Kas ir kredītu apvienošana un kādos gadījumos tā izdevīga?

Uzzini svarīgāko par nebanku kredītdevēju izsniegto kredītu apvienošanu, un situācijām, kurās kredītu apvienošana ir visizdevīgākais risinājums!

Mūsdienās, kad aizņēmumus izsniedz ne tikai bankas, bet arī nebanku kredītdevēji, kredītņēmējam ir vērā ņemamas priekšrocības, piemēram, iegādājoties kādu lielāku pirkumu tad, kad tas ir pieejams par visizdevīgāko cenu. Taču nereti kredītņēmēji uzņemas kredītsaistības vairākās kredītiestādēs vienlaikus. Šāda finanšu plānošana prasa papildu piesardzību un pārliecību, ka saistības izdosies nokārtot laikus, taču ir situācijas, kad segt visas kredītsaistības vienlaikus kļūst pārāk izaicinoši. Šādos gadījumos viens no optimālākajiem risinājumiem, kas ļaus kredītsaistības nokārtot pakāpeniski un bez lieka stresa, ir kredītu apvienošana.

sapulce

Kas ir kredītu apvienošana?

Kredītu apvienošana ir viens no pārkreditācijas veidiem, ko mēdz dēvēt arī par kredītu refinansēšanu vai aizdevumu restrukturizāciju. Kredītu apvienošanas būtība ir, ka kredītņēmēja šobrīd aktīvie kredīti, kuri noformēti pie dažādiem kredītdevējiem, kredītu apvienošanas procesā tiek apkopoti vienā ilgtermiņa aizdevumā ar jaunu atmaksas periodu, procentu likmi un jauniem – izdevīgākiem atmaksas nosacījumiem. Pēc kredītu apvienošanas kredītņēmējam jāveic tikai viens ikmēneša maksājums, un vairs nav jāsatraucas par vairākiem maksājumiem ar dažādiem termiņiem un nosacījumiem.

Kādas ir kredītu apvienošanas priekšrocības?

Kredītņēmēji ar vairākām kredītsaistībām nereti izvēlas pārkreditācijas pakalpojumu, jo tam ir daudz priekšrocību, salīdzinot ar vairāku kredītsaistību segšanu vienlaikus. Kādas ir galvenās kredītu apvienošanas priekšrocības kredītņēmējam?

rādīt ar pirkstu

Tikai viens maksājums

Kredītu apvienošana ļauj savas ikdienas finanses plānot un kredītsaistības segt ērtāk un drošāk. Mums ikdienā nākas apmaksāt daudz rēķinu un veikt ikmēneša maksājumus, tāpēc vairāku kredītsaistību segšana, kuram tostarp ir dažādi termiņi un atšķirīgi nosacījumi, uzliek papildu pienākumus jau tā nereti spraigajā ikdienā. Tāpat, jo vairāk maksājumu, jo lielāks risks par kādu no tiem piemirst, tādējādi radot papildu problēmas un, nereti, nepieciešamību maksāt papildus par kavējumiem, vai, sliktākajā gadījumā, sastapšanos ar parādu piedzinējiem. No tā veiksmīgi var izvairīties, piesakoties uz kredītu apvienošanu vienā maksājumā. Kredītu apvienošana ir ērts risinājums arī tāpēc, ka tam ir iespējams pieteikties tiešsaistē!

Samazinātas izmaksas

Kredītu apvienošana ļauj ne tikai atgūt kontroli pār savām finansēm un ikmēneša maksājumus padarīt ērtākus un vienkāršākus, bet arī izvēlēties finansiāli visizdevīgāko risinājumu konkrētajā situācijā. Plānojot kredītu apvienošanu, kredītņēmējam iespējams salīdzināt vairāku kredītiestāžu piedāvātos pakalpojumus, un izvēlēties to piedāvājumu, kurš ļaus samazināt kopējo katra mēneša kredītsaistībām paredzēto maksājamo summu. Viens no faktoriem, kas kredītu apvienošanu padara par izdevīgu risinājumu, ir lielākoties piedāvātais garākais atmaksas termiņš, kas samazina ikmēneša izdevumus, un ļauj kredītņēmējam optimāli kontrolēt ienākumu un izdevumu plūsmu. Otrs faktors ir ilgtermiņā vēl būtiskāks: izmantojot iespēju apvienot kredītus, pastāv iespēja atbrīvoties no kredītsaistībām ar īpaši augstu un neizdevīgu procentu likmi. Apvienojot kredītus, nereti visu kredītu kopīgai atmaksāšanai tiek piedāvāta izdevīgāka procentu likme.

bēdīgs cilvēks

Uzlabota kredītvēsture

Zināms, ka kredītvēsture ir ļoti būtiska visu personas finanšu saistību komponente. Tas ir rādītājs, kas aptver visas personas finansiālās saistības, ietverot gan bijušās, gan esošās, un vēsta par to izpildes ieradumiem. Jebkurš kavēts maksājums, kaut visniecīgākais laika vai summas ziņā, var negatīvi ietekmēt personas kredītvēsturi, un, tādējādi, apdraudēt iespēju netraucēti pieņemt sev izdevīgākos finanšu lēmumus nākotnē. Kredītu apvienošana, kas atvieglo finanšu saistību izpildi, ir viegls un ērts veids, kā pārliecināties, lai kredītvēsture saglabātos neskarta. Plašāku informāciju par kredītvēsturi iespējams iegūt, izlasot mūsu iepriekš sagatavoto rakstu “Iespēja saņemt aizdevumu un kredītvēsture: kas par to jāzina?”.

Kredītu apvienošanas nosacījumi

Tāpat kā gadījumos, kad persona piesakās aizņēmuma saņemšanai, arī gadījumā, ja plāno apvienot kredītus, jāizpilda konkrēti nosacījumi, lai kredītu apvienošanai kvalificētos. Nosacījumi dažādās kredītiestādēs atšķiras, tāpēc ir vērts apzināt vairākas un iepazīties ar to piedāvājumiem.

Taču parasti tiek noteikti pamata kritēriji, tostarp, prasītāja pašreizējie ienākumi, esošās kredītsaistības un to pieļaujamais skaits, kā arī kredītvēsture jeb līdzšinējā aizdevumu atmaksas disciplīna.

kredītu apvienošana

Kredītiestāde var noteikt prasības par prasītāja minimālo ienākumu līmeni, kā arī pieprasīt ķīlu vai galvotāju. Tāpat kredītiestāde var ierobežot maksimālo kopējo summu kredītiem, kurus prasītājs vēlas apvienot, kā arī kredītu skaitu. Tas gan parasti ir pietiekami liels.

smaidiņš

Kādos gadījumos kredītu apvienošana ir izdevīga?

Kredītu apvienošana ir izdevīgs un ērts risinājums vairākās situācijās, kad negaidīti mainās personas finansiālie apstākļi vai līdzšinējās kredītsaistības rada neparedzētus traucēkļus un ikdienas dzīves ierobežojumus.

Viena no situācijām, kuru var palīdzēt risināt kredītu apvienošana, ir pēkšņa un neplānota kredītņēmēja ienākumu sarukšana, kas būtiski ietekmē spēju laikā nosegt esošās finanšu saistības. Tāpat nereti var izrādīties, ka kopējā esošo kredītu summa ir tik liela, ka atstāj negatīvu ietekmi uz kredītņēmēja ikdienas budžetu, kas traucē nostabilizēt personīgo finanšu situāciju.

Tāpat var nākties secināt, ka, lai gan esošās kredītsaistības uz ikdienas budžetu pārlieku negatīvu iespaidu neatstāj, esošie aizdevumu nosacījumi nav tie izdevīgākie, un tos daudz ērtāk un finansiāli izdevīgāk būtu apvienot vienā maksājumā ar optimālākiem atmaksas nosacījumiem.

Var gadīties, ka, pat tad, ja personīgā finanšu situācija nav būtiski mainījusies, kredītņēmējs saistību uzņemšanās brīdī tomēr ne līdz galam atbilstoši novērtējis savas finansiālās iespējas, kā rezultātā noformēts aizdevums ar pārāk īsu atmaksas periodu.

Kritiskākā situācijā, kad, piemēram, esošajiem kredītiem ir kavēti maksājumi, kredītu apvienošana var būt veids, kā sakārtot savas finanses un izvairīties no parādu piedziņas. Kredītiestāžu interesēs ir sadarboties ar kredītņēmēju tā, lai tam būtu iespēja segt savas saistības līgumā norādītajā periodā un nenokļūt finansiāli sarežģītākā situācijā, kas kredītsaistību nokārtošanu apgrūtinātu. Ir gadījumi, kad kredītiestādes ir pretimnākošas, un kredītu apvienošanas pakalpojumu klientam piedāvā ar tam izpildāmiem nosacījumiem arī tad, ja esošā kredītvēsture nav ideālā stāvoklī. Katrs gadījums tiek izvērtēts individuāli.

koka mantiņas

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja esi nonācis situācijā, kur nepieciešams izmantot kredītu apvienošanas pakalpojumu, piesakies šī pakalpojuma saņemšanai uzņēmumā Incredit. Incredit saviem klientiem piedāvā kredītu apvienošanas iespēju ar summu līdz pat 10 000 eiro, turklāt ātrās pārbaudes pieteikumu tiešsaistē iespējams aizpildīt 5 minūšu laikā!

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Kas ir kredītu apvienošana un kādos gadījumos tā izdevīga?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas