Ģimenes brīvdienas ar kemperi Latvijā

Tuvojas ilgi gaidītā vasara un ar to arī atvaļinājumu laiks. Pandēmijas laikā, kad lidojumi tika ierobežoti un tika pieprasītas vakcinācijas apliecības un testi, ļoti populāri kļuva ceļojumi ar auto. Liela šāda veida ceļojumu priekšrocība ir iespēja pašiem plānot savu maršrutu un mainīt to pēc vajadzības, apstājoties jebkurā interesantā vietā.

Šajā rakstā aplūkosim ceļošanas iespējas ar kemperi Latvijā. Mēs pastāstīsim, kā un kur var iznomāt kemperi un ko ir svarīgi ņemt vērā, plānojot šāda veida ceļojumus. Mēs arī izpētīsim vietas Latvijā, kur ir ierīkotas kemperu vietas.

saulriets pie ezera

Atpūta ar kemperi – kas tas ir?

Kemperis ir auto veids, kas sevī apvieno gan transportlīdzekli, gan māju, jo tajā ir vieta, kur var gulēt un pat pagatavot ēdienu.

Ceļošana ar kemperi ir viens no populārākajiem ģimenes ceļošanas veidiem. Jūs varat doties ceļojumā ar vieglo automobili, gan personīgo, gan iznomāto. Tomēr, ceļojot ar automašīnu, ir nepieciešams rezervēt viesnīcas, iepriekš saplānot maršrutu un izvēlēties vietu, kur nakšņot. Bieži vien cilvēki vēlas atvaļinājuma laikā redzēt pēc iespējas vairāk interesantu vietu un objektu. Šādos gadījumos lielisks risinājums ir kempera noma. Priekšrocības ir acīmredzamas: jūs iegūstat gan transportu, gan naktsmītni un varat doties jebkur un nakšņot, kur vien vēlaties.

Ceļošanas ar kemperi priekšrocības:

  1. Maršruta izvēles brīvība. Ceļojuma laikā varat izvēlēties un mainīt savu maršrutu.
  2. Ietaupījums uz izmitināšanas rēķina. Nav nepieciešams rezervēt viesnīcas vai īrēt naktsmītnes.
  3. Samazinātas izmaksas par pārtiku. Jūs varat pirkt un gatavot ēdienu paši, kas ir lētāk nekā ēst kafejnīcās un restorānos.
  4. Piekļuve brīvdabas aktivitātēm. Lieliska iespēja pārgājienu un makšķerēšanas cienītājiem.
  5. Dabas tuvums. Jūs varat apmesties skaistās dabas vietās, nacionālajos parkos un ezeru tuvumā.

Ceļošanas ar kemperi trūkumi:

  1. Liels degvielas patēriņš. Kemperi patērē vairāk degvielas nekā vieglie automobiļi.
  2. Lielums un manevrēšanas iespējas. Kemperi aizņem daudz vietas, un tos var būt grūti vadīt un novietot – jums ir nepieciešama atbilstoša pieredze.
  3. Ierobežota telpa. Lai gan ir pieejamas pamata ērtības, salīdzinājumā ar viesnīcām un mājām kempinga telpa un ērtības ir ierobežotas. Lai ceļojums būtu ērts, ir jāplāno apstāties kempingos ar infrastruktūru, piemēram, elektrību un ūdeni.
nakšņošana kemperī

Padomi veiksmīgai brīvdienu pavadīšanai ar kemperi

Lai pavadītu veiksmīgas brīvdienas ar kemperi, ir svarīgi labi saplānot savu maršrutu, izpētot apmešanās vietas. Dabas rezervātos var būt autostāvvietu ierobežojumi. Bez atļaujas nevar novietot automašīnu arī uz privātas zemes, kas var būt, piemēram, ezera krasts.

Pie jūras pieprasījums pēc autostāvvietām parasti ir ļoti liels, tāpēc ir vērts padomāt par rezerves plānu gadījumā, ja plānotā vieta ir aizņemta. Dodies.lv vietnē ir iespējams izpētīt piknika vietas, pastaigu un atpūtas vietas visās Baltijas valstīs.

Pārliecinieties, ka jums ir visas nepieciešamās lietas, tostarp medikamenti, saules aizsargkrēms un pārtikas produkti. Atkarībā no kempera aprīkojuma gultas veļu un traukus var nodrošināt uzņēmums, no kura īrējat kemperi.

Plānojot ceļojumu, ņemiet vērā laikapstākļus un gadalaiku. Izvēlieties ceļošanai labvēlīgus gadalaikus un izvairieties no ekstremāliem laikapstākļiem ceļā.

busiņš ar telti

Kempera noma: kas jums jāzina?

Latvijā ir vairāki uzņēmumi, kas piedāvā kemperu nomu. Tādi uzņēmumi kā Touring Cars vai CoolDrive Nomad piedāvā dažādu izmēru un kategoriju kemperus. Kas vēl ir nepieciešams, lai nomātu kemperi?

Autovadītāja apliecība. Lai brauktu ar kemperi, jums būs nepieciešama autovadītāja apliecība. Ja jūs īrējat 3,5 tonnas smagu piekabi, tā būs smagsvara krava, tad būs nepieciešama "C" kategorijas vadītāja apliecība. Ja kemperis ir parasta svara un izmēra (mazāk nekā 3,5 tonnas), tad pietiks ar "B" kategorijas vadītāja apliecību. Autovadītājam jābūt vismaz 21 gadu vecam un ar vismaz 1 gada autovadīšanas pieredzi.

Iepazīstieties ar nomas noteikumiem un nosacījumiem. Iznomājot kemperi, iznomātājam ir jāsaņem dzīvojamais transportlīdzeklis, kas ir pilnībā gatavs dzīvošanai un ceļošanai. Kemperim jābūt tīram iekšpusē, ar ūdeni, gāzi un degvielu. Vissvarīgākais ir tas, ka transportlīdzeklim jābūt darba kārtībā.

Kritēriji kempera izvēlei. Pirms nomas līguma parakstīšanas ir vērts rūpīgi apskatīt kemperi. Pārbaudiet, vai ārējā daļā nav iespiedumu un skrāpējumu, un, ja tādi ir, piefiksējiet tos kopā ar iznomātāju. Iekšējā apskate jāsāk ar logiem, pārbaudiet, vai tie aizveras un atveras. Pārbaudiet kempera grīdu un durvis. Slēdzenēm jābūt pilnā kārtībā. Pēdējais solis ir pārbaudīt sienas un griestus. Ja esat apmierināti ar iekšējo un ārējo pārbaudi, varat parakstīt līgumu.

Kur Latvijā doties ar kemperi?

Ceļojot ar kemperi, paveras Latvijas krāšņākās dabas ainavas. Esam sagatavojuši četru populāru vietu izlasi ceļošanai ar kemperi, kur var doties gan tie, kas dod priekšroku klusai atpūtai, gan tie, kas dod priekšroku aktīvai atpūtai. Vairāk vietu, kur nakšņot ar kemperi, atradīsiet vietnē www.camping.info.

kemperis ģimenei

Kempings Melnsils

Aktīvās atpūtas cienītāji, jo īpaši ūdenssporta entuziasti, novērtēs kempingu Melnsils. Kempinga autostāvvieta atrodas pludmalē, un, ja nepieciešams, tā ir aprīkota ar elektrības pieslēgumu. Kempinga teritorijā ir bērnu rotaļu laukums, bārs un krogs, mini zoo un tādas ērtības kā vasaras dušas un tualetes. Rezervēšanas nosacījumus var atrast kempinga mājaslapā. Rezervēt vietu var, sazinoties ar kempingu pa e-pastu.

Kempings Lakeside Sigulda

Tiem, kas dod priekšroku klusām un relaksējošām brīvdienām, iesakām doties uz Siguldu. Sigulda, kas atrodas gleznainā Gaujas upes apvidū, piedāvā unikālus dabas un kultūras objektus. Kempings Lakeside Sigulda atrodas blakus ezeram, kas sniegs iespēju makšķerēt, peldēties, doties pārgājienos un vienkārši baudīt apkārtējo dabu. Kempinga teritorijā ir piknika vietas, kā arī iespējams iznomāt SUP. Ir iespējams arī pieslēgties elektrībai.

Pāvilosta

Ja vēlaties dažādot savu ceļojumu ar muzeja, seno cietokšņu apmeklējumu, iesakām apmeklēt Pāvilostas pilsētu. Pāvilosta atrodas Baltijas jūras krastā, kas sniedz iespēju izbaudīt neaizmirstamo jūras skaistumu, kā arī pašas pilsētas kultūras objektus. Šeit var pastaigāties gar jūru un viļņlaužiem, un netālu atrodas Akmeņraga bāka, kuras skatu laukumā var uzkāpt un apbrīnot Baltijas jūras skatu.

Kempings Miķeļbāka

Kempings Miķeļbāka atrodas netālu no Ventspils, pašā jūras krastā, blakus smilšainai pludmalei, kas stiepjas vairāku desmitu metru garumā. Tā ir lieliska vieta ģimenēm ar bērniem, kā arī jauniešu nometņu rīkošanai – tur ir bērnu rotaļu laukums un vietas sporta spēļu organizēšanai. Teritorijā var pieslēgties elektrībai, kā arī iztīrīt piekabes tualetes konteinerus. Var iznomāt grilēšanas iekārtas. Netālu atrodas Latvijas augstākā bāka Miķeļbāka.

palikšana kemperī pie jūras

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 13 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plānojat šovasar doties ceļojumā un ir nepieciešama papildu finansēšana, vajadzīgo summu vai daļu no tās varat ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemties, rūpīgi izvērtējiet savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplānojiet aizņēmuma atdošanu.

Bildes: www.unsplash.com www.pexels.com


Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Uzziniet vairāk par ceļošanas iespējām ar kemperi
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas