6 vērtīgas lietotnes: pārzini savas finanses un kļūsti tām noteicējs!

Lai kontrolētu savas finanses un neļautu tām kontrolēt sevi, sākumā jāiepazīst savi ikdienas tērēšanas paradumi – ar vienu no 6 ērtām lietotnēm.

Pat ja neesi divdesmit piecus gadus vecs londonietis, kurš brīnās par to, ka nauda “sadeg” neskaitāmās tostermaizītēs ar avokado, kuras par bargu naudu piedāvā nobaudīt katrs sevi cienošs augstas klases brokastu restorāns Lielbritānijas galvaspilsētā, ikviens no mums pazīst mēneša beigu izbrīnu par to, cik liela naudas summa atkal “aizgājusi” šķietami nevērtīgos sīkumos.

Ikrīta kafija degvielas uzpildes stacijā, jauns un ne īsti nepieciešams apģērba gabals, kas atlaižu laikā iegādāts iecienītajā veikalā vai rēķins par kokteiļiem bārā piektdienas vakarā, kura apjoms līdzvērtīgs veselas nedēļas pārtikas budžetam visai ģimenei… tas var gadīties ikvienam. Bet, ja pārtērēt gadās biežāk nekā gribētos un vienkāršas apņemšanās “taupīt” vairs nepalīdz, nepieciešams cits risinājums.

Ja vēlies saprast, kur tad īsti paliek vērā ņemamas naudas summas un ko darīt, lai kontrolētu savu finanšu plūsmu un beidzot sāktu veikt vismaz nelielus ikmēneša uzkrājumus, laiks sākt izmantot kādu no ērtajiem mobilo aplikāciju formā pieejamiem finanšu rīkiem. Pieejamie rīki ir dažādi – ar vienkāršākām vai sarežģītākām funkcijām, un to ir gana, lai ikviens atrastu sev ērtāko un piemērotāko. Kādi ir populārākie varianti?

monētas

1. Mint – ērti, skaisti, personalizēti

Viena no ērtākajām, intuitīvākajām un arī vizuāli pievilcīgākajām finanšu platformām, kurai lietotāji piešķīruši ļoti augstu novērtējumu, ir Mint – tā ir pielāgota iOS un Android operētājsistēmām, turklāt pieejama par brīvu. Mint ir visaptverošs rīks, kurā visi indivīda finanšu procesi reģistrējami un procesējami vienuviet – platforma uzrādīs gan bankas kontā esošās naudas apjomu, gan visas notiekošās transakcijas un konkrētās darbības.

Vērtīga šīs aplikācijas funkcija ir iespēja konkrētajam lietotājam pielāgot rīka sarežģītības pakāpi – ja vēlies kompleksāku un detalizētāku savas finanšu situācijas izklāstu, Mint ļauj pievienot papildu funkcijas, bet, ja vēlies, vari saglabāt vienkāršotu skatu uz saviem ikdienas izdevumiem un ieņēmumiem. Mint piedāvā arī personalizētus ieteikumus katram lietotājam, kuri balstīti viņu patēriņa vēstures analīzē.

mobilais

2. Spendee – ģimenes budžeta kalkulators

Spendee ir lieliska mobilā finanšu platforma, kura īpaši piemērota koplietošanai. Platformu ērti lietot pāriem, ģimenēm un kopīgu mājokli apdzīvojošam studentu vai draugu bariņam, kuriem ērtības un izdevīguma labad vismaz daļa ikdienas finanšu ir kopīgas. Nereti mūsu tērēšanas ieradumi atšķiras no mūsu dzīvesbiedru pieejas ikdienas tēriņiem – Spendee ir rīks, kurš palīdzēs šādās situācijās rast kopsaucēju un, galvenais, ietaupīt!

Aplikācija ir pielāgota iOS un Android operētājsistēmām, un tai pieejama arī web versija. Spendee pieejama 7 dienu bezmaksas izmēģinājuma režīmā, bet maksas plāni pieejami, sākot no nepilniem 2 eur – visiem lietotājiem kopā. Katram lietotājam ir iespēja sekot naudas plūsmai, izstrādāt un turēties pie budžeta plāniem, kā arī vērot notiekošo un progresu viegli uztveramu tabulu un diagrammu formā. Visu informāciju iespējams sinhronizēt arī ar citiem lietotājiem procesu caurredzamībai.

darba galds

3. Quicken – zelta vērts

Quicken ir viena no vissenākajiem pieejamiem finanšu rīkiem, kuru sākotnēji bija iespējams izmantot tikai uz datora vai tiešsaistē, bet nu jau arī uz iOS un Android tipa operētājsistēmām mobilajos telefonos. Par Quicken saka, ka šis rīks ir vistuvākais iespējamais personīgā grāmatveža aizstājējs. Quicken maksā aptuveni 30 eur gadā, kas varētu šķist pietiekami liels ieguldījums tad, kad pieejamas daudzas bezmaksas programmas, taču tā lietotāji apgalvo – šī programma tev ietaupīs tik daudz naudas, ka iztērētais liksies vien nieks.

Taupīšanas prieks nenāks bez pūliņiem – salīdzinot ar citām mūsdienās populārām aplikācijām senākais un pamatīgākais Quicken prasa lielāku iedziļināšanos platformas pilnvērtīgai lietošanai. Šis rīks sevī ietver lielu daudzumu dažādu vērtīgu funkciju – tas ļaus organizēt un izsekot ikdienas tēriņus, veidot budžetu, apskatīt un apmaksāt rēķinus un parādus, monitorēt investīcijas, turklāt, to iespējams pat izmantot kā finanšu platformu maza biznesa finansiālo procesu organizēšanai un sakārtošanai!

portatīvais

4. Monefy – kur “aiziet” nauda

Monefy ir ārkārtīgi vienkāršs un intuitīvs rīks. Tas lieliski piemērots tiem lietotājiem, kuri primāri vēlas saprast, kur tad īsti “aiziet” nauda – kuras ir problēmsfēras, kas ikdienā liek neplānoti šķirties no līdzekļiem un kavē uzkrājumu veidošanu. Monefy piedāvā rūpīgi atlasītas standarta patēriņa kategorijas (“ēdiens”, “apģērbs”, “izklaide”, “auto izmaksas” utml.), bet tikpat vienkārši ir izveidot un pievienot rīkam arī savas personalizētas tēriņu kategorijas.

Datortehnika uz nomaksu

Monefy ir piemērots tiem lietotājiem, kuriem, piemēram, Quicken aplikācijas apgūšana radītu liekas galvassāpes – ja mērķis un vajadzības ir vienkāršas, tikpat vienkāršam jābūt arī piedāvātajam risinājumam. Monefy pieejams par brīvu, un tas darbojas uz Windows, iOS, and Android operētājsistēmām. Šī platforma ir ne tikai vienkārša un funkcionāla, bet ar savu patīkamo un aicinošo vizuālo noformējumu tā veicina lietošanas biežumu un efektivitāti. Pa vienkāršo!

krājkasīte

5. Our Groceries Shopping List – ģimenes budžeta stūrakmens

Lai gan pārtika nebūt nav vienīgā ģimenei būtiskā ikdienas tēriņu kategorija, tā lielākajā daļā gadījumu tomēr ir visbūtiskākā, turklāt, nereti to var identificēt arī kā vienu no galvenajām problēmzonām taupīšanas kontekstā. Šis rīks, kas būtībā ir tikai un vienīgi modernizēts un uzlabots elektroniskais iepirkšanās saraksts, palīdzēs gan iepirkties praktiskāk un neizšķērdīgāk, gan labāk izprast un tādējādi arī spēt mainīt savus iepirkšanās ieradumus.

Šī aplikācija palīdz izveidot iepirkumu sarakstu, ko iespējams ērti sinhronizēt vienlaikus ar vairākām mobilajām ierīcēm ģimenē. Katram ģimenes loceklim ir piekļuve sarakstam un iespēja to rediģēt un papildināt. OGSL piedāvā arī dažādus papildu vied-pakalpojumus lietotāju ērtībai – piemēram, plānotos pirkumus iespējams sarakstam pievienot ar Amazon Alexa ierīces palīdzību. Tāpat aplikācija piedāva vērtīgu funkciju – ēdienu recepšu pievienošanu sarakstam, kas ēdienreižu plānošanu padarīs vēl ērtāku.

bulciņas

6. One Touch Expenser – laiks apmaksāt rēķinus!

One Touch Expenser ir ērta aplikācija, kas ļaus plānot budžetu, bet īpaši noderēs tieši rēķinu apmaksāšanai. Ja bieži gadās aizmirst laikus apmaksāt kādu rēķinu, OTE būs īsti piemērota – tā laikus nosūtīs atgādinājumus par rēķinu apmaksu. Šī platforma ļauj arī pievienot kontam pirkuma čeku fotogrāfijas – tas ir īpaši ērti, jo nav jāuztraucas par čeku nozaudēšanu vai jāpiebāž ar tiem naudas maks.

OTE ļauj ienākumus un izdevumus apkopot vienā ekrāna atvērumā ar ļoti vienkāršu un lietotājam draudzīgu un saprotamu dizainu un izklājumu. Nereti gan lietotāji izteikuši vēlmi pēc papildu salīdzinošās funkcijas, kura ļautu ikmēneša tēriņus salīdzināt ar iepriekšējā mēnesī iztērēto. Taču vērtīgā rēķinu apmaksas un čeku iegrāmatošanas funkcija OTE ievieto starp ērtākajām un lietošanai piemērotākajām aplikācijām.

kases čeki

Mums katram ikvienā mūsu dzīves posmā pieejams konkrēts naudas daudzums – nereti, protams, mēs vēlamies un darām visu iespējamo, lai šo naudas daudzumu palielinātu. Taču jebkurā brīdī mums iespējams savu finansiālo komfortu uzlabot, neskatoties uz šībrīža apstākļiem. Spēja gudri apieties ar naudu nebūt nav intuitīva – tāpēc prātīgi ir izmantot visus pieejamos palīglīdzekļus, kuri viedtālruņu laikmetā nav tālu jāmeklē. Ar lietotāja vajadzībām un spējām piemērotas ērtas finanšu aplikācijas palīdzību ikviens var kļūt par savu finanšu “pavēlnieku” – dzīvot gudrāk, nezaudējot ne kripatas no līdzšinējās dzīves kvalitātes, un rūpēties par priekšdienām.

Ja labi pārzināsim savus tērēšanas ieradumus, aizvien retāk nonāksim situācijā, kurā pēkšņi un negaidīti pietrūkst. Varēsim paļauties uz sevi, zinot, ka, ja steidzami nepieciešams papildu finansiāls atbalsts, tas ir pamatotu iemeslu, ne tērēšanas ieradumu dēļ. Nelielo nepieciešamo summu vienmēr iespējams saņemt kā patēriņa kredītu no līzinga kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Lasi arī citus noderīgus bloga rakstus, kurus atradīsi šeit: Incredit blogs

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (3 balsojumi)
6 vērtīgas lietotnes: pārzini savas finanses un kļūsti tām noteicējs!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas