Eletroskūtera izvēle: kā tikt pie sev piemērotākā braucamrīka?

Plāno iegādāties elektroskūteri? Lasi, lai uzzinātu vairāk par elektroskūteru veidiem, pazīmēm, un to, kādi braucamrīki pieejami dažādās cenu kategorijās!

Elektroskūteris jeb elektriskais skrejritenis kļūst par aizvien populārāku pilsētas pārvietošanās līdzekli, un ne velti: tas ir videi draudzīgs, ērts un pietiekami ātrs, turklāt, sava nelielā izmēra dēļ pilsētai pat daudz ērtāks un piemērotāks, nekā velosipēds. Galu galā, to var ne tikai pārvadāt sabiedriskajā transportā, bet pat novietot savā kabinetā vai zem darba galda!

Taču, pirms iegādāties elektroskūteri, vērts par to uzzināt vairāk – ir pieejami dažādi elektrisko skrejriteņu veidi, kas piemēroti konkrētām vajadzībām, un, protams, tie pārstāv atšķirīgas cenu kategorijas. Kā tikt pie sev piemērotākā mazā pilsētas braucamrīka? Lasi tālāk!

elektroskūteri

Kāda veida elektroskūteri pieejami?

Ir pieejami dažāda tipa elektriskie skrejriteņi, un katrs piemērots atšķirīgiem apstākļiem – kādam noderēs pavisam viegls un kompakts elektroskūteris pilsētai, bet citām situācijām derēs pamatīgāka un jaudīgāka ierīce.

Kādi tad elektriskie skrejriteņi tirgū šobrīd pieejami?

  • bērnu elektroskūteris;
  • viegls pilsētas elektroskūteris ar nelielu maksimālo braukšanas distanci;
  • Viegls elektroskūteris ar lielu maksimālo braukšanas distanci;
  • Viegls pilsētas elektroskūteris ar lielām, pumpējamām riepām;
  • Jaudīgs bezceļu elektroskūteris ar lielu vai mazu maksimālo braukšanas distanci;
  • Maksi elektroskūteris - visjaudīgākais braucamrīks elemktroskūteru kategorijā, kurš piemērots pat braukšanai pa grants ceļiem. Tas ir stabils un ērts, bet arī lielāka izmēra un ar lielu svaru.

elektriskie skrejriteņi

Būtiskākie elektroskūteru parametri

Viena no elektroskūteru būtiskākajām iezīmēm ir to celtspēja. Elektrisko skrejriteņu celtspējas amplitūda ir visai plaša – tā var būt pat līdz 200kg, un bērniem piemēroto elektroskūteru galvenā atšķirība no pieaugušo elektroskūteriem ir tieši noteiktais svars, kādu braucamrīks spēj nest. Elektroskūteru celtspējas sakarā ir vērts atcerēties, ka, iegādājoties lētāku braucamrīku, ieteicams to izvēlēties ar celtspējas rezervi – tā var nodrošināties, lai elektroskūteris kalpotu ilgāk.

Būtisks ir arī elektroskūtera un tā riteņu izmērs. Mazam elektroskūtera izmēram ir savas priekšrocības – to ir ērti novietot iekštelpās vai pārvadāt sabiedriskajā transportā. Taču, tajā pašā laikā mazākam skūterim būs arī mazāka akumulatora ietilpība. Savukārt, jo lielāki elektroskūtera riteņi, jo ērtāka braukšana. Ieteicams iegādāties elektroskūteri, kura riepām ir kameras un kuras aprīkotas ar protektoriem. Lētāki un vienkāršāki elektroskūteri pieejami arī ar cietām un “plikām” riepām, taču šādi braucamrīki ir ne tikai neērtāki, bet arī nedrošāki un biežāk salūst.

Viena no būtiskākajām elektroskūtera pazīmēm ir vienas uzlādes nobraukums, respektīvi, cik kilometru ar elektroskūteri iespējams nobraukt pēc vienas uzlādes. Tas atkarīgs no skūtera baterijas ietilpības, bet tāpat būtisku lomu maksimālajā nobraukumā spēlē tādi faktori kā skūtera svars, lietderības koeficients un tā  ražošanā izmantotās tehnoloģijas. Jebkurā gadījumā, ja zini, kādu distanci tev nepieciešams pieveikt ar vienu skūtera uzlādi, šis faktors laikus jāsaskaņo ar piedāvājumu.

skrejritenis

Skūteri atšķiras arī ar to, ka dažiem ir parastie elektrodzinēji, bet citiem – motorizēti riteņi. Ja elektroskūterim ir motorizētais ritenis, tas mazāk izlādē akumulatoru, kā arī ar tādu riteni elektroskūterim iespējams straujāk uzņemt ātrumu. Vēl viena priekšrocība elektroskūteriem ar motorizētajiem riteņiem ir tā, ka šādiem skūteriem parasti ir arī mazāks svars un izmērs. Abiem motoru veidiem iespējama vienlīdz liela jauda – robežās no 150 līdz 1000 vatiem.

Vidēja līmeņa elektroskūtera maksimālais ātrums ir līdz 30km/h, bet dažādiem modeļiem ātrumi atšķiras. Jaudīgs skūteris spēj attīstīt līdz pat 50km/h vai pat vairāk, bet vienkāršāks modelis spēs braukt ar maksimālo ātrumu līdz 15km/h. Protams, ir vērts atcerēties, ka elektroskūteris nav tas transporta līdzeklis, ar kuru censties attīstīt milzīgu ātrumu, un, braucot ātri, maza izmēra skūteri būs grūtāk novaldīt. Galvenais ir drošība uz ceļa!

Vēl viens būtisks elektroskūtera parametrs, kas, galvenokārt, saistīts ar braukšanas drošību, ir tā bremžu sistēma. Liela daļa vienkāršāko elektroskūteru modeļu ir aprīkoti ar primitīvu bremzēšanas mehānismu, kur skūtera spārns ar kāju jāpiespiež pie riteņa, lai pakāpeniski samazinātu braukšanas ātrumu. Daudz drošāka ir iekārta ar V veida bremzēm, kuras līdzinās tām, ar ko aprīkoti velosipēdi. Ir arī dārgāki elektroskūteru modeļi, kuriem ir disku bremzes, kas ir visērtākais un drošākais bremžu veids.

puisis brauc ar skrejriteni

Kādu elektroskūteri iegādāties?

Elektroskūterus iespējams iegādāties dažādās cenu kategorijās, sākot no pāris simtiem eiro. Būtiski iegādāties vajadzībām atbilstošu skūteri par attiecīgu cenu, pretējā gadījumā to nāksies labot vai, gluži vienkārši, drīz vien aizvietot ar jaunu.

Ražotāja Segway piedāvāto elektroskūteri bērniem Ninebot eKickScooter ZING C10, balta/pelēka baltā un pelēkā krāsā šobrīd iespējams iegādāties par cenu 219,99 eiro. Šim elektriskajam skrejritenim ir trīs braukšanas režīmi – Turbo, Cruise un Safe, un tas ar vienu uzlādi spēj nobraukt līdz 10 km attālumam. Tas ir piemērots bērniem vecumā no 8-14 gadiem ar auguma garumu 130-160 cm (maksimālā slodze – 50 kg).

Ražotāja Xiaomi piedāvāto elektroskūtera modeli Mi Electric Scooter Pro 2 Mercedes AMG Petronas F1 Team Edition melnā un sudraba krāsā šobrīd iespējams iegādāties par cenu 539 eiro. Šī elektroskūtera maksimālais braukšanas attālums ir 45 km, bet maksimālais ātrums – 25 km/h. Tam ir 8,5 collu pneimatiskās riepas un E-ABS + disku bremzes.

Ražotāja GPad piedāvāto elektroskūtera modeli Joyride melnā krāsā šobrīd iespējams iegādāties par cenu 659 eiro. Šī elektroskūtera maksimālais braukšanas attālums ir 40 km, bet maksimālais braukšanas ātrums – 25 km/h. Tam ir aizmugures piedziņa, dzinēja jauda 500 W un maksimālā noslodze – 120 kg.

skrejritenis uz nomaksu

Ražotāja Inokim piedāvāto elektroskūtera modeli Quick4 Hero melnā un sudraba krāsā šobrīd iespējams iegādāties par cenu 1099 eiro. Šis elektroskūteris ir aprīkots ar 600 W motoru, kas var sasniegt ātrumu līdz 25 km/h, un, pateicoties motora pārnesumu pārslēgšanas funkcijai, tas var pārvietoties arī pa kalnu. Jaudīga 52 V baterija un pneimatiskās riepas, ļauj braukt pa nelīdzenu virsmu un izturēt svaru līdz 100 kg.

Ražotāja Dualtron piedāvāto elektroskūtera modeli Thunder melnā krāsā šobrīd iespējams iegādāties par cenu 2999,99 eiro. Tas ir ļoti jaudīgs elektroskūteris ar priekšējo un aizmugurējo riteņu piedziņu un jaudīgu motoru, kā arī paātrinājumu no 0 līdz 50 km apmēram 5 sekundēs. Braukšanas komfortu uzlabo regulējama braukšanas augstuma amortizācija ar 9 punktu stingrību, kā arī platās, 11 collu bezkameru ielas riepas. Skrejriteni var aprīkot arī ar bezceļa riepām. Standarta komplektācijā ietilpst elektriskās bremzes ar enerģijas atgūšanu un eļļas bremžu sistēma ar ABS uz katra riteņa.

skrejriteņu noma

Visi elektroskūteru cenu piedāvājumi izskatīti 2022. gada 19. maijā.

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno elektroskūtera iegādi, nepieciešamo summu vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Eletroskūtera izvēle: kā tikt pie sev piemērotākā braucamrīka?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas