Kā un kur pārdot zīmola apģērbu un apavus internetā izdevīgi?

Vēlies nopelnīt, izdevīgi pārdodot kvalitatīvu lietotu zīmola apģērbu un apavus internetā? Lasi un uzzini, kuras interneta platformas izmantot un kā labāk pārdot!

Mūsu drēbju skapjos un apavu plauktos nereti atrodas apģērbi un apavi, kurus uzvelkam pavisam reti vai vispār nekad. Tie bieži vien ir bijuši pietiekami dārgi un kvalitatīvi pirkumi, kuri veikalā likušies “ņemami”, bet kurus tā arī nav izdevies īsti intergrēt savā garderobē – ikdienā, gluži vienkārši, roka vienmēr pastiepjas pēc kā cita. Ko darīt? Nauda iztērēta gan par pašu pirkumu, gan, var teikt, arī par vietu, kuru neizmantotie apģērbi un apavi aizņem mūsu mājās.

Var, protams, šos apģērbus skapī atstāt cerībā, ka gan jau kādreiz uzvilksi, taču visi zinām, ka parasti tā vis nenotiek. Lieliska iespēja, kuru mums pieejamu padarījušas daudzās privātpersonām paredzētās pirkšanas un pārdošanas platformas internetā, ir savu neizmantoto apģērbu pārdot. Bet kur un kā pārdot? Par to vairāk uzzināsi, lasot tālāk!

apģērbu veikals

Platformas apģērba un apavu pārdošanai

Andele Mandele

Viena no populārākajām kvalitatīvu lietotu apģērbu un apavu pārdošanas platformām Latvijā ir Andele Mandele, kuras izveidotāji to iedēvējuši par “oficiālo Pērļu medību portālu Latvijā”. Andele Mandele portālā patiesi iespējams pārdot un iegādāties visdažādākos kvalitatīvu zīmolu mazlietotus apģērbus un apavus, kā arī dažādus mājoklim paredzētus dekoratīvus priekšmetus, sadzīves tehniku un mēbeles. Portālā ir pat sadaļa, kas veltīta vieglajam transportam, taču lielākā daļa lietotāju Andele Mandele portālu izmanto tieši apģērba un apavu kategorijas “pērļu” pārdošanai vai iegādei.

Andele Mandele ir lietotājiem draudzīga platforma: tajā iespējams izveidot profilu, kurā vari darboties gan kā pārdevējs, gan kā pircējs, tāpat tā ir viegli pārskatāma preču kategoriju ziņā, un tajā ir viegli atzīmēt gan rezervētās, gan iekārotās preces. Ievietojot pārdošanai paredzētās preces sludinājumu, tiek prasīta detalizēta informācija, kas aprakstu padara skaidrāku un strukturētāku. Sludinājumā iespējams ievietot 5 preces attēlus, un viena sludinājuma cena ir 0,50 eiro. Ievietojot sludinājumu, pieejami arī Andele Mandele padomi atbilstošu foto ievietošanai.

gaišas drēbes

Atverskapi.delfi.lv

Pēc līdzīgiem principiem darbojas arī portāla delfi.lv paspārnē mītošā pārdošanas un pirkšanas platforma Atver Skapi. Lai sāktu pārdot preces Atver Skapi platformā, nepieciešams reģistrēties, aizpildot reģistrācijas anketu vai izmantojot kādu no sociālajiem tīkliem, un aizpildīt savu profilu, norādot informāciju par piegādes, apmaksas pieņemšanas iespējām un citiem svarīgiem jautājumiem.

Arī Atver Skapi piedāvā saņemt pircēju vēstules savā AtverSkapi pastkastītē un vienoties par preču apmaksas un piegādes veidiem. Platformas pamata kategorijas iedala preces “Sievietēm”, “Vīriešiem” un “Bērniem”, taču pārdot un meklēt apģērbu var arī kategorijās “Kolekcijas” un “Zīmoli”.

Facebook

Ne mazāk iecienītas par oficiālajām pārdošanas platformām ir arī vairākas latviešu pirkšanas un pārdošanas grupas Facebook sociālajā platformā. Viena no universālajām pārdošanas grupām, kurā iespējams pārdot jebkādus priekšmetus, tostarp apģērbu, ir grupa Pērk/Pārdod. Šīs grupas trūkums varētu būt vienīgi tas, ka tajā tiek pārdotas visdažādākās preces (ne tikai apģērbs un apavi), bet būtiska priekšrocība ir lielais lietotāju skaits – grupā reģistrējušies teju 80 tūkstoši Latvijas pircēju un pārdevēju.

Lielākā tieši apģērbu un apavu (kā arī somu un aksesuāru) pārdošanai paredzētā Facebook grupa Latvijā ir Skapis - Pērc & Pārdod, kurā reģistrējušies 30,8 tūkstoši pircēju un pārdevēju. Mazāka, bet zīmola apģērbiem un apaviem īpaši piemērota grupa ir Brendu drēbes- pērk/pārdod, kurā reģistrējušies 6,3 tūkstoši lietotāju. Vēl viena neliela apģērba pārdošanai paredzēta grupa ir Pārdodam lieko skapī!. Tajā gan reģistrējušies tikai aptuveni 200 lietotāji, taču, ievietojot sludinājumus pārējās grupās, var atvēlēt minūti laika arī sludinājuma pārpublicēšanai šajā grupā, lai palielinātu pārdošanas izredzes.

vasaras kleita

Ebay

Protams, pārdodot apģērbu un apavus, nav sevi ģeogrāfiski jāierobežo – pārdot iespējams arī visā pasaulē pieejamā pirkšanas un pārdošanas platformā Ebay, kurā reģistrējušies 182 miljoni pircēju. Pārdodot preces starptautiskā platformā gan jārēķinās ar nedaudz sarežģītāku produkta piegādes procesu un augstākām piegādes cenām (darbojoties vietējās platformās, ierasts izmantot ērto Omniva pakomātu servisu), taču priekšrocība ir nesalīdzināmi lielāks potenciālo pircēju skaits.

patēriņa kredīts

Etsy

Apģērbu un apavus iespējams pārdot arī globālajā Etsy platformā. Etsy kā e-veikalu bieži izmanto arī mazie ražotāji, kuri piedāvā dažādus aksesuārus un pašgatavotus priekšmetus. Savu Etsy veikalu, kurā iespējams pārdot arī mazlietotus kvalitatīvus apģērbus un apavus, iespējams atvērt šeit.

apakškrekliņš

Kā pārdot izdevīgāk?

Kad izvēlēta precēm atbilstošākā pārdošanas platforma (protams, nekas neliedz preces censties pārdot vairākās platformās, taču tad rūpīgi jāseko līdzi potenciālo klientu pieteikumiem, lai klientus nemaldinātu un vienu preci nesanāktu pārdot divreiz!), jāparūpējas par to, lai izdotos preces pēc iespējas ātrāk un izdevīgāk pārdot. Kādi faktori sekmē preces veiksmīgu realizēšanu?

Kvalitatīvas un nepārprotamas fotogrāfijas

Praktiski visas pieejamās pārdošanas platformas sniedz iespēju ievietot pietiekošu fotogrāfiju skaitu labā izšķirstpējā, un šo iespēju ir ļoti vēlams izmantot. Ja preces fotogrāfijas potenciālajam pircējam radīs šaubas vai neskaidrības, lielākajā daļā gadījumu (izņemot tad, ja produkts būs ārkārtīgi piesaistījis interesi) šis pircējs dosies tālākos meklējumos un necentīsies sazināties, lai noskaidrotu vairāk. Pacenties uzņemt kvalitatīvus apģērba attēlus gaišajā dienas laikā uz neitrāla fona, un vajadzības gadījumā apģērbu pirms fotogrāfēšanas izgludini – saburzīts apģērbs patiesi nerada pārlieku labu pirmo iespaidu.

fotostudija

Detalizēti apraksti

Ievietojot preces sludinājumu, vienmēr sagatavo detalizētu aprakstu. Iztēlojies sevi potenciālā pircēja vietā – kādus jautājumus Tu uzdotu, ja plānotu iegādāties līdzīgu preci? It īpaši tad, ja plānojam iegādāties ne to lētāko preci, gribam pārliecināties par tās kvalitāti un īpašībām. Dažas platformas, piemēram Andele Mandele, preces detalizācijas sagatavošanu padara pavisam vienkāršu, liekot aizpildīt vairākas obligātās informācijas sadaļas (preces izmērs, zīmols, krāsa, materiāls, tips utt.), tāpēc, ja preci ievieto arī citās brīvāka formāta platformās, piemēram Facebook, vari Andele Mandele vajadzībām sagatavoto preces specifikāciju izmantot kā paraugu.

Draudzīga, pieklājīga un efektīva saziņa

Tu vari pārdot viskvalitatīvāko preci par vispievilcīgāko cenu, bet, ja potenciālajam klientam nepiedāvāsi draudzīgu un pieklājīgu komunikāciju, darījums, visdrīzāk, tomēr nenotiks. Ja saziņa notiek platformas iekšējā tīklā (nevis, piemēram, Tev tiek atsūtīta ziņa uz e-pastu vai telefonu), atceries savu pastkastīti platformā regulāri pārbaudīt, un detalizēti atbildi uz visiem uzdotajiem jautājumiem. Ja sarunājies ar potenciālo klientu pa telefonu, esi draudzīgs un atsaucīgs – noteikti nevajadzētu radīt iespaidu, ka klients traucē, vai ka neesi ieinteresēts atbildēt uz jautājumiem.

sieviete runā pa telefonu

Piegāde bez aizķeršanās

Būtiski ir darījumu arī nobeigt godam – ar savlaicīgu preces piegādi, par kuru saņēmējam viss ir zināms un saprotams. Ja kādu iemeslu dēļ sanāk aizkavēties, uzreiz paziņo pircējam par aizkavēšanos un tās iemesliem. Tāpat, parūpējies par to, lai prece ir pievilcīgi noformēta un glīti iesaiņota – jādara viss iespējamais, lai iesaiņojuma dēļ prece ceļā netiek deformēta vai nosmērēta.

Ievērojot visus šos ieteikumus, droši vari uzsākt pārdevēja “karjeru” tiešsaistē! Apmierināti klienti atgriezīsies!

trausls sūtījums

Šo un citus interesantus, aktuālus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno mājokļa labiekārtošanu, sadzīves tehnikas iegādi vai vēlies investēt kvalitatīvā apģērbā, bet nepieciešams papildu finansējums, tev ir iespēja vajadzīgo summu saņemt patēriņa kredītā no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (10 balsojumi)
Kā un kur pārdot zīmola apģērbu un apavus internetā izdevīgi?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas