5 idejas, kur doties ziemas brīvdienās

Ziemas dienas nes ne tikai aukstu vēju un sniegu, bet arī neticamu gaidīšanas sajūtu. No Ziemassvētkiem līdz Jaunajam gadam gaisu piepilda maģiska atmosfēra, un ielas atdzīvojas krāšņu lampiņu un mirgojošu laternu gaismā. Taču ir dažas pilsētas, kurās šī burvība ir īpaši jūtama. Ja šogad vēlaties Ziemassvētkus un Jauno gadu svinēt neparastā veidā, iesakām izvēlēties kādu no piecām pilsētām, par kurām mēs jums pastāstīsim šajā rakstā.

Berlīne, Vācija

Berlīne ir otrā lielākā pilsēta Eiropas Savienībā pēc platības, un katru gadu Ziemassvētkos un Jaungada vakarā tā pārvēršas par īpašu ziemas brīvdienu galamērķi. Visa pilsēta tiek izrotāta ar tūkstošiem gaismiņu, un Vācijas galvaspilsētas iedzīvotājus un viesus gaida simtiem iespēju, kā padarīt šo laiku neaizmirstamu. Šajā īpašajā gadalaikā jūs gaida koncerti, izrādes, festivāli bērniem un daudz kas cits. Restorāni gatavo īpašas Ziemassvētku ēdienkartes. Turklāt Jaungada vakarā visā pilsētā jūs gaida neaizmirstams uguņošanas šovs.

Atzīmējiet Jaungada vakaru kādā skaistā restorānā, viesnīcā, tematiskā ballītē vai svaigā gaisā pie Berlīnes TV torņa.

Pilnu pasākumu programmu skatīt vietnē www.visitberlin.de.

Ziemas brīvdienas Vācijā

Krakova, Polija

Krakova ir skaista pilsēta Polijas dienvidos, kas pazīstama ar savu satriecošo arhitektūru. Pateicoties tās bagātīgajam kultūras mantojumam, pilsēta ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Ziemā Krakova pārvēršas par īstu ziemas pasaku. Jaungada vakars tiek svinēts pilsētas galvenajā laukumā ar mūziku, dejām un, protams, uguņošanu. Krakovas iedzīvotāji un viesi labprāt iepērkas Ziemassvētku tirdziņos un iegādājas suvenīrus un gardumus no amatniekiem. Ja vēlaties svinēt svētkus skaistā vidē, varat rezervēt galdiņu kādā no restorāniem. Turklāt dažas viesnīcas saviem viesiem rīko Jaungada balles.

Ir vēl viens Jaungada notikums  – ekskursija pa labākajiem Krakovas bāriem un krogiem. Katru dienu to organizē Krawl Through Krakow, bet Jaungada vakaram ir īpaša programma. Dalība maksā 45 eiro, un divu stundu laikā var ēst un baudīt dzērienus bez ierobežojumiem.

Lai uzzinātu vairāk par to, ko darīt Krakovā Ziemassvētku brīvdienās, apmeklējiet vietni visitkrakow.com.

Ziemas brīvdienas Krakovā

Elzasa, Francija

Elzasa ir reģions Francijas ziemeļos. Tā ir gleznaina vieta Reinas upes tuvumā. Tajā apvienota gan franču, gan vācu kultūra. Reģions ir slavens ar savām mazajām pilsētiņām, kuru mājas izskatās kā piparkūku namiņi. Ziemā šī vieta pārvēršas par īstu pasaku.

Elzasa ļoti mīl tradicionāli svinēt Ziemassvētkus un Jauno gadu. Pilsētas laukumos ir Ziemassvētku tirdziņi, un Augškēnigsburgas pilī jūs varat piedalīties izrādē par Ziemassvētku vēsturi, kas ļaus atgriezties pagātnē. Varat apmeklēt kādu no meistarklasēm un pat nosvinēt Jauno gadu viduslaiku stilā.

Plašāku informāciju par ziemas brīvdienām Elzasā meklējiet vietnē www.christmas.alsace.

Ziemas brīvdienas Norvēģijā

Bergena, Norvēģija

Ja jums vai jūsu bērniem patīk animācijas filma "Ledus sirds", apsveriet iespēju apmeklēt Bergenu. Šī ir pilsēta, kas iedvesmojusies no Elzas un Annas Erendelas karalistes. Ziemassvētku brīvdienās pilsētā var apmeklēt pasaulē lielākā piparkūku pilsētiņu: visi pilsētas iedzīvotāji piedalās tās veidošanā un atnes savus piparkūku namiņus. Piparkūku pilsētiņu var apskatīt visu novembri un decembri pilsētas centrā.

Bergenā jūs atradīsiet daudz muzeju, galeriju, restorānu un citu aktivitāšu jebkurai gaumei. Tā ir lieliska vieta ģimenes brīvdienām.

Uzziniet vairāk par Bergenas Ziemassvētku programmu vietnē en.visitbergen.com.

Ziemas brīvdienas Spānijā

Sevilja, Spānija

Ja vēlaties pavadīt ziemas brīvdienas neparastā veidā, varat doties uz Sevilju. Viena no šīs pilsētas tradīcijām ir pārdot skaistas šampanieša glāzes ar 12 vīnogām. Kad pulksteņi Jaungada naktī sit 12, iedzīvotāji un pilsētas viesi sāk ēst ogas vienu pēc otras. Jums jānoēd visas 12, pirms atskan pulksteņu zvani, tad jūs būsiet laimīgi jaunajā gadā.

Ziemas svētku laikā Seviljā notiek daudzas parādes, šovi un gadatirgi. Restorāni piedāvā īpašu Ziemassvētku ēdienkarti. Un Jaungada svinības tradicionāli beidzas ar karstu šokolādi un čurros – spāņu saldo konditorejas izstrādājumu.

Lai uzzinātu vairāk par to, ko darīt Seviljā ziemas brīvdienās, apmeklējiet visitasevilla.es/en.

ziemas ielu dekorācijas

Kā plānot ceļojumu?

Lai jūsu atvaļinājums būtu veiksmīgs, ir svarīgi neizlaist plānošanas posmu. Tas ne tikai palīdzēs jums sagatavoties jebkādām neparedzētām situācijām, bet arī ietaupīt naudu. Lūk, daži padomi, kā to izdarīt.

kredīts ceļojumam

  1. Ieplānojiet budžetu. Nosakiet, cik daudz līdzekļu varat atvēlēt atvaļinājumam. Sadaliet budžetu kategorijās: naktsmītnes, ēdināšana, ekskursijas, sabiedriskais transports, suvenīri un citi izdevumi. Atstājiet daļu ārkārtas gadījumiem.
  2. Meklējiet labākos piedāvājumus. Pirms brīvdienām daudzi operatori piedāvā īpašas akcijas. Neaizmirstiet izmantot lojalitātes programmas, lai saņemtu vislabāko cenu. Vislabāk rezervēt biļetes un viesnīcas pēc iespējas agrāk, lai tās iegādātos par zemāku cenu.
  3. Neaizmirstiet par apdrošināšanu. Apdrošināšana pasargās jūs no izdevumiem, ja jums būs nepieciešama medicīniskā palīdzība. Jūs varat apdrošināt arī savu bagāžu gadījumā, ja to pazaudēsiet, kā arī biļetes gadījumā, ja jūsu lidojums tiks atcelts – tas palīdzēs jums saņemt kompensāciju, ja kaut kas notiks ne pēc plāna.

Lai uzzinātu vairāk par to, kā plānot savu ceļojumu, izlasiet mūsu rakstu "Ģimenes brīvdienas: 4 padomi vasaras brīvdienu plānošanai".

ziemas tirdziņš

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 13 gadu, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja ziemas brīvdienās plānojat doties ceļojumā un jums ir nepieciešams papildu finansējums, nepieciešamo summu vai tās daļu varat saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no Incredit pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemties, rūpīgi izvērtējiet savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplānojiet aizņēmuma atdošanu.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Piecas pilsētas, kur doties baudīt Ziemassvētku noskaņu
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas