Kurp doties vasarā: atpūta labākajās Lietuvas pludmalēs

Vēlies patīkami pavadīt laiku vasaras nedēļas nogalēs? Apmeklē kādu no labākajām Lietuvas pludmalēm un izzini kaimiņvalsts piedāvātās atpūtas iespējas!

Vasarā pēc iespējas vairāk laika gribas veltīt kvalitatīvai atpūtai dabā, taču atvaļinājuam dienu ir tik, cik ir. Kāpēc gan neizmatot “garās” nedēļas nogales, lai paciemotos tepat tuvākajās kaimiņvalstīs? Ar šo rakstu uzsākam sēriju par kvalitatīvas atpūtas iespējām Baltijas valstīs, un šoreiz pastāstīsim par Lietuvas skaistākajām un kvalitatīvākajām pludmalēm, kuras vērts apmeklēt, kā arī ieteiksim dažādas to apkārtnē pieejamās atpūtas iespējas un restorānus gardām maltītēm.

saulriets pludmalē

Nida

Kuršu kāpa, unikālā smilšu strēle, kas atdala Baltijas jūru no Kuršu jomas un ir viena no Lietuvas nacionālajiem parkiem, ir iekļauta UNESCO pasaules mantojumu sarakstā. Tajā atrodas vairāki ciemati, kuri veido Neringas kūrortpilsētu, tostarp, arī Nidas ciems. Nida ir viena no skaistākajām Lietuvas pludmalēm, kuru ir vērts apmeklēt vasarā – tās īpašās pievilcības un lielās tūristu intereses dēļ ciemats ir kļuvis par attīstītu kūrortu, un joprojām ir arī aktīvs zvejniekciems, kas ļauj apmeklētājiem baudīt vietas īpašo, vēsturisko noskaņu. Nidas pludmali raksturo smalkas, baltas smiltis, savvaļas un neapdzīvotības sajūta, un augstas kāpas – tā apmeklētājiem vienlaikus piedāvā nepieradinātas dabas priekšrocības un kūrorta ērtības.

Nidā ir pieejamas augstas kvalitātes apmešanās vietas, piemēram, SPA Nida, kas atrodas tikai 1,5 km attālumā no pludmales. Šī četru zvaigžņu viesnīca piedāvā visu nepieciešamo viesu ērtībai, tostarp, restorānu, baseinu un saunu, un tās apkaimē ir dažādi apskates objekti, piemēram, Nidas Etnogrāfiskais zvejnieku muzejs un kalna Urbo skatu laukums. Tuvākā ir Palangas lidosta, kas atrodas 75 km attālumā no viesnīcas.

Nida

Palanga

Palangas pludmale ir lieliski piemērots galamērķis aktīvas atpūtas un ballīšu mīļotājiem – no tās var negaidīt Nidas ēterisko skaistumu un neskartās dabas kluso burvību, bet lieliski pavadītas brīvdienas cilvēku pilnā pludmalē gan! Pludmale ir īpaša arī ar Palangas molu jeb "jūras tiltu" (Palangos tiltas), kas ir neoficiālais Palangas simbols un iestiepjas Baltijas jūrā 470 metru attālumā no krasta. Molam ir “L” burta forma, un uz mola ikdienā sastopami gan tūristi, gan vietējie makšķernieki.

Uz Palangas pludmali ved dzīvīgā, restorāniem un veikaliņiem bagātā Basanavičiaus iela, savukārt Tiskevičiai pilī (Tiškevičių rūmai) atrodams Palangas Dzintara Muzejs ar plašu dzintara kolekciju. Par vienu no labākajiem Palangas restorāniem uzskata “Restoranas Žuvinė”, kurā var nobaudīt plašu svaigu un gardu jūras velšu klāstu.


Sventāja

Tiem pludmales atpūtas kārotājiem, kam pa ceļam ir Palanga, bet interesē mierīgākas un ģimeniskākas brīvdienas pie jūras, ieteicams par galamērķi izvēlēties Sventājas kūrortu un pludmali. Sventāja atrodas tikai 12 km attālumā no Palangas – tas ir mazs un mierīgs ciematiņš ar aptuveni 2500 iedzīvotājiem, kurš nesezonā ir visai “miegains”, bet vasarā piedāvā lielisku atpūtu.

Sventājā tūristu iecienītākās apmešanās vietas ir pludmalei tuvumā noīrējamās mazās koka mājiņas, kas ir īpaši ērtas ģimenēm ar bērniem, savukārt, apmeklēšanas vērts ir īpašais Baltu Mitoloģijas parks (Baltų Mitologijos Parkas), kurā mums pašiem labi pazīstamās pagānu kultūras simboli un struktūras sastopamas savvaļā, kas rada parka īpašo un burvības pilno noskaņu. Viens no Sventājā iecienītākajiem restorāniem ir “Vikingas”, kurā nobaudīt tradicionālu lietuviešu ēdienu draudzīgā atmosfērā.

Saulriets

Melnraga pludmale

Atpūtu Melnraga (Melnrage) pludmalē var apvienot ar Klaipēdas apmeklējumu – pludmalē ērti iespējams nokļūt no Klaipēdas ostas puses. Melnraga pludmale atrodas aptuveni 6 km attālumā no Klaipēdas vecpilsētas, un, tāpat kā Sventāja, arī Melnraga pludmale piedāvā daudz klusāku un mierīgāku alternatīvu Palangas pludmalei.

papildu līdzekļi ceļojumam

Īpaši patīkamu uzturēšanos Klaipēdā nodrošinās viesnīca “MICHAELSON boutique HOTEL”, no kuras paveras skats uz Dangė upi, turklāt šī butique stila viesnīca ir iemājojusi no 18. gadsimta saglabātā ķieģeļu noliktavā, kuras izskats rada īpašu noskaņu. Uzturoties šajā viesnīcā vērts apmeklēt arī tajā esošo restorānu “Michaelson”, kurā neaizmirstamu maltīti varēs nobaudīt ikviens gurmāns. Netālu atrodas arī Klaipēdas pils muzejs, kuru apmeklēt laiskas pludmalē pavadītas dienas vakarā.

Lietuvas pludmale

Jodkrante

Jodkrantes ciems (Juodkrantė), tāpat kā Nida, atrodas Neringas kūrortpilsētā Kuršu kāpā. Jodkrante atrodas tuvāk Klaipēdai, un ir tūristu nedaudz mazāk iecienīta, nekā Nida, tāpēc priecēs ar zemākām cenām gan mītnes vietās, gan restorānos. Arī Jodkrantē var izbaudīt neskarto Kuršu kāpas pludmales burvību.

Jodkrante pazīstama ar Raganu kalnu un tā aizraujošo koka skulptūru ekspozīciju, kā arī ar ziemeļu daļā esošo nelielo, idillisko jūras līci, ko sauc par Dzintara līci. Šajā līcī katru gadu jūnijā notiek niedru skulptūru simpozijs: skulptūras visu vasaru priecē acis, bet rudens saulgriežu svētkos tās tiek sadedzinātas. Viena no interesantākajām palikšanas vērtajām vietām Jodkrantē ir “Vila Flora”, kas atrodas 15 minūšu gājiena attālumā no pludmales. Viesnīciņa iekārtota 19. gadsimtā būvētā koka villā, un tā priecē viesus ar maigajiem pasteļu toņiem un mīlīgo āra kafejnīcu.

pludmale vasarā

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno vasaras atpūtu kādā no Lietuvas pludmales kūrortiem un atvaļinājuma izmaksām nepieciešams aizņēmums, vajadzīgo summu vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (2 balsojumi)
Piecas labākās Lietuvas pludmales!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas