Lai uzzinātu, kā izvēlēties pietiekami kvalitatīvu ierīci draudzīgā cenu kategorijā ar visām sev nepieciešamajām funkcijām, lasi tālāk! Piedāvāsim arī ieskatu dažādos tirgū pieejamos veļas mazgājamo mašīnu modeļos un atšķirībās starp tiem!

Savukārt, ja plāno remontu vai citas sadzīves tehnikas iegādi, noderēs mūsu iepriekš sagatavotajā rakstā “7 priekšmeti mājoklim, kurus iegādājoties, nevajag ietaupīt!” apkopotā informācija!

veļa mazgāšana

Kā izvēlēties veļas mašīnu?

Veļas mazgājamā mašīna ir viena no tām sadzīves iekārtām, kuras izmantojam visbiežāk, un, tādēļ, ja gribam, lai mūsu ikdiena būtu ērta un apģērba mazgāšana nesagādātu nekādas raizes, ir vērts ieguldīt kvalitatīvas ierīces iegādē, kura kalpos ilgi un uzticami. Pirms veikt pirkumu, nepieciešams sev uzdot un rast atbildes uz vairākiem jautājumiem, kas izvēles procesu padarīs daudz vienkāršāku!

1. Veļas mašīnas ietilpība

Jautājums par vēlamo veļas mašīnas ietilpību lielā mērā ir saistīts arī ar vietu mājoklī, kur veļas mašīna atradīsies. Ja vieta veļas mašīnas novietošanai ir ierobežota, tas, protams, ietekmēs, kādas ietilpības veļas mašīnu varēsiet izvēlēties. Ideālā gadījumā, protams, vietas ierobežojumu varētu neņemt vērā, un, gluži vienkārši, izvēlēties veļasmašīnu ar tik lielu ietilpību, cik ģimenei nepieciešams. Kā to noteikt?

Tas atkarīgs gan no ģimenes lieluma, gan ikdienas ieradumiem. Ja ģimenē ir vairāki bērni, vai, piemēram, ja vairāki ģimenes locekļi aktīvi nodarbojas ar sportu, visdrīzāk, mazgājamās veļas apjoms ikdienā ir visai liels. Šādā gadījumā (sevišķi, ja negribas apjoma dēļ veļu mazgāt vairākas reizes dienā) vajadzētu izvēlēties veļas mazgājamo mašīnu ar ietilpību no 7-9 kg. Savukārt, ja regulāra veļas mazgāšana nešķiet problemātiska un priekšroku dodat vietas taupīšanai, var izvēlēties arī veļas mašīnu ar ietilpību līdz 5-6 kg, kurai vieglāk atrast vietu, piemēram, salīdzinoši šaurā vannas istabā. Šādos gadījumos labi derēs veļas mašīna, kuru atver no augšas – tādējādi iespējams ietaupīt vietu, jo veļas mašīna nebūs jāatver uz sāniem. Bet, ja priekšroku dodat veļas mašīnas atvēršanai uz sāniem, veiksmīgs risinājums ir nelielā Candy zīmola veļas mazgājamā mašīna AQUA 1042DE/2-S ar 4 kg ietilpību.

veļas grozs

2. Veļas žāvēšana

Veļas mašīnas un tās nodrošināto funkciju izvēle ir atkarīga arī no veida, kādā žāvējat veļu. Ja ir plašas telpas vai, piemēram, atsevišķa mazgājamā telpa, kurā ērti novietot veļas žāvētāju, tad, iespējams, veļas mašīna ar žāvētāju nav nepieciešama. Tāpat, ja dzīvo privātmājā ar dārzu vai āra platību, arī mūsu platuma grādos ir patīkami samērā daudzus mēnešus gadā veļu žāvēt ārā.

Taču, ja telpas ir šauras un veļas žāvētājs nav optimāls risinājums, ir vērts iegādāties veļas mašīnu ar žavētāju vai, vismaz, centrifūgu, kura nodrošina par 1200 lielāku apgriezienu skaitu minūtē. Tādējādi veļa pēc mazgāšanas jau būs salīdzinoši sausa, un, arī tad, ja nākas izmantot žāvētāju telpā, drēbes nežūs ilgi, un žavētāju nenāksies turēt atvērtā veidā teju visu laiku.

veļas automāts

3. Veļas mašīnas energoefektivitāte un ekonomija

Lielākā daļa mūsdienās pieejamo veļas mazgājamo mašīnu ir energoefektīvas: elektroenerģijas un ūdens patēriņš tajās ir pēc iespējas samazināts. Ir svarīgi izvēlēties vismaz A+++ klases veļas mazgājamo mašīnu, kuras klase garantē energoefektivitāti. Elektrības un ūdens dārdzība ir arī viens būtiskākajiem iemesliem apsvērt jaunas, modernas veļas mašīnas iegādi – enerģijas ietaupījums atmaksāsies! Tāpat, veļas mašīnas energoefektivitāte ir saistīta arī ar tās ietilpību. Izvērtēt, vai nepieciešama īpaši ietilpīga veļas mašīna ir būtiski, jo mazgāšanu mazāk energoefektīvu padara arī liela ietilpība, kura netiek izmantota – respektīvi, ja regulāri tiek mazgāta veļa, bet veļas mašīna netiek piepildīta pilna.

veļas žāvētājs

4. Veļas mašīnas funkcionalitāte

Svarīgs ir arī jautājums par veļas mašīnas funkcijām. Šobrīd tirgū pieejamās veļas mazgājamās mašīnas ir ne tikai visdažādākās ietilpības un ar plašu režīmu klāstu, bet arī ar tādām papildu funkcijām kā, piemēram, atliktā mazgāšana (lieliski piemērota situācijām, kad dodies prom no mājām un nevēlies, lai veļa pēc mazgāšanas cikla beigām ilgstoši paliek mašīnā, taču reizē arī gribi, lai veļa ir tīra un gatava žāvēšanai uzreiz pēc atgriešanās mājās), mazgāšanas stadijas indikatoriem, regulējamu temperatūras kontroli vai tvaika tīrīšanas programmām. Tvaika apstrāde noderēs tad, ja mazgāto apģērbu ir nepieciešams dezinficēt (ja tiek mazgāts, piemēram, medicīnas vai pārtikas nozarē strādājoša ģimenes locekļa apģērbs, kā arī mazu bērnu apģērbs).

Daudzas modernās veļas mašīnas piedāvā arī mazgāšanas līdzekļu dozēšanas funkciju atkarībā no apģērba apjoma, kā arī piemērotākās mazgāšanas programmas piemeklēšanu. Tāpat, nozīme ir arī ērtībai un vizuālajam efektam: pieejamas veļas mazgājamās mašīnas ar skārienjūtīgu vadības paneli, kā arī ar Wi-Fi – šādas veļas mašīnas iecienītas lieliem mājokļiem, kuros ierasts izmantot modernas tehnoloģijas arī citās saimniecības un izklaides ierīcēs.

veļas mašīna

Veļas mašīnas modeļa izvēle

Cenu kategorija: 200-250 eiro

Cenas ziņā viena no pieejamākām ir zīmola Candy veļas mazgājamā mašīna CS34 1052DE/ 2-S, kuru var iegādāties par 199,99 eiro (skatīts 19.03.2021). Šai veļas mašīnai ir salīdzinoši maza ietilpība (5kg), un vidēja centrifūgas jauda (maksimālais ātrums - 1000 apgriezieni minūtē). Šī ir A+++ enerģijas patēriņa klases veļas mašīna, un tajā ir 16 mazgāšanas programmas ar ātrās mazgāšanas režīmiem (14/30/44 min).

Šajā cenu kategorijā iecienīta ir Indesit zīmola veļas mazgājamā mašīna MTWSE 61252 WK EE, kuru iespējams iegādāties par 239,99 eiro (skatīts 19.03.2021). Tā ir A+++ enerģijas patēriņa klases vidējas ietilpības veļas mašīna (6kg) ar salīdzinoši lielu centrifūgas jaudu (maksimālais ātrums - 1200 apgriezieni minūtē). Šai veļas mašīnai ir 16 mazgāšanas programmas un pieejama gan ātrā, gan saudzīgā mazgāšana, kā arī atliktā starta funkcija.

kredīts veļas mašīnas iegādei

Cenu kategorija: 250-400 eiro

Zīmola Beko veļas mazgājamo mašīnu WUE7612BS iespējams iegādāties par 299,00 eiro (skatīts 19.03.2021). Tās ietilpība ir 7kg, bet centrifūgas maksimālā jauda – 1200 apgriezieni minūtē. Šajā veļas mašīnā pieejamas 15 mazgāšanas programmas, tostarp manuālā (vieglā) mazgāšana, priekšskalošana, vilnas mazgāšana un ātrā mazgāšana. Pieejama arī programma starta atlikšanai, kā arī aizsardzība pret ūdens noplūdi un bērnu drošības funkcija.

Zīmola Samsung veļas mazgājamās mašīnas modelis WW70T4040EE/LE pieejams par 359,00 eiro (skatīts 19.03.2021). Tās ietilpība ir vidēja – 7kg, savukārt, centrifūgas maksimālā jauda – salīdzinoši liela (1400 apgriezieni minūtē). Šī veļas mašīna aprīkota ar Eco Dum Clean programmu, kas no netīrumiem un mikrobiem nepieciešamības gadījumā attīra pašu veļas mašīnu, tā ir īpaši klusa, un ražotāja tai paredzētais darbības laiks ir 23 gadi.

Cenu kategorija: 400 eiro+

Zīmola Electrolux veļas mazgājamo mašīnu EW8W261B ar žāvētāju iespējams iegādāties par 699,00 eiro (skatīts 19.03.2021). Šai veļas mašīnai ir liela ietilpība (10kg) ar žāvēšanas jaudu – 6kg. Centrifūgas maksimālā jauda ir 1600 apgriezieni minūtē, un tajā pieejama programma starta atlikšanai. Veļas mašīnas vadības panelim ir LED ekrāns. Šim veļas mašīnas modelim piešķirts arī Woolmark Blue sertifikāts vilnas audumu drošai mazgāšanai.

kvalitatīva veļas mašīna

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties jaunu veļas mazgājamo mašīnu un nepieciešams papildu finansējums, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

 
Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (7 balsojumi)
Jaunas veļas mašīnas iegāde: kas jauns veļas mašīnu pasaulē?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas