Labākās austrumu virtuves: kurp doties vakariņās Valentīna dienā?

Iepriecini savu mīļoto un sevi pašu Valentīna dienā ar īpaši gardām vakariņām kādā no populārākajiem un labākajiem austrumu ēdienu restorāniem Rīgā

Mīlēt, rūpēties un iepriecināt vienam otru, kā zināms, ir svarīgi katru dienu – ne tikai vienu reizi gadā Valentīna dienā. Taču tikpat vērā ņemama ir vecā labā latviešu patiesība par to, ka “mīlestība iet caur vēderu”. Galu galā, ikviens attaisnojums ir gana labs, lai izbaudītu ko nebijušu, interesantu un garšas kārpiņas iepriecinošu!

Ja vēlies šajā Valentīna dienā aicināt savu mīļoto nobaudīt gardu maltīti, apsver iespēju apmeklēt kādu no labākajiem austrumu ēdienu restorāniem. Āzijas virtuve pie mums ir iecienīta – suši pieejami teju uz katra stūra, turklāt dažādu austrumu virtuvju ēdienus var pavisam ērti un vienkārši pasūtīt arī, piemēram, ar ēdiena piegādes aplikācijas Wolt starpniecību.

Taču ne jau plastmasas kārbiņās pasniegts ēdiens būs Tavs Valentīna dienas veltījums mīļotajam cilvēkam! Lai gan austrumu virtuve pie mums iekļuvusi gluži vai “fast food” (“ātrās uzkodas”) kategorijā, šādi mazi svētki ir lieliska izdevība iepazīties arī ar augstākas raudzes – tā dēvētajiem “fine dining” austrumu ēdienu restorāniem. Kuru restorānu izvēlēties?

iemīlējies pāris

COD Robata grill bar – japāņu “fine dining” Rīgā

Ja Valentīna dienas vakariņās vēlies nobaudīt patiesi autentisku japāņu virtuvi, rezervē galdiņu restorānā COD, jeb - COD Robata grill bar, kurš atrodas Tērbatas ielā 45. COD nav lēts restorāns – diez vai kļūdīsimies apgalvojot, ka tas varētu būt viens no dārgākajiem austrumu un japāņu ēdienu restorāniem Rīgā, taču pasniegtā ēdiena kvalitāte cenai ir atbilstoša. Tāpat, ja ceri Valentīna dienas vakariņās notiesāt pamatīgu ēdiena porciju, COD, visdrīzāk, nebūs restorāns, uz kuru doties. Porcijas ir nelielas, taču katra sīkākā nianse pasniegtajā ēdienā ir nostrādāta līdz pilnībai.

Restorāns piedāvā autentisku moderno japāņu virtuvi, kurā ēdiena gatavošanai tiek izmantots robata grils (tas ēdienam piešķir fantastisku aromātu, turklāt gaļu un zivis uz tā iespējams pagatavot atbilstošajā gatavības pakāpē līdz pat sekundes precizitātei). COD priekšrocība ir arī tā, ka pagrabstāvā atrodas bārs, kurā iespējams nobaudīt autentiskus japāņu alkoholiskos dzērienus un kokteiļus, pirms doties gardās vakariņās. Tāpat, restorāna ēdamzāle ir neliela, un tajā valda intīma pustumsa – vieta ir ideāli piemērota romantiskam vakaram.

austrumu ēdiens

The Catch – īsts ķēriens

Ja vēlies baudīt japāņu virtuvi, bet šķiet, ka COD varētu būt nedaudz par “nopietnu”, Valentīna dienas vakariņās dodies uz restorānu The Catch, kurš atrodas Antonijas ielā 12. The Catch pavisam noteikti nav ikdienišķais Gan Bei vai Planēta Sushi, taču šajā restorānā valda viegla un brīva atmosfēra. Ne par velti The Catch sevi dēvē par japāņu gastropabu (izakaja) – tajā var gan nobaudīt lielisku tradicionālo japāņu virtuvi mūsdienīgā izpildījumā, gan labi atpūsties un iedzert gardus dzērienus.

The Catch ir omulīgs – šim nelielajam restorānam, kurā daļēji atdalītas divas telpas, izdodas nodrošināt gan jautru un omulīgu, gan intīmu un romantisku gaisotni. Arī The Catch izmanto robata grilu, lai pagatavotu gaļu, zivis un dārzeņus, turklāt piedāvājumā ir arī izcili sašimi, suši un poke. The Catch lepojas ar savu īpaši izstrādāto kokteiļu līniju, kuru rādījuši labākie Latvijas un Krievijas bārmeņi.

catch restorāns

Indian Raja – indiešu virtuve Vecrīgas spožumā

Ja suši vietā Valentīna dienā vēlies nobaudīt pavisam cita tipa austrumu virtuvi, dodies uz Indian Raja Vecrīgā, Skārņu ielā 7. Ja esi indiešu virtuves pazinējs, Indian Raja neliks vilties. Restorāns piedāvā autentisku un aromātisku indiešu ēdienu dažādām gaumēm, turklāt nav jāuztraucas, ka ēdiens būs pārāk pikants (pārlieku liels ēdiena pikantums patiesībā nemaz nav tik autentiska indiešu virtuves iezīme!).

Restorāns ir piemērots romantiskām vakariņām, jo galdiņi ir izvietoti pietiekami tālu cits no cita, un fonā skan maiga mūzika. Tāpat restorāns atrodas pretī Pētera baznīcai, un, ja izdodas rezervēt galdiņu tieši pie loga, paveras patīkams skats uz vakara gaismās mirdzošo Vecrīgu. Indiešu ēdiens arī ir lieliski piemērots kopīgai baudīšanai. Ir vērts pasūtīt vairākus atšķirīgu veidu karijus, un dalīties ar tiem. Vai nav romantiski?

indiešu virtuve

Hum Asian Kitchen – vienkārši, bet kā pienākas!

Hum Asian Kitchen nevarētu īsti dēvēt par “fine dining” restorānu, bet ne jau tikai “fine dining” iestādes ir spējīgas piedāvāt autentisku virtuvi un kvalitāti! Hum Asian Kitchen, kas atrodas Ģertrūdes ielā 22, neizceļas ar pārlieku smalku noformējumu – no ārpuses restorānam varētu viegli paiet garām, taču izskats vēl nav viss. Šis restorāns piedāvā tiešām kvalitatīvu un autentisku austrumu virtuvi, kurā ietilpst, lielākoties, taizemiešu ēdieni, kā arī vairāki populāri vjetnamiešu, ķīniešu, japāņu un indiešu ēdieni.

nomaksas iespējas

Ja vēlies Valentīna dienā apmeklēt mazākam budžetam atbilstošu, bet kvalitatīvu austrumu restorānu, Hum Asian Kitchen ir īstā vieta. Restorāna interjers ir vienkāršs, bet gaišs un patīkams, gaisotne ir mājīga un apkalpošana – priekšzīmīga. Tāpat kā Indian Raja, arī Hum Asian Kitchen piedāvājumu vislabāk izbaudīt, pasūtot vairākus atšķirīgus ēdienus un ar tiem daloties. Hum Asian Kitchen ir cenas ziņā pievilcīgs restorāns, tāpēc to noteikti varēsi piefiksēt savā “restorānu sarakstā”, lai apmeklētu arī ikdienišķākās situācijās.

āzijas ēdieni

Sue’s Asia – vērts izbraukt no Rīgas!

Sue’s Asia ir brīnišķīgs indiešu restorāns Majoros, Jomas ielā 74. Lai paēstu gardas Valentīna dienas vakariņas Sue’s Asia, nāksies izbraukt no Rīgas, bet tas ir tā vērts – labāku un autentiskāku indiešu ēdienu Latvijā atrast nav viegli. Un varbūt tieši Sue’s Asia apmeklējums iedvesmos uz vēl citiem romantiskiem Valentīna dienas notikumiem? Protams, februāris nav tas siltākais gada mēnesis, bet varbūt tieši neliela pastaiga gar jūru ar termosā līdzi paņemtu karstvīnu būs visaizraujošākā “priekšspēle” laba restorāna apmeklēšanai (Sue’s Asia atrodas tikai 10 minūšu gājiena attālumā no jūras krasta)?

Sue’s Asia interjers ir tikpat “indisks” kā pasniegtais ēdiens, tāpat arī fonā skan “īsta” indiešu mūzika (ne tā, kuru atskaņo mūsdienu Bolivudas filmās, bet senāka, emocijas raisošāka), turklāt viesmīles ir ģērbušās īstos sari. Sue’s Asia ir vērts nobaudīt ne tikai dažādos karijus (piedāvājumā ir arī taizemiešu un ķīniešu ēdieni, taču Sue’s Asia lielākais talants tomēr ir indiešu ēdienu pagatavošanā), bet arī gardus starterus, piemēram, dažādās pakoras vai samosas. Katrā ziņā – ir vērts patērēt 20-30 minūtes ceļā!

austrumu restorāns

Protams, gadījumā, ja esi lielisks pavārs vai pavāre, un mīļoto pavisam noteikti vēlies iepriecināt nevis ar restorāna apmeklējumu, bet gan ar pašgatavotām gardām vakariņām, neviens Tev ceļā nestāsies! Gatavot pašam – tas ir lieliski, bet kvalitatīva un garda ēdiena pagatavošanai vislabāk savu virtuvi aprīkot ar tikpat kvalitatīvu tehniku. Labs virtuves aprīkojums – tā ir investīcija, bet tas atmaksāsies, un iekārtas kalpos ilgi. Ja nepieciešama palīdzība jaunas virtuves iekārtas un ierīču iegādei, nepieciešamo summu iespējams saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.
Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (3 balsojumi)
Labākās austrumu virtuves: kurp doties baudīt gardas vakariņas Valentīna dienā?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas