8 ieradumi Jaunajā gadā, kas ļaus dzīvot labāk un patīkamāk!

Ko apņemties Jaunajā - 2021. gadā? Iesakām 8 ieradumus, kuru veidošana ļaus dzīvot izdevīgāk, labāk un patīkamāk!

Ir pienācis Jaunais – 2021. gads, un, neskatoties uz neparasto situāciju, tādējādi ir sācies cits posms, kas ļauj palūkoties apkārt, notikušo atstāt pagātnē un pievērsties sevis pilnveidošanai un savas dzīves uzlabošanai. Ko darīt šobrīd – kamēr, šķiet, mīņājamies uz vietas un skaidrības par nākotni joprojām ir gaužām maz? Patiesībā, uzlabot savu pašsajūtu un ikdienas nenoteiktībā ieviest dažādus mazus un patīkamus ieradumus varam jebkurā mirklī – arī šobrīd. Iesakām 8 ieradumus jaunajam gadam, kuru ieviešana ikdienā ļaus dzīvot izdevīgāk, labāk un patīkamāk uzreiz!

iedvesma

1. Atgriezies pie grāmatām

Kad varētu būt vēl piemērotāks laiks, lai aktīvāk pievērstos grāmatu lasīšanai? Šobrīd, kad ārpus mājas nav pieejamas teju nekādas izklaides, noteikti varam atrast laiku, lai “pieķertos” neizlasīto grāmatu sarakstam. Lielisks palīgs, kas ļaus gan piefiksēt izlasāmās un izlasītās grāmatas, gan atrast daudz ko jaunu, ir platforma GoodReads. Tajā iespējams izveidot savu lietotāja profilu, kā arī iesaistīties diskusijās ar citiem lasītājiem. Tāpat, sevišķi, ja dod priekšroku literārajiem darbiem angļu valodā, lieliska un ērta izvēle ir kāda no elektroniskajām grāmatu lasīšanas ierīcēm, piemēram, Kindle. Taču, ja nevēlies iegādāties ierīci, Kindle aplikāciju iespējams lejupielādēt arī uz sava viedtālruņa vai datora, un e-grāmatas Amazon platformā iegādāties acumirklī.

2. Sāc klausīties

Ja grāmatu lasīšanai tomēr izdodas pievērsties reti, patīkamo un lietderīgo iespējams apvienot, klausoties audiogrāmatas. Tas ir lielisks veids, kā kvalitatīvi pavadīt laiku, braucot ar auto, vai, piemēram, darot vienkāršus mājas darbus, kas neprasa pārlieku koncentrēšanos – vari lietderīgo apvienot ar patīkamo, un teju jebkuru grāmatu noklausīties! Audiogrāmatas iespējams ērti klausīties viedtālrunī, lejupielādējot kādu no audiogrāmatu aplikācijām, piemēram, Audible. Turklāt, ja neesi drošs, ka spēsi pilnvērtīgi klausīties grāmatas, vari izmēģināt klausīties arī īsākus audiomateriālus, piemēram, dažādus podkāstus par aizraujošām tēmām. Iedvesmai – platforma Goodhousekeeping.com jau paspējusi sagatavot līdz šim labāko 45 podkāstu sarakstu, kurus klausīties 2021. gadā!

austiņas

3. Ievies sociālo tīklu “higiēnu”

Ideja par sociālo tīklu “higiēnu”, protams, nav nekas jauns, bet reti kad tā ir bijusi tik aktuāla un nepieciešama kā šobrīd. Apņemoties uz laiku nelietot visus vai kādu no sociālo tīklu platformām, kuras izmanto ikdienā, vai, piemēram, būtiski ierobežot laiku, ko ikdienā pavadi sociālajos tīklos, Tu iegūsi ne tikai laiku, bet arī sirdsmieru un iespēju informāciju smelties citviet. Pieejamas arī aplikācijas, kuras ļaus precīzi noteikt, cik daudz laika esi pavadījis sociālajos tīklos, kā arī palīdzēs šo laiku ierobežot, piemēram, aplikācija Pixsee.

4. Izveido noskatāmo filmu sarakstu

Nav noslēpums, ka nereti vakaros, kad esam noguruši, neapzināti ieslēdzam televizoru vai atveram Netflix platformu, un skatāmies pirmo filmu vai seriālu, kas pagadās. Skaidrs, ka mēs labprāt (protams, ar izņēmumiem!) skatītos tikai kvalitatīvu kino, bet nereti noguruma pilnais vakars nav īstais laiks, lai atrastu īsto filmu. Tāpēc ir vērts skatāmo filmu sarakstu sagatavot jau iepriekš, piemēram, kādā laiskākā nedēļas nogalē. Mūsdienās tiešsaistē par pieejamām summām vai pat bez maksas iespējams noskatīties arī lieliskas latviešu filmas – tās atrodamas, piemēram, lietotnē Shortcut vai filmas.lv.

skatīties televizoru

5. Ievies ikdienā fiziskās aktivitātes

Skaidrs, ka arī daudzās citās gadu mijās esam apņēmušies vairāk nodarboties ar sportu – un to, protams, ir vieglāk apņemties, nekā regulāri turpināt darīt. Taču, savā ziņā šis sarežģītais posms ir īpašs, un ir lietas, kuras tas padarījis pieejamākas un vienkāršākas. To var teikt arī par sportošanu un dažādām grupu nodarbībām, kuras tagad aizvien biežāk un ērtāk pieejamas tiešsaistē. Ja iepriekš bija krietni jāsaņemas, lai no rīta pirms darba aizbrauktu līdz jogas centram uz nodarbību, tagad pietiek vien piecelties 10 minūtes pirms nodarbības sākuma un ieslēgt datoru! Daudzi pasniedzēji šobrīd tiešsaistes nodarbības piedāvā arī par pieejamāku cenu, jo lielākoties izpaliek telpu īres maksa, tāpēc – izbaudi iespējas un atgūsti formu!

6. Apņemies un iekrāj

Šobrīd pieejamas neskaitāmas finanšu un budžeta aplikācijas, ar kuru palīdzību var gan plānot un optimizēt savus ikdienas tēriņus (nemaz nerunājot par to, ka iespējams beidzot uzzināt, kur tad “pazūd” nauda!), gan arī iekrāt konkrētas naudas summas. Ņemot vērā, ka vismaz šī gada otrajā pusē, visdrīzāk, būs iespēja kaut nedaudz atsākt ceļot, vari apņemties ar personīgo finanšu aplikācijas palīdzību sakrāt konkrētu naudas summu nākamajam ceļojumam. Īsto aplikāciju palīdzēs izvēlēties mūsu sagatavotais raksts “6 vērtīgas lietotnes: pārzini savas finanses un kļūsti tām noteicējs!”, savukārt, iedvesmu tērēšanas ieradumu mainīšanai varēsi smelties mūsu rakstā “Kā mainīt tērēšanas ieradumus, lai sakrātu naudu atvaļinājumam?”.

monētas

7. Ievies kārtību mājoklī

Šis gads ir īstais laiks, lai ieviestu paliekošu kārtību savā mājoklī vairāku iemeslu dēļ – ārpus mājas izklaižu trūkuma dēļ mums, visdrīzāk, ir tam vairāk laika, turklāt, ja ilgstoši jāuzturas mājās, motivācija savest tās paliekošā kārtībā pavisam noteikti palielinās. Bet ko tad īsti nozīmē “paliekoša kārtība”? Mēs taču visi spējam mājokli iztīrīt un sakārtot, taču nereti ar vilšanos nākas secināt, ka jau pēc pāris dienām no kārtības vairs nav ne miņas... Ja tā ir Tev pazīstama situācija, tad zini – ir risinājums! Lieliska dāvana sev jaunajā gadā būs individuālā kārtošanas sesija, kuru piedāvā latviešu kārtošanas meistare, plašākai publikai pazīstamā kā “Dana ar kasti”. Dana 3 stundu ilgajā kārtošanas sesijā piedāvā palīdzēt atrast efektīvāko un ātrāko veidu paliekošas kārtības ieviešanai mājās – un tas pavisam noteikti ir ieradums, ar kuru iesoļot 2021. gadā!

iespēju kredīts

8. Piedalies izaicinājumā!

Ne jau visam vienmēr ir jābūt bezgala nopietni – starp ieradumiem un apņemšanām, kurām ir potenciāls patiesi uzlabot Tavas dzīves kvalitāti, droši vari atļauties kaut ko izmēģināt tāpat vien – joka pēc. Un, ej nu sazini, reizēm arī joka pēc uzsāktais var izvērsties par ko vērienīgāku un pašam nozīmīgāku. Tāpēc seko “modei” un piedalies kādā no mūsdienīgajiem mēnesi ilgstošajiem izaicinājumiem. “Sausā janvāra” vietā vari izmēģināt “sauso februāri” (tas, turklāt, ir īsāks mēnesis!), kad pilnībā atsakies no alkohola, vai jebkurā datumā uzsākt dalību 30 dienu akcijā “Neapēd Zemeslodi”, kuras laikā paredzēts ēst videi draudzīgākā veidā (akcijas veidotāji dalībniekiem iesaka dažādus sarežģītības līmeņus). Tāpat gan ķermenim, gan prātam šobrīd par labu noteikti nāks dalība arī Rūdīšanās skolas izaicinājumā.  

veselīgs ēdiens

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja šogad plāno mājokļa labiekārtošanu, bet nepieciešams papildu finansējums, tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (4 balsojumi)
8 ieradumi Jaunajā gadā, kas ļaus dzīvot labāk un patīkamāk!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas