9 moderna interjera tendences Tavam mājoklim 2021. gadā

Uzzini vairāk par 9 modernākajām 2021. gada interjera dizaina tendencēm, un ar to palīdzību "atsvaidzini" arī savu mājokli!

Katrs jauns gads nāk ar jaunām interjera tendencēm, no kurām varam smelties iedvesmu arī savam mājoklim. Nav nepieciešams veikt remontu vai nomainīt visu telpas vai mājokļa iekārtu, lai modernizētu un “atsvaidzinātu” interjeru un vizuālo noformējumu. Pagājušais gads būtiski izmainīja teju visu pasaules iedzīvotāju ikdienu, un viena no pārmaiņām bija tā, ka daudz vairāk laika nākas pavadīt mājās. Un kas, galu galā, ir mājas? Ja mājas ir tikai telpa, kurā pārnakšņojam un steigšus izdzeram ikrīta kafiju, balts un metālisks minimālisms, kurš noturējies interjera “modē” labu laiciņu, būs īsti laikā. Bet, ja mājokļa uzdevums ir likt mums justies droši, ērti un patīkami laikā, kad apkārt ir tik daudz nezināmā un neskaidrību, iespējams, vērts interjerā pievērsties visai atšķirīgiem elementiem. Šīs pārmaiņas atspoguļo tālāk rakstā apskatītās 9 interjera tendences 2021. gadam!

guļamistaba1. 

1. “Labsajūtas virtuve”

“Labsajūtas virtuve” jeb tās angliskais ekvivalents “wellness kitchen” ir viena no 2021. gada tendencēm, kura vistiešāk raksturo tieksmi pēc pozitīvām emocijām un “bateriju uzlādēšanas”, pavadot laiku savās mājās. Veselīgu dzīvesveidu vairs neraksturo tikai mandeļu piens kafijā, smūtijs ar seleriju piedevu vai skriešana no rīta: vairāk nekā jebkad agrāk veselības koncepts ietver sevī arī rūpes par garīgo veselību. Virtuve jau izsenis bijusi vieta, kur neformāli pulcēties viesiem, taču “labsajūtas virtuves” koncepts sevī ietver arī virtuves vizuālās pārmaiņas, kas ļautu tajā laiku pavadīt tiešām ērti un patīkami. Moderna virtuve ir, cik iespējams, atvērta plānojuma, tajā iekļūst pēc iespējas vairāk dabiska apgaismojuma, un to raksturo viss organiskais – zaļi augi, koka virtuves priekšmeti, kā arī, piemēram, videi draudzīga klimata kontroles sistēma.

virtuve

2. Mūsdienīgie lauki

Ja sapņo par īpašumu laukos, bet vismaz pagaidām jāizlīdzas ar dzīvokli pilsētā, tad zini – viena no šī gada modernākajām interjera tendencēm ir mūsdienīga lauku īpašuma dizaina elementu ieviešana savās mājās. Šādu efektu iespējams panākt ar silti dzintarainiem krāsu toņiem, elegantām pļavas ziedu apdrukām (piemēram, uz tapetēm vai mēbeļu auduma), kā arī auduma izšuvumu un tamborējumu elementiem. Lai mūsdienīgā lauku īpašuma efekts nešķistu pārspīlēts, “izkaisi” to pa visu mājokli, nekoncentrējot elementus tikai vienā telpā, kā arī apvieno tos ar piezemētām interjera krāsām – baltu, bēšu un vecrozā.

3. Caurspīdīgi dekoratīvie un funkcionālie elementi

Caurspīdīgi dekoratīvie elementi un mēbeles nav tikai futūristisku zinātniskās fantastikas filmu lauciņš: eleganti caurspīdīgi priekšmeti interjeram un atmosfērai mājoklī piešķirs gaišumu un vieglumu. Izvēlies mēbeles un dekorācijas, kas izgatavotas no organiskā stikla, kā arī caurredzamiem dažāda stila tekstila materiāliem. Šogad šie caurspīdīgie priekšmeti un elementi īpaši iecienīti pasteļa krāsās – tās vizuāli paplašinās telpu, kā arī futūristiski vēso noskaņu vietā mājoklī ieviesīs harmoniju un gaišumu.

4. Eko mājoklis

Dabas elementi 2021. gadā iederēsies ne tikai virtuves interjerā – labsajūtu un harmoniju sniegs eko koncepta realizēšana arī citās telpās, galvenokārt, dzīvojamā istabā. Šogad dabiskumu nav jākautrējas izpaust ar zaļu krāsu, kura, kā zināms, atstāj labvēlīgu iespaidu uz mūsu psihi un nervu sistēmu, turklāt to ir vērts papildināt ar mēbelēm, kurās izmantoti dabiski materiāli, piemēram, mazapstrādāts koks, un ar audumiem, piemēram, linu. Mazu telpu vizuāli palielinās un tajā lieliski iederēsies arī “vertikālie dārzi” – telpaugi, kuri izvietoti vertikāli no griestiem līdz grīdai, kuri tādējādi aizņem mazāk vietas un kļūst redzamāki interjerā.

vannas istaba

5. Griestu dizains

Ja kopsummā vēlies palikt uzticīgs skandināviskajai vienkāršībai mājoklī un neesi īsti gatavs dzīvojamās istabas sienas nokrāsot zaļā krāsā, vari vēlmi pēc moderna interjera elementiem apmierināt ar griestu dizaina palīdzību. Griestu dizains ir viens no 2021. gada izteiksmīgākajiem jaunumiem – ģeometriski raksti un ornamentāli motīvi uz visa griestu laukuma vai uz daļas no tiem var kļūt par minimālisma stilā ieturētas dzīvojamās istabas jauno “odziņu”. Griestu dizaina tendence labi iederēsies arī guļamistabā – vienkāršas ģeometriskas līnijas maigās un neuzbāzīgās krāsās šo mājokļa miera meku padarīs vēl harmoniskāku.

interjers

6. Krāsas 2021. gadam

Šis gads piedāvā mājokļu interjeros nereti sastopamos neitrālos toņus harmoniski papildināt ar ko nedaudz košāku – pieklusinātiem tumšzaļajiem un zilganvioletajiem jeb indigo toņiem. Tās 2021. gada izpildījumā nebūt nav kliedzošas krāsas – interjerā tiek uzsvērts to dabiskums, kurš lieliski saderēs ar dabas elementiem, augiem un gaiši neitrālajām krāsām. Tas var būt viens elements telpā – viena tumšzaļa siena vai indigo krāsas dīvāns samta apdarē, kurš lieliski papildinās baltas vai gaiši pelēkas sienas un koka elementus telpā.

interjers

7. Maksimālisms 2021. gadā

Ja esi gatavs būtiskākām stilistiskām pārmaiņām, tad zini – aizvien lielākā cieņā ir šķietamais minimālisma kustības pretmets maksimālisms. Taču arī tad, ja esi iecienījis minimālisma konceptu, kas liek uzsvaru uz priekšmetu kvalitāti, ne kvantitāti, ir vērts palūkoties, ko tieši interjerā šogad piedāvā maksimālisma tendence. Pretēji tam, kā varētu šķist, maksimālisms ne vienmēr nozīmē mājokļa “piesārņošanu” ar neskaitāmi daudziem priekšmetiem. Drīzāk, modernu maksimālismu raksturo krāsas, krāšņums un interjers, kurā viegli saskatāmas mājokļa iemītnieka personības šķautnes. Maksimālisms nav tukša, balta telpa, bet tie nav arī neskaitāmi un pārmērīgi dekoratīvie elementi. Tie ir daži krāšņi un pamanāmi priekšmeti, aizraujoši materiāli un tekstūras, kā arī personīgo preferenču izcelšana uz neitrāla fona.

minimālisms

8. Polsterētās mēbeles 60. gadu stilā

Negaidīta, bet oriģināla 2021. gada interjera tendence ir košu, polsterētu 60. gadu stilā ieturētu dzīvojamās istabas mēbeļu atgriešanās “apritē”. Arī šī ir tendence, kas lieliski papildinās un atsvaidzinās ierasto minimālismu – ja telpa ir gaiša un pat nedaudz vienmuļa, krāsains polsterēts dīvāns ar pāris tāda paša dizaina atzveltnes krēsliem to pavisam noteikti padarīs modernu, turklāt, tajā būs ērti un patīkami uzturēties. Turklāt, šāda tipa mēbeles, kuras var iegādāties lietotas, atjaunot un atkārtoti pārvilkt, var kalpot par mūžīgi mainīgo un atsvaidzinošo elementu interjera dizainā – atliek vien to pārvilkt ar jaunu audumu!

gaišs krēsls

9. Etnisku rakstu dekoratīvie elementi

Dažādas izcelsmes un stilu etniskās drukas izsenis rosinājušas cilvēku fantāziju – šie elementi ir mazliet noslēpumaini, vilinoši un rosina domas uz ceļošanu. Šogad, kad ceļošana, lielākoties, mums visiem ir izpalikusi, varam sekot 2021. gada tendencei, un izmantot etniskos rakstus dekoratīvo elementu apdarē. Īpaši populāri vienmēr bijuši japāņu un marokāņu etniskie raksti – tie var būt austi paklāji, vertikāli audekla attēli, spilvendrānas dzīvojamās istabas dīvāna spilveniem, dekoratīvie šķīvji un bļodas, kā arī virtuves priekšmeti ar īpašu dizainu. Etniskajos dekoratīvajos elementos šogad dominē sarkanbrūnie un gaišie māla toņi.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties savam mājoklim jaunas mēbeles vai dekoratīvos elementus, bet nepieciešams papildu finansējums, tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

 
Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (3 balsojumi)
9 moderna interjera tendences Tavam mājoklim 2021. gadā
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas