Bezmaksas kursi tiešsaistē – papildu ienākumu avots, strādājot attālināti

Uzzini, kā bez maksas iegūt jaunas zināšanas un profesionālās kvalifikācijas tiešsaistē, lai strādātu no mājām un nodrošinātu sev papildu ienākumus

Šis mums visiem ir dažādu pārbaudījumu pārpilns laiks. Mūsu ikdiena ir apgriezta kājām gaisā, un stresu sagādā ne tikai neziņa un bailes par turpmāko COVID-19 izplatību pasaulē, bet arī visas ar šīs izplatības ierobežošanu saistītās pārmaiņas. Daudzas profesionālās nozares ir saņēmušas īpaši spēcīgu triecienu – sākot ar aviopārvadājumu un dažādām transporta nozarēm līdz viesnīcu, ēdināšanas un kultūras nozarēm. Lai gan uzņēmumu spēja šo posmu pārdzīvot un atkopties ir būtiska valsts kopējai ekonomiskajai labklājībai, šobrīd visspēcīgāk pārmaiņas uz savas ādas izjūt tieši cilvēki – darbinieki, kuriem jāpielāgojas vai nu jauniem darba apstākļiem un nosacījumiem, vai, daudzos gadījumos, arī vismaz īslaicīgai darba zaudēšanai.

Šis ir laiks, kad mums visiem, par spīti neziņai, stresam un uztraukumam par nākotni, ir dziļi jāieelpo un pēc iespējas ātrāk jāpielāgojas pārmaiņām. Iespējams, ka Tavs darba devējs ir spējis piedāvāt Tev darbu veikt attālināti, vai vismaz īstermiņā uzņemties citus darba pienākumus, strādājot no mājām. Dažiem no mums darbs no mājām ir vienkārša un, iespējams, pat patīkama pārmaiņa, bet citiem – kaut kas pavisam jauns un neierasts, pie kā jāpierod. Tāpat, iespējams, daudziem no mums ir jādomā par alternatīviem vai vismaz papildu ienākumu avotiem, un dažādiem projektiem, kurus varam veikt attālināti. Labā ziņas ir tās, ka, pat esot pašizolācijā, Tev tiešsaistē ir pieejamas visdažādākās bezmaksas kursu un apmācību vietnes, kuras piedāvā par brīvu apgūt dažādas vērtīgas iemaņas, kuras varēsi izmantot kā alternatīvu vai papildu ienākumu avotu!

skolas grāmatas

Pirms meklē, pajautā Džonam Vennam!

Pirms izvēlēties, ko apgūt, sāc ar pašu svarīgāko jautājumu uzdošanu sev pašam. Mēs ilgstoši esam dzīvojuši ar pārliecību, ka ir “pelnošas” un “drošas” profesionālās sfēras, kā arī  mazāk “nopietnas” sfēras, kurās darbojoties, uz vērā ņemamiem ienākumiem var nemaz necerēt. Šobrīd notiekošais liek mums šīs pārliecības pārvērtēt, jo ir skaidri redzams, ka iepriekš nevari zināt, vai būsi pasargāts no krīzes un pārmaiņām, vai nē. Drošāk par darbošanos šķietami “drošā” sfērā ir spēja diversificēt riskus un ātri pielāgoties pārmaiņām. Šis ir laiks, kad nopietni apsvērt strādāšanu no attāluma ilgtermiņā, kā arī ārštata darbu uzņemšanos.

Ja Tev ir nepieciešams papildu ienākumu avots, pirms izvēlies, kādas prasmes apgūt, atsauc atmiņā to Venna diagrammas versiju, kurā īsi un kodolīgi parādīts veiksmīgas izvēles izdarīšanas process tieši profesionālajā sfērā. Uzdod sev trīs jautājumus: “Kas man ļoti patīk?”, “Kas man viegli padodas?” un “Kas man ļaus nopelnīt?”. Katru divu atbilžu apvienojums nesniegs optimālus rezultātus: “Kas man ļoti patīk?” un “Kas man viegli padodas?” kopā ne vienmēr nesīs peļņu; “Kas man ļoti patīk?” un “Kas man ļaus nopelnīt?” bez attiecīgajām spējām diez vai izdosies; savukārt, “Kas man viegli padodas?” un “Kas man ļaus nopelnīt?” ilgtermiņā nesniegs gandarījumu.

Visu trīs komponenšu apvienojums ir tas, uz ko vēlies mērķēt – kad Tev ir iespēja to, kas Tev patīk un uz ko Tev jau ir “ķēriens” pārvērst peļņā. Tālāk tekstā iepazīstināsim Tevi ar 4 pasaulē vadošajām bezmaksas apmācību platformām, kuras piedāvā neskaitāmus tiešsaistes kursus, kuri Tev ļaus iegūt papildu zināšanas un spējas, un palīdzēs kļūt konkurētspējīgam jaunajā darba tirgū!

diagrammas

Coursera

Coursera ir viena no pasaulē plašāk pazīstamajām bezmaksas tiešsaistes kursu platformām, kurā iespējams apgūt dažādu pasaulē ievērojamu universitāšu piedāvātus kursus. Coursera sadarbojas ar vairāk nekā 190 pasaulē ietekmīgākajām universitātēm un uzņēmumiem kursu izstrādē. Šī platforma piedāvā plašas iespējas gan indivīdiem, gan uzņēmumiem – pieejamas arī attīstības un treniņprogrammas visas uzņēmuma komandas kompetences un konkurētspējas palielināšanai.

Coursera piedāvā ērtus digitālās apmācības risinājumus, un strādā ar pasaulē vadošiem speciālistiem, kuri dalībniekiem lasa video lekcijas par dažādām tēmām, sākot no biznesa un valodu mācīšanās līdz datorzinātnēm un augsta līmeņa datu apstrādei. Arī Coursera lietotāju atsauksmes ir iepriecinošas: 87% no Coursera lietotājiem, kuri platformā apguvuši papildu profesionālās kvalifikācijas, atzīst, ka piedzīvojuši vērā ņemamus profesionālus ieguvumus, piemēram, paaugstinājumu darbā, algas pielikumu vai iespēju sākt jaunu karjeru.

portatīvie datori

Udemy

Udemy ir vēl viena visā pasaulē plaši pazīstama tiešsaistes kursu platforma, kura šobrīd lepojas ar vairāk ka miljons kursiem un 50 miljoniem studentu. Platformas 57 000 instruktori studentus apmāca 65 valodās, un piedāvā kursus par visdažādākajām tēmām: IT un programmēšanu, biznesu, finansēm un grāmatvedību, kā arī kursus dažādās ar dzīvesstilu saistītās nozarēs, piemēram, mākslā un amatniecībā, ēdināšanas nozarē, skaistumkopšanas nozarē, ceļojumu blogošanā un fotogrāfijā.

Udemy ir vērts izvēlēties, ja vēlies gan spēcināt zināšanas nozarē, kurā jau darbojies, gan arī tad, ja vēlies apgūt zināšanas un spējas kādā citā nozarē, kas nestu papildu ienākumus. Liela daļa Udemy piedāvāto kursu ir bezmaksas, taču arī platformas piedāvātie maksas kursi nereti ir pieejami par tiešām zemām cenām. Udemy piedāvā arī iespēju kursus pasniegt, tāpēc, ja Tev ir labas zināšanas, kuras spēj sistemātiski apkopot vērtīgā apmācību materiālā, arī šis ir iespējams naudas pelnīšanas veids!

meitene mācās

Hārvardas universitātes tiešsaistes apmācības

56 dažādus bezmaksas tiešsaistes kursus piedāvā arī tāds izglītības nozares gigants kā Hārvardas universitāte. Hārvardas piedāvātās tiešsaistes apmācības vienmēr tiks uztvertas atzinīgi, jo universitātes reputācija ir nevainojama – tā ir viena no pasaulē atzītākajām augstākās izglītības iestādēm, un tās slava sniedzas arī līdz Hārvardas piedāvātajiem tiešsaistes kursiem. Jāatceras gan, ka tradicionālas izglītības iestādes piedāvātā papildu izglītība ir akadēmiskāka, nekā, piemēram, Coursera vai Udemy piedāvātie kursi, taču, tā ir nenoliedzami kvalitatīva.

patēriņa kredīts

Hārvardas tiešsaistes kursi piedāvā apgūt ne tikai jaunas iemaņas, bet, galvenokārt, jaunas zināšanas, kas šībrīža situācijā arī nav mazsvarīgi. Šobrīd populārs Hārvardas tiešsaistes kurss ir, piemēram, “Ebolas mācībstunda: kā novērst nākamo pandēmiju” (“Lessons from Ebola: Preventing the Next Pandemic”). Hārvardas universitāte piedāvā arī ļoti praktiskus kursus gan programmēšanā, gan datu zinātnē un biznesā, taču, ir vērts Hārvardas piedāvājumu izskatīt arī tad, ja kurss nav tieši izmantojams naudas pelnīšanā. Ja pašizolācija Tev sniegusi papildu laiku sevis attīstībai, to noteikti ir vērts izmantot kāda vērtīga akadēmiskā kursa materiālu izpētē.

skolas tāfele

Skillshare

Pavisam atšķirīga no Hārvardas universitātes akadēmiskās tiešsaistes vides ir platformas Skillshare vide un pieeja apmācībām. Skillshare platforma fokusējas uz apmācību video formātu, kas ļauj ātri apgūt dažādas prasmes un zināšanas no vadošajiem konkrētās nozares praktiķiem. Lielākā daļa kursu balstīta tieši interaktīvā pieejā, nevis lekciju formas apmācībā, un par mērķi parasti nosprauž tieši konkrēta projekta izpildi, kas tad arī apliecinātu, ka esi apguvis iecerēto.

Skillshare piedāvā dažādas praktisku nodarbju kategorijas, piemēram, animāciju, dizainu, ilustrāciju, fotogrāfiju un video, kā arī rakstniecību. Šī platforma ir mūsdienīga un inovatīva, un tajā kursus vada un pasniedz nozarē pazīstami un iemīļoti eksperti – tie ir dažādu nozaru mākslinieki, dizaineri un mūziķi, kuri ne tikai dalīsies savās prasmēs, bet arī iedvesmos izmēģināt ko jaunu! Uzzini, kā izveidot pašam savu podkāstu, kā veidot veiksmīgus rakstīšanas ieradumus, kā specializēties logo dizaina izstrādē, un kā paveikt daudz ko citu, ko varēsi izmantot savā profesionālajā darbībā!

online darbs

Šo un citus praktiskus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja esi nolēmis iegūt papildu maksas izglītību vai kvalifikāciju cita vai papildu ienākuma avota atrašanai, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Bezmaksas kursi tiešsaistē – iegūsti papildu ienākumu avotu un strādā attālināti
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas