Lai ss.lv pelna naudu tavā vietā: kā pārdot dārgāk un ātrāk?

Online platformā ss.lv atrast iespējams teju jebko, bet, no pārdevēja kļūstot par pircēju, iespējams arī labi nopelnīt – pārdodot preces dārgāk!

Līdz ar sociālo mediju platformas Facebook popularitātes straujo augšanu Latvijas lietotāju vidū, aizvien vairāk cilvēku pievienojas dažādām vietēja mēroga Facebook grupām, kuras kalpo kā pirkšanas un pārdošanas platformas. “Pārdod, atdod, pērc un dāvini šeit”, “Steidzami pērk, pārdod un atdod”, “Pārdod savu auto” un daudzas citas populārās vietnes grupas, kā arī citas ārpus Facebook atrodamas platformas nu jau vairākus gadus popularitātē sacenšas ar visiem zināmo ss.lv.

Un tomēr – Latvijā lielākais pārdošanas un pirkšanas sludinājumu portāls ss.lv joprojām pulcē vislielāko lietotāju un apmeklētāju skaitu, un ar tā plašo profilu, strukturētību un atlases kritēriju precizitāti ir grūti konkurēt. Portālā pieejamas visdažādākās sadaļas ar piedāvājumiem katram dzīves gadījumam – iespējams iegādāties vai izīrēt nekustamo īpašumu, iegādāties automašīnu, elektroierīces, mēbeles un apģērbu, kā arī uzmeklēt dažādus servisus, piemēram, celtniecības pakalpojumus vai pārvadājumus.

meitene ar portatīvo

Pērc... vai pārdod!

Katrā ziņā – ja pēkšņi rodas kāda vajadzība, kuru nespēj apmierināt tuvākais lielveikals, ss.lv ir pirmā vietne, kurā lielākā daļa interneta lietotāju ielūkosies. Taču preču iegāde un pakalpojumu saņemšana ir tikai monētas viena puse. Ikvienam no mums ir iespēja kļūt arī par pārdevēju un pakalpojumu sniedzēju online vidē, turklāt, darīt to gudri, gūstot pēc iespējas lielāku labumu un pārdodot preces par sev izdevīgu cenu un ātri.

SS.lv ir lieliska un intuitīvi lietojama platforma, kurā izveidot lietotāja profilu un ievietot sludinājumu ir ļoti ērti, ātri un vienkārši. Portāla sadaļas ir sīki un smalki kategorizētas pēc piederības preču grupām, un ir ieviestas detalizētas un specifiskas apakšsadaļas, kuras ļauj gan pārdevējam, gan meklētājam portālā orientēties pēc iespējas veiksmīgāk. Taču ar to viss vēl nebeidzas! Portāls pārdevējam palīdz, taču pārdevējam jāpalīdz arī pašam sev: pēc iespējas augstāku cenu par preci un pēc iespējas ātrāku preces pārdošanu var panākt, ja ievērosi dažus vienkāršus nosacījumus.

labs serviss 

Pirms ievieto ziņu - izskati citus piedāvājumus!

Laiks, kā zināms, ir nauda, bet, ja vēlies to arī nopelnīt, pārdodot preces interneta platformās, ieteicams pavadīt nedaudz laika, veicot izpēti. Ja vēlies pārdot, piemēram, savu kāzu kleitu, pirms sludinājuma sagatavošanas izskati portālā ss.lv ievietotos “svaigākos” sludinājumus, kuros tiek piedāvātas kāzu kleitas . Šāda izpēte palīdzēs daudzējādā ziņā, bet primāri tā ļaus adekvāti noteikt savas preces cenu.

Protams, būtisks faktors ir cena, par kuru savu preci esi iegādājies, it īpaši tad, ja tā ir mazlietota (kā, piemēram, kāzu kleitas gadījumā). Neviens neliedz censties savu mazlietoto preci pārdot par 75% no sākotnējās preces cenas, it sevišķi, ja tā ir pirkta nesen un tās vērtība ir pietiekami liela. Taču vienmēr svarīgi salīdzināt paša noteikto cenu ar vidējo cenu, par kādu šī veida prece pieejam portālā ss.lv, pretējā gadījumā darījumu veikt būs grūti.

Ja redzams, ka paša noteiktā cena būs ievērojami augstāka par citu portālā pieejamo preču cenām, iespējams, šis konkrētais portāls nav īstā vieta, kur šo preci pārdot. Ja runa ir par salīdzinoši dārgu apģērbu, iespējams, tam vieta drīzāk atradīsies portālā “Andele Mandele”, kuru veidotāji dēvē par “oficiālo Pērļu medību portālu Latvijā”. Īstās cenas un piemērotākās platformas noteikšana jau sākotnēji aiztaupīs daudz laika un pūliņu.

kāzu kleitas 

Informatīvi, ticami un “garšīgi”

Citu sludinājumu izpētīšana palīdzēs ne tikai īstās cenas noteikšanai. Ļoti būtisks ir arī preces apraksts, kuru sagatavojot, it īpaši pirmajās reizēs, ieteicams pēc iespējas labāk iepazīties ar citu pārdevēju piedāvātajiem preču aprakstiem. Svarīgs ir gan preces apraksts, gan nosaukums, taču, it īpaši nosaukumu gadījumā ieteicams izvairīties no pārspīlējumiem. Lai kā arī negribētos pievērst visu interesentu uzmanību tieši savam īrei piedāvātā dzīvokļa sludinājumam, “Labākais dzīvoklis pilsētā!” diez vai pārliecinās un atstās pozitīvu iespaidu uz dzīvokļu meklētājiem.

Taču vienmēr ieteicams atrast kādu specifisku, īpašu iezīmi, kas izcels mājokļa vai citas pārdodamas preces vērtību un unikalitāti. Piemēram, “Dzīvoklis Āgenskalnā – kluss, ar zaļu pagalmu” piesaistīs konkrētus interesentus un sniegs tiem patiesu un noderīgu informāciju. Dzīvokļu pārdošanas un izīrēšanas un automašīnu pārdošanas gadījumā īpaši svarīgi ir precīzi un detalizēti apraksti. Ja neesi drošs par to, kādi parametri potenciālajam jaunajam īpašniekam ir svarīgi, droši ņem piemēru no tiem sludinājumiem, kuri šķiet visprofesionālākie un piedāvā visvairāk tēmai atbilstošas tehniskas informācijas.

Tāpat ieteicams ziņas ievietot vismaz divās valodās – latviešu un krievu, bet, ņemot vērā, ka, piemēram, dzīvokļus nereti īrē un iegādājas arī cilvēki no ārvalstīm, vēlams sludinājumu iztulkot arī uz angļu valodu. Sludinājumam ir jābūt pēc iespējas informatīvam, bet ne arī gluži “sausam”. Ja pats neesi īsti drošs par savām rakstīšanas dotībām, droši dod paša sagatavoto tekstu pārlasīt un palabot kādam literāri apdāvinātākam paziņam.

portatīvais

Kvalitatīvas fotogrāfijas

Ne mazāk svarīgas par veiksmīgiem un precīziem aprakstiem ir arī kvalitatīvas fotogrāfijas. Lai cik arī lieliski auto, apģērba gabals vai dzīvoklis neizskatītos realitātē, interneta pārdošanas platformā tas ir tikai tik labs, cik veiksmīgs ir tā fotoattēls. Rakurss, apgaismojums un uzsvari – tas viss ir būtiski brīdī, kad mēģini pārliecināt potenciālo dzīvokļa īrnieku paņemt rokās telefonu un tev piezvanīt, lai norunātu laiku dzīvokļa apskatei.

Nevajag paļauties uz potenciālā pircēja iztēli – dod tam iespēju preci apskatīt no visiem leņķiem un pēc iespējas detalizētāk. Attēli sniedz ne mazāk informācijas kā apraksts, turklāt ļauj pārdevējam uzburt vēlamo noskaņu. Nekvalitatīvi un graudaini attēli radīs iespaidu par nekvalitatīvu preci, un nerosinās potenciālo pircēju dot šai precei vēl vienu iespēju sevi pierādīt.

Tas nenozīmē, ka, pārdodot katru mazāko sīkumu portālā ss.lv, jāsauc talkā profesionāls fotogrāfs, bet nenāks par ļaunu nedaudz izkopt savas fotogrāfa prasmes, paskatīties uz attēliem pašam ar kritisku aci, un nepieciešamības gadījumā aizņemties no kāda drauga “nākamā līmeņa” viedtālruni ar labāku iebūvēto fotokameru.

apģērbs

Ar sludinājuma ievietošanu viss vēl nebeidzas – lai pārdošanas process noritētu  veiksmīgi, tādai jābūt arī komunikācijai ar visiem saviem potenciālajiem klientiem. Uz ziņām un telefona zvaniem jāatbild laipni un interesentiem jāsniedz detalizēta informācija, laikus paziņojot, ja gadījumā prece jau nopirkta vai par to jau interesējas arī citi. Līdz ko prece pārdota, sludinājums no portāla jāizdzēš, kā arī jāatsaka tiem, kuri, iespējams, gaida ziņu par pieejamību.

Tāpat, gadījumā, ja pārdot preci, kura no potenciālā pircēja prasīs lielāku investīciju, (piemēram, dzīvokli vai automašīnu), vari sludinājumam pievienot informāciju par papildu finansējuma iespējām. Nepieciešamo summu iespējams saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Kredits lieliem pirkumiem

Preču pārdošana online platformās, iespējams, nav ienesīgākā uzņēmējdarbības forma, taču tas ir lielisks veids, kā ātri, ērti un bez liekām grūtībām atbrīvoties no liekā un tikt pie papildus ienākumu avota. Ievērojot šos pāris vienkāršos ieteikumus, preču pārdošana internetā ar katru reizi kļūs aizvien vienkāršāka un nebūt netraucēs ikdienas darbam un dzīvei.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Lasi arī citus noderīgus bloga rakstus, kurus atradīsi šeit: Incredit blogs

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (4 balsojumi)
Lai ss.lv pelna naudu tavā vietā: kā pārdot dārgāk un ātrāk?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas