5 perspektīvas profesijas, kuras var ātri apgūt, neizejot no mājām

Vai vēlies apgūt jaunu profesiju un gūt papildu ienākumus? Uzzini, kuras 5 perspektīvas profesijas iespējams apgūt ātri un pat neizejot no mājām!

Mūsdienās profesijas maiņa nav nekas neparasts, turklāt līdz ar tehnoloģiju attīstības radītajām pārmaiņām daudzas perspektīvas profesijas ir ērti iespējams apgūt tiešsaistē, pat neizejot no mājām! Ja vēlies apgūt ko jaunu, nomainīt profesiju vai, gluži vienkārši, rast iespēju gūt papildu ienākumus, lasi tālāk, un uzzini, kuras 5 perspektīvas profesijas ir ērti apgūt tiešsaistē!

it darbinieki

1. Web izstrādātājs

Mājaslapu izstrādes standarti nepārtaukti mainās un nozare attīstās tik ātri, ka web izstrādātāji, kuri apguvuši aktuālākās prasmes, vienmēr ir pieprasīti. Neskaitāmi uzņēmumi produktus pārdod tiešsaistē, un online reprezentācija nepieciešama teju ikvienam; tāpat jau izveidotās mājaslapas regulāri nepieciešams atjaunot un uzlabot. Visātrāk “augošās” mājaslapu izstrādes valodas, kuras vērts apgūt, lai papildinātu prasmes, šobrīd ir Gatsby.js, React, Next.js un SwiftUI, bet, ja tikai tagad sāc plānot darboties web izstrādes jomā, un nepieciešams sākumā apgūt pamatus, viens no labākajiem kursiem, kas to palīdzēs paveikt, ir Mičiganas universitātes Web Design for Everybody (Basics of Web Development and Coding) Specialization. Savukārt, tiem, kuriem zināšanas un prasmes nepieciešams tikai “atsvaidzināt”, jo programmēšanas pamati jau ir apgūti, ieteicams Honkongas Zinātnes un Tehnoloģijas universitātes kurss Full Stack Web Development With React.

programmētājs

2. Produktu fotogrāfs

Kā jau iepriekš minēts, mūsdienās pārdošana ir praktiski “pārcēlusies” uz dzīvi internetā – turklāt e-komercija notiek ne tikai caur uzņēmumu interneta veikaliem, bet arī caur sociālo tīklu kontiem Facebook un Instagram platformās. Kvalitatīvs produkts par samērīgu cenu vienmēr būs pircēja prasību augšgalā, bet mūsdienās produktu ir teju neiespējami pārdot bez augstvērtīgām produktu fotogrāfijām, tāpēc produktu fotogrāfs ir ļoti pieprasīta un arī pašmācības ceļā apgūstama profesija. Produktu fotogrāfam būtu jāspēj ne tikai fotogrāfēt, bet arī palīdzēt klientiem ar zīmola identitātes veidošanu, un jāpiedāvā pilna servisa pakalpojums – no produktu fotosesijas idejas līdz gataviem attēliem, ko klients var izmantot gan mājaslapā, gan reklāmās Instagram un Facebook. Uzzini vairāk par produktu fotogrāfiju nozīmi mūsdienu e-komercijā, izlasot rakstu: “Kāpēc uzņēmumam svarīgi izmantot profesionālas produktu fotogrāfijas?”, bet vairāk informācijas par profesiju saņemsiet www.alinakareva.lv.

fotoaparāts

3. SEO speciālists

Ikviena mūsdienīga uzņēmuma vadības komanda ir ieinteresēta savas online pārstāvniecības un atpazīstamības stiprināšanā – jo “redzamāks” uzņēmums būs online, jo lielākas izredzes piesaistīt vairāk klientu un palielināt apgrozījumu. Viens no efektīvākajiem veidiem, kā palīdzēt uzņēmumiem to panākt, ir izmantojot SEO (search engine optimization). Ir daudz online kursu un materiālu, ar kuru palīdzību iespējams pašmācības ceļā apgūt SEO prasmes, un ar tām tev būs iespēja startēt uzņēmumu vakanču konkursos gan kā SEO, gan mārketinga speciālistam. Protams, lai veiksmīgi darbotos digitālā mārketinga jomā, noderēs arī papildu prasmes, piemēram, tekstu izstrāde, ja tev padodas darbs ar tekstu, vai grafiskā dizaina iemaņas.

rakstīt uz tāfeles

4. Grafiskais dizains

Ja SEO apgūšana ir tehniski pārāk izaicinoša, vari apsvērt fokusēties tieši uz grafiskā dizaina spēju attīstīšanu. Darba devēji dažādās nozarēs novērtēs grafiskā dizaina iemaņas, un nereti uzņēmēji (sevišķi tad, ja vēlies savu pakalpojumu piedāvāt uz projektu bāzes) grib sadarboties ar speciālistu, kuram ir vairākas satura un komunikācijas materiālu izstrādē noderīgas iemaņas. Ir daudz tiešsaistes kursu, kuros iespējams apgūt grafisko dizainu, kas sevī ietver dažādus noderīgus moduļus, un ko jebkurā brīdī iespējas papildināt ar citām iemaņām – Adobe Photoshop izmantošanu vai jau iepriekš minēto produktu fotogrāfiju. Lietotāju augsti novērtētu grafiskā dizaina kursu piedāvā apgūt, piemēram, populārā Coursera platforma.

planšetdators

5. Microsoft Access speciālists

Microsoft Access ir informācijas apstrādes rīks, ko uzņēmumi izmanto datubāžu un atskaišu veidošanā un izmantošanā, kā arī datu apstrādei. Microsoft Access ļauj apstrādāt liela apjoma informāciju daudz ērtāk un efektīvāk, un to regulāri izmanto grāmatveži, projektu vadītāji un biznesa datu analītiķi, kā arī citu profesiju pārstāvji. Specifiskas Microsoft Access lietotāju prasmes ietver VBA programmēšanu, datubāžu tabulu izveidi, datu ievades kontroli, dynamic user datu formāta lietošanu, un kompleksu atskaišu veidošana ar datubāzes funkciju automatizēšanas palīdzību. Šīs prasmes noderēs gan profesionālās kvalifikācijas celšanai, gan kā atsevišķas profesionālās iemaņas darbam biroja administrācijā vai augstākā līmenī. Šeit iespējams atrast septiņas online vietnes, kurās iespējams apgūt Microsoft Access prasmes.

portatīvais dators

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno apgūt jaunas prasmes vai profesiju, un nepieciešams finansiāls atbalsts kursa cenas segšanai, vajadzīgo summu vai daļu no tās vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu. 


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (3 balsojumi)
5 perspektīvas profesijas, kuras var ātri apgūt, neizejot no mājām
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas