Lētas aviobiļetes – kur tās meklēt un kā iegādāties gudri?

Izdevīga aviobiļešu iegādāšanās ir teju vai māksla – ja gribi iegādāties ātri, ērti un lēti, noskaidro, kur un kā online vidē to vislabāk darīt!

Zināms, ka pēdējo gadu laikā pasaulei sevi pieteikušas aizvien vairāk tā dēvātās budžeta aviokompānijas, kuru dēļ pārvietošanās ar lidmašīnu nu jau nereti var tikt uzskatīta par diezgan “lētu prieku”. Vismaz par krietni lētāku, nekā tas bijis līdz šim. Taču, lai tur vai kas, aviobiļetes cena joprojām sastāda ja ne lielāko, tad vismaz nozīmīgu daļu no jebkura ceļojuma budžeta un ar zināmiem tēriņiem vienmēr jārēķinās.

Lēto aviobiļešu “uzlidojums” mūsdienās pat nereti noved līdz tam, ka aviobiļetes cena teju vai nosaka Tava lidojuma galamērķi – galu galā, ja biļeti var iegādāties par nieka pārdesmit eiro, kā tad var no šāda ceļojuma atteikties? Tajā pašā laikā, ja uz ieplānoto ceļojuma galamērķi var iegādāties tikai ļoti dārgas aviobiļetes, tā dēļ reizēm pat ceļojums var tikt atlikts… Ir skaidrs, ka lētas biļetes eksistē un to pievilcīgās cenas lidošanu padarījušas biežāku, ērtāku un kopumā iespējamāku. Taču, kā tikt pie lētām aviobiļetēm gudri un īstajā laikā (un uz īsto vietu!) – tā, lai ceļojums tomēr ir paša plānots un kontrolēts?

lidmašīna

Pirmais nosacījums – iegādājies aviobiļetes laikus

Īpašie “pēdējā brīža” aviobiļešu piedāvājumi, kad savu biļeti vari iegādāties par neticami zemu cenu, nav nekas neredzēts, un reizēm, protams, iespējams šādi “izvilkt” savu laimīgo lozi – var sagadīties, ka esi tieši īstajā vietā un laikā, un aviobiļetes uz Tavu ieplānoto ceļojumu, kas tuvojas straujiem soļiem, ir ļoti lētas. Taču visbiežāk šādi “pārāk labi, lai būtu patiesi” piedāvājumi Tev ies secen, jo diez vai aviokompāniju īpašos piedāvājumus izmantosi katru reizi, kad grasies ceļot, un “pieplānosi” tām klāt veselu ceļojumu.

Ja vēlies aviobiļetes iegādāties lēti (turklāt uz īsto vietu īstajā laikā), vecais labais “plāno visu laikus!” tomēr joprojām būs Tavs vislabākais sabiedrotais. Ja atpūtas plānošana ilgtermiņā nav īsti Tavā gaumē, izmēģini vismaz vienreiz – varbūt tas ir tik ērti un izdevīgi, ka ir vērts nedaudz mainīt plānošanas ieradumus. Varbūt sākumā šķitīs neapdomīgi un neparedzami iegādāties aviobiļetes pāris mēnešu attālai nākotnei, bet pats redzēsi – lielākajā daļā gadījumu tas atmaksāsies. Pāris mēnešus iepriekš pirktas biļetes būs daudz lētākas nekā iepriekšējā nedēļā pirms brauciena pirktas biļetes. Un, ja arī kādreiz ieplānoto braucienu nāksies atcelt un biļetes zaudēt, zaudējums būs krietni mazāks un ilgtermiņā tāpat noteikti ietaupīsi.

lidmašīnas salons

Platformas aviobiļešu iegādei – Skyscanner un Momondo

Bet kuras tad ir labākās tiešsaistes vietnes izdevīgai aviobiļešu iegādei? Tādas ir vairākas, un nenāks par ļaunu, ja katru reizi, kad plāno iegādāties aviobiļetes, izskatīsi piedāvājumus vairāk nekā tikai vienā vietnē. Viena no populārākajām vietnēm, kura piedāvā iegādāties aviobiļetes no teju visām populārākajām aviokompānijām, ir Skyscanner . Šī vietne ir ļoti ērta un intuitīvi lietojama: sākuma lapā ievadīsi sava ceļojuma sākuma punktu, galamērķi un ceļošanas datumus, bet meklētājs atradīs visu (vismaz ļoti daudzu) aviokompāniju piedāvājumus, kas atbilst meklētajam laikam un galamērķim.

Skyscanner ļauj rezultātus atlasīt pēc trīs viegli saprotamām un loģiski izvēlētām kategorijām “labākais” (“best”), “ātrākais” (“fastest”) un “lētākais” (“cheapest”) lidojums. Kamēr pārējie divi ir pašsaprotami, “labākais” šīs vietnes algoritma interpretācijā ir tas lidojums, kas piedāvā optimālo cenas un laika attiecību. Ja svarīga ir cena, iespējams, Tev nebūs iebildumu veikt vairākus pārlidojumus vai kādā no lidostām gaidīt vairākas stundas, taču, ja Tev ir iespēja par galveno kritēriju izvēlēties komfortu, protams, vari atlasīt meklētājā arī tikai tiešos lidojumus vai lidojumus ar visīsākajiem gaidīšanas laikiem.

Pēc ļoti līdzīgiem principiem un tikpat efektīvi darbojas arī tiešsaistes platforma Momondo, bet, lietojot Momondo, visdrīzāk tiksi “aizvests” uz šīs platformas “filiāli” savā valstī vai tuvākajā lielvalstī). Momondo, atšķirībā no Skyscanner, piedāvā šķietami maznozīmīgu, bet reizēm ļoti ērtu un noderīgu papildu funkciju, kas ļauj reizē ar sevis izvēlētajos lidošanas datumos atrastajiem rezultātiem apskatīt arī aviobiļetes cenas svārstības viena mēneša diapazonā “apkārt” izvēlētajam datumam. Šajā gadījumā, ja izvēlētais datums nav “iecirsts akmenī”, tad, iespējams, varēsi izvēlēties no iepriekš noteiktā netālu datumu, uz kuru aviobiļete nopērkama par daudz lētāku cenu.

Kredīts aviobiļetēm

Protams, nav jāpaļaujas tikai uz divām platformām. Tādu ir vairāk, tāpēc vari izpētīt, kas pašam šķiet ērtākais un saprotamākais. Vienmēr ir prātīgi salīdzināt – ne tikai lielāko platformu piedāvājumus savā starpā, bet ir vērts apskatīt arī aviosabiedrību mājaslapas. Ja redzi, ka kāda no lielākajām platformām piedāvā vai, vēl jo vairāk, nepiedāvā kādas Tev zināmas aviosabiedrības lidojumus uz attiecīgo galamērķi, ir vērts izpētīt arī tiešos aviosabiedrību piedāvājumus – tie reizēm ir vēl izdevīgāki.

portatīvais dators

Esi fleksibls, kad iespējams

Arī tad, ja esi atradis, Tavuprāt, optimālu vietni, kura piedāvā dažādas papildfunkcijas ērtai aviobiļešu meklēšanai, ir arī vairāki ļoti vienkārši ieteikumi, kuru izpilde neprasīs daudz laika, bet teju vienmēr palīdzēs atrast visizdevīgākos piedāvājumus un ceļot lēti, kad vien tas iespējams.

Piemēram, biļetes gandrīz vienmēr būs dārgākas, ja plānosi lidojumus “garajai” nedēļas nogalei – ja vēlēsies izlidot piektdienas rītā un agriezties svētdienas vakarā. Ja Tev ir iespēja būt feksiblākam laika ziņā – piemēram, izlidot ceturtdien un atgriezties pirmdien, ietaupījums nereti būs ievērojams.

lidostas termināls

Paziņojumi un īpašie piedāvājumi

Gan aviokompānijas savās mājaslapās, gan aviobiļešu iegādes platformas (kā Skyscanner) piedāvā nosūtīt Tevis aplūkotajiem piedāvājumiem atbilstošus paziņojumus (“alerts”) – ja esi tikai apskatījis piedāvājumus, bet neesi vēl iegādājies aviobiļetes, platforma piedāvās Tev uz e-pasta adresi nosūtīt paziņojumus par, piemēram, biļešu cenu maiņām uz konkrēto galamērķi vai īpašajiem piedāvājumiem. Protams, nevienam no mums nepatīk “piesārņot” savu e-pasta jau tā pārpilno virtuālo kastīti, bet šādos gadījumos – ja plāno ceļojumu, bet neesi drošs par to, cik lielā mērā posmā līdz biļešu iegādei var mainīties to cenas, šādi paziņojumi tomēr būs noderīgi.

Tāpat, ja nu tomēr esi gatavs galamērķi pielāgot lētu biļešu pieejamībai (reizēm piedāvājumi ir tik kārdinoši, ka no tiem gluži vienkārši nebūtu prātīgi atteikties!), piesakies vai nu konkrētas aviokompānijas vai šādu piedāvājumu apkopošanai speciāli izveidotu platformu jaunumu saņēmēju lokā. Piedāvājumi ceļojumiem Eiropā apkopoti platformā Holiday Pirates, bet piedāvājumi ceļojumiem visā pasaulē – platformā Secret Flying.

gmail epasts

Dažādas aviokompānijas un netiešie lidojumi

Ja esi “iemanījies” labi apieties ar biļešu meklēšanas platformām, nebaidies eksperimentēt – pērc biļetes dažādās vietnēs un uz dažādu aviokompāniju piedāvātiem lidojumiem, jo tādējādi varēsi izvēlēties izdevīgākos piedāvājumus. Protams, tas mazliet sarežģī ceļojuma procesu, bet, ja cenas atšķirība ir ievērojama, tas droši vien ir tā vērts.

Ja esi gatavs gan meklēšanas, gan lidošanas procesā ieguldīt vēl mazliet vairāk laika, situācijās, kad aviobiļetes uz tiešajiem reisiem ir tiešām dārgas, apsver galamērķī (uz kuru varbūt ir pieejams tiešs lidojums, bet biļetes cena ir augsta) nonākt ar pārsēšanos. Piemēram, ja lidojums no Rīgas uz Vīni izmaksās pārāk dārgi, apsver iespēju atrast lētu lidojumu uz, piemēram, Kopenhāgenu, un vēl vienu no Kopenhāgenas uz Vīni. Arī šeit nepieciešams izmantot Skyscanner “labākais” principu – atrodi savai situācijai veiksmīgāko cenas un laika attiecību.

lidojuma gaidīšana

Īpašie piedāvājumi un izdevīgu cenu meklēšanas paņēmieni pastāv, bet reizēm gluži vienkārši nākas iegādāties aviobiļetes par augstāku cenu, nekā iepriekš plānots un cerēts. Šādos gadījumos nepieciešamo summu vienmēr iespējams saņemt kā patēriņa kredītu ceļojumam no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Lasi arī citus noderīgus bloga rakstus, kurus atradīsi šeit: Incredit blogs

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (2 balsojumi)
Lētas aviobiļetes – kur tās meklēt un kā iegādāties gudri?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas