Rudens Rīgas restorānu nedēļas oktobrī - izcili restorāni lētāk!

Restorānu nedēļu laikā Latvijas rudens veltes varēs baudīt vairāk nekā 40 izcilos Rīgas restorānos - lasi un uzzini, kurus restorānus apmeklēt 12. - 25. oktobrī!

Nav noslēpums, ka viesmīlības nozare visā pasaulē šogad ir cietusi pamatīgus zaudējumus, taču, līdz ar sabiedriskās dzīves atgriešanos ierastajos rāmjos, arī gardēžu iecienītāko Rīgas restorānu šefpavāri ir gatavi apmeklētājiem atgādināt par savu varēšanu! Tāpēc no 12. līdz 25. oktobrim Rīgā norisināsies jau 16. Rīgas Tūrisma Attīstības Biroja tūrisma un viesmīlības platformas Live Riga organizētā Rudens Rīgas restorānu nedēļa, kurā dalību pieteikuši vairāk nekā 40 izcili Rīgas restorāni.

Īpašā piedāvājuma cenas visos dalības restorānos abu nedēļu garumā būs tikai divas – 20 un 25 eiro (cenā iekļauta trīs kārtu maltīte vienai personai), un jau no 5. oktobra Live Riga portālā latviešu, krievu un angļu valodā būs pieejamas visu dalības restorānu īpašās ēdienkartes.

restorāns ferma
Foto avots

Trīs kārtu maltīti 20 eiro vērtībā
būs iespējams baudīt restorānos AC Lounge, Annas dārzs, After, Balzāmbārs, B-Bārs restorāns, Beef Room, C.U.T,  Bon Vivant, Čarlstons, Čemodāns, Duvel’s Pub, Easy Wine, Elements, Ferma, Hercogs Ķīpsala, Key to Riga, Laivu centrs, Le Sommet, Locale, Mielotava, Mio, Moltto Grill&Wine,  Niklāvs, No 73, Osta, OZO restorāns, Skyline, SNOB, Steiku Haoss, Tapas Tapas, Tinto, Melnā Bite, Sokrāts un Zilā govs.

Savukārt, 25 eiro kategorijā restorānu nedēļās startēs tādi restorāni kā 3 Pavāru restorāns “Tam labam būs augt!”, Dome, Entresol, Forest, Garage, Gutenbergs, Kaļķu vārti, Kolonāde. Mūsu stāsti…, Restorāns 3 un Stage 22.

Lai plašajā piedāvājuma klāstā neapjuktu, piedāvājam plašāku ieskatu par pieciem Rudens restorānu nedēļas dalības restorāniem!

Dome Zivju Restorāns (Restorāns DOME Hotel)

Dome Zivju Restorāns” jeb “Restorāns DOME Hotel” mājvietu radis vienā no Rīgas elegantākajām viesnīcām – bet tas pavisam noteikti nav tikai vienkāršs “viesnīcas restorāns”! Dome restorāns darbojas jau teju 11 gadus, un tā reputācija primāri balstīta restorāna piedāvājumā esošajos izcilajos zivju ēdienos. Restorāna šefpavārs Kristaps Sīlis, kurš arodu apguvis izcilajā un vairākkārt par pasaules labāko atzītajā restorānā Noma Kopenhāgenā, nodrošina, ka zivis restorānam tiek piegādātas tikai no mazām zivjaudzētavām vai no pašu zvejnieku rokām.

Pats Sīlis par dalību Rudens restorānu nedēļā saka: “Rīgas restorānu nedēļās esmu piedalījies jau kopš pirmās reizes, un iemesli, kuru dēļ vēlos un turpinu piedalīties, ir un paliek nemainīgi. Uzskatu, ka Latvijā restorānu kultūra ir visai agrīnā stadijā, tādēļ ar restorānu nedēļu cenas ziņā plašāk pieejamā piedāvājuma starpniecību man ir iespēja pēc iespējas lielāku sabiedrības daļu iepazīstināt ar labu, garšīgu, svaigu un godīgu ēdienu. Ar Dome ēdienkartes palīdzību runāšu ar viesiem par sezonalitāti, vietējo produktu izvēli un to, kāpēc man tas ir svarīgi. Man restorānu nedēļas vienmēr ir liels, bet patīkams izaicinājums, jo vēlos katram viesim sniegt vairāk, nekā tas iepriekš gaidījis. Strādājot ar zivīm un jūras veltēm vienmēr būtisks ir svaigs, sezonāls produkts ar vietēju izcelsmi.”

Kolonāde.Mūsu stāsti…

“Kolonāde. Mūsu stāsti…” ir vīna restorāns ar pastkartes cienīgu atrašanās vietu - starp Brīvības Pieminekli, Latvijas Nacionālo operu un Laimas pulksteni. Restorāns piedāvā sezonāli krāsainu un izsmalcinātu ēdienkarti un plašu, kvalitatīvu vīna karti, turklāt, tas viss – mūsdienīgi latviska interjera apdarē pašā Rīgas sirdī! Restorāna šefpavārs Ainārs Volodka viesiem piedāvā Latvijai raksturīgus produktus – svaigāko un gadskārtai atbilstošāko Latvijas zemes un zemnieku radīto paša krāsainajā un gardēžu cienīgajā interpretācijā.

patēriņa kredīts

“Kolonāde. Mūsu stāsti...” vadītājs Jānis Ļipņickis komentē restorāna dalību Rudens restorānu nedēļās šogad: ““Kolonāde. Mūsu stāsti...” Rīgas restorānu nedēļās piedalās katru gadu, un arī šoruden vēlamies viesus priecēt ar gardu maltīti, izciliem vīniem un patīkami pavadītu laiku. Dalība restorānu nedēļā ir arī lieliska iespēja sevi plašākam klientu lokam parādīt mūsu šefpavāram Aināram Volodkam un viņa uzticamajai komandai. Šogad viesiem piedāvāsim sātīgus un saprotamus ēdienus no sezonāliem, rudenīgiem produktiem, lielākoties no vietējiem ražotājiem. Piedāvāsim arī veģetārus ēdienus, kā arī katram ēdienam pieskaņotu vīnu.”

Ferma

Restorānā Ferma saimnieko kulinārijas nozares brīnumbērns Māris Astičs, kurš par šefpavāru kļuva 23 gadu vecumā, par Latvijas pirmās privātās kulinārijas skolas īpašnieku ‒ 25 gadu vecumā, un pats par sava restorāna “Ferma” saimnieku - 29 gadu vecumā. “Ferma” ir Astiča īpašais lolojums, un šo restorānu šefpavārs radījis, lai gardēžiem nodemonstrētu, ko, viņaprāt, nozīmē ideāls restorāns. Ikdienā “Ferma” ēdienkartē sastopams medījums, tradicionālā latviešu siļķe ar biezpienu Astiča interpretācijā, jūras velšu sautējums, jēra karē un daudzi citi gardumi.

Par “Ferma” dalību restorānu nedēļā Astičs stāsta: “Rīgas restorānu nedēļā piedalāmies, jo tas sniedz iespēju viesiem mūs iepazīt un gūt iespaidus par mūsu restorāna garšu un viesmīlību. Latvijā sezonas ir īsas, tāpēc, protams, šajās Rudens Rīgas restorānu nedēļās koncentrēsimies uz šobrīd aktuālo – meža veltēm! Piedāvāsim ēdienus, kuros būs sastopamas brūklenes, sēnes... Protams, ēdienkarte ir sezonai pieskaņota arī ārpus restorānu nedēļu posma, tāpēc gaidīsim ciemos!”

Stage 22

Restorāns “Stage 22” mājvietu atradis viesnīcas Grand Hotel Kempinski paspārnē – tas ir moderns viesnīcas jumta terases bārs-restorāns, kurā baudīt gardus ēdienus, dzērienus, elpu aizraujošu panorāmu un ainaviskus skatus pār pilsētas jumtiem. Restorānā valda neformāla gaisotne, tāpēc tas piedāvā lielisku iespēju draugu lokā baudīt patīkamu un nesteidzīgu pasēdēšanu piektdienu vakaros un nedēļas nogalēs.

Restorāna ēdienkartē modernas un pasaulīgas vēsmas iepriecinoši apvienojas ar vietējo zemnieku saimniecību un ražotāju devumu – baudīt būs iespējams gan artišoku un balto sparģeļu krēmzupu, gan Z/S “Karotītes” vistas buljonu ar foie gras tortellini, omāru ar pašgatavotu pastu un zaļo griķu risoto ar sezonas sēnēm. Savukārt, ar “Stage 22” īpašo Rudens restorānu nedēļai paredzēto trīs kārtu ēdienkarti 25 eiro vērtībā būs iespējams iepazīties no 5. oktobra!

Annas Dārzs

Šogad Rudens restorānu nedēļu apmeklētājus priecēs arī restorāni otrpus Daugavas, piemēram, viesu iecienītā kafejnīca “Annas Dārzs”, kas atrodas Mūkusalas ielā 44. “Annas Dārzs” viesiem sniedz iespēju noslēpties no pilsētas steigas un drūzmas, iegrimt šūpuļkrēslā un sasildīties pie īsta kamīna. “Annas Dārzs” ir iecienīta vieta gan mazu, gan lielu svētku svinēšanai – te notiek gan dzimšanas dienu svinības, gan kāzas... Kafejnīca piedāvā vienkāršu, sirsnīgu un gardu ēdienu un dzērienu – pusdienas, launagu un vakariņas, vīnu, kokteiļus, smūtijus un citus dzērienus. “Annas Dārzs” ir ne tikai kafejnīca, bet arī veikals, kurā var iegādāties pašceptu speķa maizi, svaigā siera kūku, branču līdzņemšanai un daudz ko citu.

Kafejnīcas šefpavāre Lauma Višņevska par dalību Rudens restorānu nedēļā saka: “Man patīk šis mazais izaicinājums, eksperiments. Dalība restorānu nedēļā ir arī patīkama un atsvaidzinoša atkāpe no ierastās ikdienas – šo iespēju mēs izmantojam, lai ar savu mīlīgo kafejnīcu iepazīstinātu rīdziniekus no otras Daugavas puses un lai laiku pa laikam veiktu kādas interesantas izmaiņas ēdienkartē.”

Rīgas restorānu nedēļa

Šo un citus interesantus, aktuālus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja esi iecienījis ēdiena gatavošanu mājās un plāno jaunas virtuves iekārtas iegādi vai virtuves labiekārtošanu, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 4/5 (5 balsojumi)
Rudens Rīgas restorānu nedēļas oktobrī - izcili restorāni lētāk!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas