Dzīvokļa remonts no A līdz Z

Plāno dzīvokļa remontu? Noskaidro visus remonta procesā nepieciešamos soļus - no A līdz Z!

Lai dzīvokļa remonts būtu pēc iespējas paredzamāks un tā izmaksas - prognozējamas, ir nepieciešama kvalitatīva procesa plānošana. Neatkarīgi no tā, vai remontdarbos plāno iesaistīties pats, vai to darīs kvalificēti speciālisti, ir svarīgi iepriekš noskaidrot visus remonta procesā nepieciešamos soļus, lai pēc iespējas precīzāk varētu aprēķināt tā kopējās izmaksas un laika patēriņu. Piedāvājam ieskatu remonta veikšanas soļos, kurus nodrošina kvalificēti būvniecības un remontu veikšanas uzņēmumi!

dzīvokļa remonts

Būtiskākie faktori, pēc kuriem nosaka dzīvokļa remonta izmaksas

Dzīvokļa remonta izmaksas nosaka, galvenokārt, šie trīs faktori:

  • Kopējā platība kvadrātmetros;
  • Apdares materiālu izvēle;
  • Specifiskas dizaina vajadzības.

Piesaistītajam speciālistam, kurš izveidos remonta plānu un detalizētu izmaksu tāmi, vispirms jāiepazīstas ar telpām un to plāniem, kā arī jāapzina visas iespējamās problēmas, kuras remonta laikā varētu rasties. Problēmas reizēm sagādā ūdens pievadi un nestandarta elektrības vai gāzes vadu risinājumi, kā arī logu īpatnības un citi iepriekš neparedzami faktori. Šādām problēmām būs nepieciešami gan praktiski, gan estētiski risinājumi – tiem jābūt ne tikai funkcionāliem un drošiem, bet arī jāiekļaujas kopējā telpas apdares materiālu un dizaina risinājumā.

krāsu  ota

Dzīvokļa remonta posmi

1. Dizains un remonta plānošana

Pirmais solis pretī dzīvokļa remontam ir iecerētā dizaina apzināšana un detalizēta remonta plāna izveide. Lai to paveiktu, speciālists dzīvoklī veiks visus nepieciešamos mērījumus, kam sekos interjera koncepcijas izstrāde. Šīs koncepcijas detalizācija, savukārt, sevī ietver telpu modelēšanu, kam seko remonta tehnisko plānu izstrāde visam dzīvoklim.

2. Projekta saskaņošana

Viens no iemesliem dzīvokļa remonta ieceres realizēšanu uzticēt kvalificētam būvniecības un remontu uzņēmumam ir nepieciešamība remonta projektu saskaņot ar atbildīgajām valsts iestādēm – uzņēmumiem ir plaša pieredze remonta projektu saskaņošanā un dokumentu precīzā izstrādē. Dzīvokļa remonts pieprasa dažādas juridiskas atļaujas un saziņu ar tādām valsts institūcijām kā būvvalde un citos gadījumos arī VKPAI. Pieredzējis uzņēmums ātri un secīgi iegūs nepieciešamo dokumentāciju un atļaujas, lai varētu uzsākt remontdarbus.

mājokļa projekts

3. Demontāžas posms

Remonta demontāžas posmā telpas tiek iztīrītas no visa liekā, no kā paredzēts atbrīvoties – no vecā grīdas seguma, tapetēm, iebūvētās tehnikas, kuru paredzēts nomainīt u.c. Galvenais šajā posmā, ko nodrošina remontdarbu veicējs, ir nepārtraukta un droša būvgružu un visa liekā izvešana, jo remontu iespējams uzsākt tikai pilnīgi tīrās telpās. Demontāžas un attīrīšanas posms sevī ietver:

  • Mēbeļu pārvietošanu un/vai apklāšanu;
  • Lampu, lustru, slēdžu un ligzdu izņemšanu;
  • Tapešu noņemšanu;
  • Grīdas seguma demontāžu;
  • Būvgružu izvešanu;
  • Telpas pilnīgu iztīrīšanu.

 dzīvokļa remontdarbi

4. Telpu pārbūvēšana

Pēc tam, kad pabeigts demontāžas posms un visa liekā izvešana no dzīvokļa, sākas telpu pārbūvēšanas process, kas ir remonta pats pamats.

  • Sienu pārnešana

Iespējams, remonta laikā paredzēta telpu pārplānošana, apvienošana un sienu nojaukšana vai pārnešana – šis ir viens no būtiskākajiem iemesliem, kāpēc projekts pirms uzsākšanas jāsaskaņo ar attiecīgajām valsts iestādēm. Gluži vienkārši, veicot remontu ir ļoti svarīgi zināt, kāda veida – nesošās vai nenesošās – ir konkrētās sienas, kuras vēlas pārbūvēt.

  • Veco sienu nojaukšana un jauno sienu izbūve

Pēc drošas sienu pārnešanas tiek veikta veco sienu nojaukšana un jauno sienu izbūve.

  • Logu rāmju un durvju aiļu izbūve

Pēc tam, kad uzbūvētas jaunās sienas, tiek veikta logu rāmju pārbūve, kā arī durvju aiļu izbūve un pārveide – šis ir loģiskais nākamais solis pēc sienu savešanas kārtībā.

baltas durvis

5. Komunikāciju nomaiņa

Pēc telpu pārbūves nākamais solis remonta procesā ir komunikāciju nomaiņa.

  • Elektrotīkla instalācija

Pirmais solis komunikāciju nomaiņā ir elektrotīkla instalācija. Elektroinstalācijas plānam jābūt precīzam – nepieciešams ņemt vērā funkcionālo zonu izvietojumu un nodrošināt dzīvoklī pietiekamu rozešu daudzumu, ņemot vērā, ka ikdienā lietojamo elektroierīču mūsdienās kļūst aizvien vairāk.

  • Ventilācijas ierīkošana

Būtisks nākamais solis ir ventilācijas ierīkošana, kas palīdzēs saglabāt komfortablu mikroklimatu.

  • Ūdensvadu, cauruļu un kanalizācijas ierīkošana

Ventilācijas ierīkošanai seko ūdensvadu, cauruļu un kanalizācijas iekārtas ierīkošana un pareiza uzstādīšana. Visu nepieciešamo komunikāciju rūpīga apzināšana un salāgošana ar visu pārējo dzīvokļa iekārtojumu un ierīču pielietojumu ir īpaši būtiska remonta funkcionalitātei un sadzīves ērtībai.

loft interjers

6. Apdares darbu veikšana

Nākamais solis remontā pēc visu komunikāciju nomaiņas un uzstādīšanas ir apdares darbu veikšana. Apdares darbi sastāv no daudziem sīkāk sadalītiem procesiem, kurus vieno tas, ka tie primāri ir ar vizuālu un estētisku nozīmi, un lielākajā daļā gadījumu nav saistīti ar telpas funkcionalitāti. Šajā remonta posmā tiek iesaistīts interjera dizainers, kurš palīdz klientam detalizēti nonākt līdz vēlamajam remonta rezultātam.

  • Sienu apdare

Viens no centrājiem apdares darbiem saistīts ar sienu apdari. Tas sevī ietver reģipša sienu un elementu uzstādīšanu, sienu līdzināšanu, sienu un griestu apmešanu pirms tālākas apstrādes, kā arī līdzināšanas un krāsošanas darbus sienām un griestiem. Sienu apdares noslēgumā var izvēlēties veikt tapešu līmēšanu.

dzīvokļa remonts

  • Grīdu apdare

Pēc tam, kad paveikta sienu apdare, laiks ķerties pie grīdu apdares. Grīdu apdares darbi sevī ietver parketa atjaunošanu, slīpēšanu un lakošanu vai cita grīdas seguma ievietošanu un flīzēšanas darbus, kā arī grīdlīstu montāžu.

  • Palodzes un logu ailes

Pēc grīdas apdares darbu pabeigšanas tiek veikta palodžu un logu aiļu apstrāde un krāsošana.

  • Lampu ierīkošana

Pēc palodžu un logu aiļu apstrādes tiek ierīkotas griestu un sienu lampas.

sienu krāsošana

7. Interjera dizains

Interjera dizaina izveide ir viens no būtiskākajiem soļiem, kuri jāveic, lai remontā nonāktu pie kārotā rezultāta. Dizainera iesaiste remonta veidošanā nav tikai skiču un plāna līmenī – interjera dizainerim vajadzētu procesā būt iesaistītam līdz pašām projekta beigām, lai tas varētu pārliecināties, ka viss ir saskaņots, atbilstošs klientu vēlmēm un vajadzībām, kā arī funkcionāls un praktisks.

interjera dizains

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno vērienīgu dzīvokļa remontu, bet tam šobrīd nevari atvēlēt brīvos līdzekļus, nepieciešamo summu vai daļu no tās vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta. Kvalitatīvs remonts ir investīcija nākotnei!

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu. 

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Dzīvokļa remonts no A līdz Z
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas