Kas jāņem vērā, iegādājoties jaunu kafijas aparātu?

Labākie un mājoklim piemērotākie kafijas aparāti: izvēlies, izvērtējot savus kafijas dzeršanas ieradumus, ierīču kvalitāti un cenu!

Kafija un kafijas baudīšana – tā ir tēma, kura nereti rosina spraigas diskusijas un polarizē viedokļus, tā ir vienas valsts cieņas un goda jautājums, kamēr, piemēram, kādā citā valstī par pārlieku lielas vērības piešķiršanu tik nebūtiskai dzīves sastāvdaļai rauc uzacis... Bet viens ir skaidrs – šķīstošā kafija vai “Nescafe 3 in 1” paciņas, kuras savulaik, iespējams, uztvērām kā tehnoloģisku lēcienu ērtības virzienā, šodien apmierinās vairs tikai reto kafijas baudītāju.

Daļa kafijas cienītāju, protams, ir mierā ar izcilas kafijas baudīšanu tikai ārpus mājas vai īpašos gadījumos, kamēr mājās izvēlas vienkāršāk pagatavotu rīta kafijas krūzi, taču tikpat daudzi izmanto vai vismaz plāno izmantot iespēju labu kafijas aparātu iegādāties arī privātai lietošanai. Ja arī Tu esi starp kafijas cienītājiem, kuri vēl tikai meklē sev piemērotāko ierīci kvalitatīvas kafijas pagatavošanai mājās, lasi tālāk! Šajā rakstā apskatīsim gan šobrīd kafijas pasaulē iecienītākos kafijas aparātu veidus un modeļus, gan izvērtēsim tos attiecībā pret cenu, kvalitāti un konkrētajām vajadzībām, kurām tie kalpo!

kafijas tasīte

1. Kafijas perkolators

Ja par kafijas baudīšanas un gatavošanas mākslu esi sācis interesēties nesen un, pirms investē lielāku naudas summu kafijas aparāta iegādē, vēlies izmēģināt ko vienkāršāku, kafijas perkolators būs lielisks sākums. Kafijas perkolators ir neliela metāla kafijas kanniņa, kurā kafija tiek pagatavota uz gāzes vai elektriskās plīts un kurā verdošais ūdens ar gravitācijas spēku cirkulē cauri maltajai kafijai, līdz gatavā kafija sakrājusies perkolatora augšējā nodalījumā. Kafijas perkolatorus iespējams iegādāties dažādos lielumos – pieejami vienai, divām vai pat četrām kafijas tasītei piemēroti perkolatori, turklāt tie ir cenas ziņā izdevīgi un kalpo ilgi.

Vienkāršu, bet pietiekami kvalitatīvu Beper zīmola kafijas perkolatoru var iegādāties par 13,95 €.

kafijas pupiņas

2. Kafijas pagatavošanas iekārta Aeropress

Ja kafijas gatavošanā un baudīšanā esi gatavs pakāpties solīti augstāk par kafijas perkolatoru, ērti lietojama un kvalitatīva iekārta zemajā cenu kategorijā ir Aeropress. Aeropress tika radīts 2005. gadā, un tas kafiju pagatavo 10-50 sekunžu laikā (atkarībā no kafijas maluma pakāpes un vēlamā stipruma). Aeropress iekārtā tiek izmantoti Aeropress papīra vai metāla filtri, un parasti to izmanto, lai panāktu filtrētas kafijas stipruma brūvējumu. Aeropress ir viegla un kompakta ierīce, kuru ērti iespējams izmantot arī ceļojot, un tā spēj pagatavot vienu līdz trīs tasītes kafijas.

AEROPRESS COFFEE MAKER iespējams iegādāties par aptuveni 25 €.

kafijas aeropress

3. Kapsulu kafijas aparāti

Pēdējo gadu laikā aizvien augošu popularitāti ieguvuši kapsulu kafijas aparāti. Kapsulu kafijas aparāti atšķiras no aparātiem, kuros tiek izmantota malta kafija vai kafijas pupiņas, jo tajos tiek izmantotas tikai vienreizējās kafijas kapsulas. Kapsulu kafijas aparāti ir lieliski piemēroti tiem kafijas cienītājiem, kuri vēlas baudīt kvalitatīvu kafiju mājās, bet nevēlas tās pagatavošanā (un kafijas aparāta tīrīšanā) patērēt daudz laika. Tāpat kapsulu kafijas automāti noderēs tad, ja esi iecienījis dažādus kafijas dzērienus un labprāt baudi arī aromatizētas kafijas. Taču jāņem vērā, ka, iegādājoties kapsulu kafijas aparātu, ierobežosi savas iespējas iegādāties pašu izejvielu – kafiju! Kapsulas ir salīdzinoši dārgākas par kafijas pupiņām vai maltu kafiju, turklāt, atkarībā no tā, kura zīmola aparātu iegādāsies, nāksies turpināt pirkt arī atbilstoša zīmola kapsulas par ražotāja noteikto cenu. Tāpat kapsulu kafijas aparāti nebūs piemēroti kafijas cienītājiem, kuri vēlas dzīvot videi draudzīgāk, jo, izmantojot kapsulas, tiks saražots diezgan liels plastmasas atkritumu apjoms.

Viens no populārākajiem kapsulu kafijas aparātu zīmoliem ir Nespresso, kura piedāvājuma klāstā ir gan mini kafijas aparāti, piemēram, Essenza Mini, kuru iespējams iegādāties par 99 €, gan arī, piemēram, profesionāla līmeņa aparāts CREATISTA PRO, kuru iespējams iegādāties par 699 €.

Zemākā cenu kategorijā Latvijā iecienīti arī zīmola NESCAFE kapsulu kafijas aparāti. Kafijas automātu Nescafe Dolce Gusto “GENIO S EDG 225.W” iespējams iegādāties par 79 €, turklāt NESCAFE kapsulas ir viegli pieejamas tirdzniecības centros.

kafijas kapsulas

4. Pupiņu kafijas aparāti

Viens no būtiskākajiem faktoriem labas kafijas pagatavošanā, protams, ir arī pati izejviela – kafija. Tiem kafijas cienītājiem, kuri rūpīgi seko līdzi kafijas izvēlei, vislabāk derēs tieši pupiņu kafijas automāts. Tādējādi būs iespēja iegādāties ne tikai savām vajadzībām atbilstošu automātu, bet arī katrreiz izvēlēties iecienītākās kafijas pupiņas ar konkrētu skābuma/rūgtuma līmeni un grauzdēšanas pakāpi, kā arī tās samalt vēlamajā maluma pakāpē.

Tiem kafijas mīļotājiem, kuri arī ikdienā vēlas dzert patiesi augstvērtīgu kafiju profesionālā kvalitātē, ir vērts apsvērt zīmolu, kurš ir viens no vadošajiem gan profesionālajā, gan mājas kafijas aparātu pasaulē – JURA. JURA zīmols piedāvā plašu mājas kafijas aparātu izvēli - gan tiem, kuri iecienījuši espresso vai melno kafiju, gan arī tiem, kuri kafiju vēlas baudīt ar pienu. JURA kafijas aparāti patiesi izceļas ar augstu kvalitāti un dizainu, kurš arī vizuāli papildinās jebkuras virtuves interjeru.

Kafijas aparāts JURA “E8 Piano White” ir pilnībā automātisks, un spēj pagatavot 15 dažādus dzērienus. Tam ir lietotājam ērta un vienkārša vadības sistēma ar krāsainu TFT ekrānu un ieprogrammētām automātiskām apkopes programmām, un to ir iespējams iegādāties par 1,099.00 €.

kafijas aparāts

JURA zīmols piedāvā arī profesionāla līmeņa kafijas aparātus mājām – piemēram, šī zīmola kafijas aparāts Jura “Z8 Diamond Black” spēj nodrošināt baristas kvalitātes dzērienus ar jaunāko tehnoloģiju palīdzību. Aparātam ir iespaidīgs alumīnija korpuss, skārienjūtīgs ekrāns un pilnībā automātiskas apkopes programmas, un to iespējams iegādāties par 2,799.00 €.

Profesionāls un ekonomiskāks pupiņu kafijas aparāts, kurš lieliski derēs gan mājās, gan, piemēram, biroja lietošanai, ir Nivona zīmola NICR695 modelis, kuru iespējams iegādāties par 617 €. Šī zīmola kafijas aparātu savā birojā izmantojam arī mēs – Incredit komanda, un apliecinām, ka šis kafijas aparāts savu kvalitāti un izturību pierādījis jau vairāku gadu garumā. Galu galā, to ar prieku ikdienā lieto ne mazāk kā 20 uzņēmuma darbinieki!

kafijas automāts

5. Ar pienu vai bez?

Ja esi jau atbildējis uz jautājumu par to, kāda tipa kafiju vēlies izmantot savā kafijas aparātā – maltu kafiju, kafijas pupiņas vai kafijas kapsulas, kā arī apzinies, cik profesionāla līmeņa aparātu vēlies savās mājās, atliek vien apdomāt, vai vēlies aparātā arī piena karsēšanas un putošanas funkcijas, vai pietiks vien ar gardu espresso vai melnu kafiju.

Ja plāno iegādāties vienkārša līmeņa kafijas aparātu, kurā tiek izmantota malta kafija, taču vēlies, lai tajā būtu iespējams pagatavot kafiju ar pienu, latti vai kapučino, vari izvēlēties, piemēram, Breville Prima Latte automātu, kuru iespējams iegādāties vien par 170 €.

latte kafija

Kafijas baudīšanas ieradumi, protams, ir absolūti personīgs jautājums - ikdienā vari izvēlēties kafiju “apliet” ar verdošu ūdeni no tējkannas, vai pagatavot to augstākās klases kafijas aparātā ar īpaši no Etiopijas ievestām kafijas pupiņām. Taču, ņemot vērā milzīgo mūsdienās pieejamo kafijas aparātu izvēli, ir svarīgi apzināties, cik un par ko vēlies maksāt. Iespējams, Tavām garšas kārpiņām gana labs šķitīs tikai jaunākā JURA kafijas aparāta sniegums, bet, iespējams, visa ģimene būs gana apmierināta ar ilgmūžīgo un kvalitatīvo Nivona aparāta sniegum! Bet, jebkurā gadījumā vērts atcerēties: iegādājoties jebkuru kafijas aparātu, būtiski parūpēties, lai tam pieejams garantijas remonts, kā arī rūpīgi sekot līdzi tā regulārai kopšanai un tīrīšanai. Tas ir būtiski ne tikai tāpēc, lai nodrošinātu aparāta ilgmūžību, bet arī tāpēc, ka no tā lielā mērā atkarīga arī kafijas garša un kvalitāte!

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties savam mājoklim kafijas aparātu, bet nepieciešams papildu finansējums, tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (2 balsojumi)
Kas jāņem vērā, iegādājoties jaunu kafijas aparātu?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas