Piecas stilīgas vietas Latvijas dabā, kur atpūsties šovasar

Uzzini par piecām dabai tuvām un stilīgām atpūtas mītnēm Latvijā, kuru īpašo atmosfēru baudīt šovasar, kā arī par apmeklēšanas vērtām vietām to tuvumā!

Vasara jau pie mums atsteigusies, un nedēļas nogalēs gribas izbaudīt Latvijas dabas valdzinājumu īpašā atmosfērā. Kurp doties? Šajā rakstā iepazīstināsim Jūs ar piecām modernām augstas kvalitātes dabai tuvām atpūtas mītnēm Latvijā, kur par viesu labsajūtu padomāts līdz sīkākajai detaļai. Tāpat pastāstīsim par šo mītņu tuvumā esošajām apmeklēšanas vērtajām vietām un restorāniem, kur baudīt gardas maltītes! Lasi, un sāc plānot!

Glempings “Klaukas”

Glempings “Klaukas” atrodas Siguldā, pašā Gaujas krastā starp smilšakmens klintīm, mežiem un pilīm Paradīzes kalna pakājē. “Klaukas” ir ģimenes radīts projekts, un saimnieku “kontā” ir arī “Kombučas dzīvības dzēriena” brūvētava un kafejnīca “DOMA” Siguldā.

“Klaukas” ir piemērota apmešanās vieta īstiem dabas draugiem, un glempinga piedāvājumā ir astoņas labiekārtotas teltis ar elektrību. Katrai teltij ir individuāls dizains un īpaša atmosfēra, savukārt, koplietošanā pieejama virtuve un duša, kā arī koplietojamā telts ar lasītavu un wifi pieeju.

Telts divām personām pieejama par 50 eiro par nakti, bet četrām personām – par 65 eiro par nakti. Cenā iekļauta silta duša, dvieļi, aprīkota koplietošanas virtuve un grils).

liela atpūtas telts

“Mazburku namiņi”

Mazburku namiņi” Tukuma pusē pirmo reizi durvis viesiem vēra 2021. gada oktobrī – tika atklāts pirmais namiņs “Supaga”, kas viesiem piedāvā mieru no ikdienas darba dunas. Saimniecība “Mazburkas”, kurā aktīvi darbojas un ikdienas darbus organizē visa ģimene, gaitas uzsāka jau 2004. gadā – tajā tika audzētas aitas un vīnogas. Savus darba augļus – iespēju viesoties saimniecībā, baudīt mieru un klusumu, kā arī skatu uz vīnogu dārzu – “Mazburku” saimnieki vēlējās sniegt iespēju baudīt arī viesiem.

Pirmais namiņš “Supaga” nodēvēts par godu Latvijā selekcionētajai Paula Sukatnieka vīnogu šķirnei. Namiņā var viesoties līdz četriem ciemiņiem, un tajā pieejama liela divguļamā gulta ar skatu uz vīnogu dārzu. Viesiem ir pieejams karstais kubls, un namiņa teritorijā ir pieejams grils ar piederumiem (iesmi, restes, malka un degšķīdums). Namiņu var noīrēt par summu 170 eiro naktī. Jau drīzumā viesiem būs pieejams arī otrs namiņš – “Zilga”.

Apmetoties “Mazburkās” ir vērts apmeklēt daudzās, skaistās Tukuma pusē pieejamās vietas: tuvumā atrodas Lielais Ķemeru tīrelis, kas iepriecinās saulrietā vai saullēktā, un spirgtai pastaigai lieliski piemērota Viesatas dabas taka. Tāpat netālu ir Engures dabas parks, kā arī Ķemeru atjaunotā sanatorija un tās parks.

vīna lauki Latvijā

“Dabas osta”

Brīvdienu māja “Dabas osta” atrodas Jūdažos, 30 kilometru attālumā no Cēsīm un 10 minūšu brauciena attālumā no Siguldas. Ja vēlies baudīt laisku atpūtu šūnu formas brīvdienu mājā, relaksētu gulēšanu vannā, kas atrodas guļamistabā ar patiesi ainavisku skatu pa visriņķī esošajiem logiem – “Dabas osta” ir īstā vieta, kur doties! Šī brīvdienu māja piedāvā patiesu komfortu ar īpaši modernu aprīkojumu ar gleznainiem dabas skatiem visapkārt. “Dabas ostā” pieejams kamīns, pirts un kubls, kas atpūtu padarīs vēl relaksētāku un patīkamāku. Māja atrodas tieši pie Jūdažu ezera, un, izvēloties šo vietu atpūtai, brīvdienas būs patiesi privātas – “Dabas ostai” nav kaimiņu!

Doties gardās maltītēs iesakām uz tuvējo Siguldu. Piemēram, restorānā “Stirna un avokado” pieejams dabīgs un veselīgs ēdiens aktīviem cilvēkiem. “Stirna” restorāna nosaukuma simbolizē Latvijas dabas sezonālos labumus, bet “avokado” – pasaules vēsmas un eksotikas piedevu.

Savukārt, tradicionālākām maltītēm iesakām izvēlēties restorānu “Kungu rija”. Ēkas vēsture ir neilga, kaut gan tās tapšana saistīta ar senām liecībām par Turaidas muižas riju, kas tautā saukta par „Kungu riju”. Rijas ēka ir autentiska guļbūve, kas celta balstoties uz gadsimtos uzkrātām latviešu būvniecības tradīcijām, bet restorānā var baudīt gan siļķi ar biezpienu un kartupeļiem vai asinsdesu ar Koču, gan pelēkos zirņus ar speķi un brieža gaļas kotletes.

Glempings “Tērvete”

Glempings “Tērvete” – tas ir jaunas un uzņēmīgas ģimenes lolojums, kas pirmos viesus uzņēma 2019. gada vasarā. Tās unikālais namiņš, kas atrodas kokā, sākotnēji tika celts pašu vajadzībām, taču būvēšanas laikā radās ideja to piedāvāt arī viesiem. Šobrīd jau viesiem tiek piedāvāta iespēja pavadīt brīvdienas trijos mājīgos un ērti iekārtotos namiņos – “Namiņš kokā”, “Namiņš kalnā” un “Ezera namiņš”. Īpašumā ir uzcelts arī skaists šķūnis, kurā ir iespēja siltajā sezonā nelielā kompānijā svinēt kāzas, dzimšanas dienas vai rīkot vasaras piknika ballītes.

“Namiņš kokā” ir pilnībā aprīkots ar visu nepieciešamo,lai varētu izbaudīt nesteidzīgas un mierīgas brīvdienas pie dabas. Tajā atrodas liela guļamzona ar skatu uz ezeru un mežu, izvelkamais dīvāns, virtuves zona ar ledusskapi, tējkannu, traukiem un galda piederumiem. Zem namiņa pirmajā līmenī atrodas plaša terase, kur iespējams baudīt maltīti pie liela pusdienu galda. Iespējams izmantot grilu.

kredīts ceļojumam

Savukārt, “Namiņš kalnā” ir kā labiekārtots viesnīcas numuriņš priežu mežā. Viesi no namiņa lielā loga, kā arī no āra terases var baudīt pasakainu skatu uz Indrānu ūdenskrātuvi.

Iekšā namiņā atrodas liela divguļamā gulta (iespējama 1 papildgulta), neliela virtuves zona ar ledusskapi, tējkannu, mikroviļņu krāsni, traukiem, galda piederumiem, privātas labierīcības ar dušu, ēdamzona. Ārā uz terases iespējams pagatavot maltīti uz grila.

“Ezera namiņš” ir kā privāta, neliela mājiņa Indrānu ūdenskrātuves malā ar pasakainu skatu uz ūdenstilpi. Aiz lielā spoguļloga atrodas dzīvojamā zona ar dīvānu un neliela, labiekārtota virtuve ar visu nepieciešamo - plīts, izlietne, ledusskapis, tējkanna, trauki, galda piederumi. Namiņa tālākajā galā ar skatu uz upi un mežu atrodas guļamistaba ar divguļamo gultu. 

naminš kokā

“Villa Lakstīgalas”

Brīvdienu namiņš un atpūtas komplekss “Villa Lakstīgalas” atrodas Skrīveros, pašā Latvijas vidienē – skaistā un reljefa bagātā vietā. “Villa Lakstīgalas” izveidota mantotā, pilnībā atjaunotā un labiekārtotā dzimtas īpašumā. Īpašnieku fokuss ir lauku tūrisms, tāpēc, paliekot “Villā Lakstīgalas” ir lieliska iespēja uzzināt vairāk par Skrīveriem, to apkārtni, braukt un piedalīties ekskluzīvās ekskursijās, un pastaigāties dabas parkos.

Pats brīvdienu namiņš ir skaists un moderns, ar lielu terasi un kublu uz tās. Namiņam ir divi stāvi, un tajā var atpūsties viena vai divas ģimenes, pavadot laiku kopā. Namiņā pavisam ir piecas guļamvietas. Virtuvē ir viss nepieciešamais aprīkojums ēdiena gatavošanai.

Uz terases esošais kubls ir aprīkots ar divām masāžas sistēmām un LED gaismām. Ja īrējot namiņu papildus izvēlēsieties arī kublu, tas būs uzpildīts un jūs gaidīs, lai to iekurtu un baudītu brīnišķīgu vakaru uz terases.

pirts ar logu

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno vasaras atpūtu un atvaļinājuma izmaksām nepieciešams aizņēmums, vajadzīgo summu vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Piecas stilīgas vietas Latvijas dabā, kur atpūsties šovasar
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas