Jaunu dārza mēbeļu iegāde: kvalitāte un ērtība vasaras sezonai

Vasaras sezona sākusies: uzzini, kas jauns dārza mēbeļu piedāvājumā un kā izvēlēties savam dārzam un terasei piemērotāko!

Privātmāja ar dārzu vai īpašums laukos vasarās piedāvā brīnišķīgu iespēju daudz laika pavadīt ārā, gan atpūšoties un darbojoties aktīvi, gan izvēloties laiski pazvilnēt ar auksta dzēriena glāzi rokās. Vasara lēnām “uzņem apgriezienus”, tāpēc ir īstais laiks pārskatīt Tavā rīcībā esošo dārza un terases aprīkojumu un mēbeles – vai esi gatavs sezonas baudīšanai? Āra mēbeles, protams, atšķiras no mēbelēm, kuras izvēlamies iekštelpu interjeram, taču tas nenozīmē, ka terasei vai dārzam pienākas tikai kaut kur “salasīti” mēbeļu pārpalikumi vai jebkas, kas savu laiku nokalpojis iekštelpās! Tā kā vasarā uz āra mēbelēm mēdzam pavadīt daudzus jo daudzus brīnišķīgus vakarus draugu lokā, vērts rūpīgi izvēlēties arī šīs mēbeles, lai tās būtu gan skaistas un interjerā iederīgas, gan kvalitatīvas un ilgmūžīgas. Lasi tālāk, lai uzzinātu, kā atrast piemērotākās!

dārzs

Kādas dārza mēbeles piemērotas Tavām vajadzībām?

Pirms pārskatīt plašo dārza mēbeļu piedāvājumu, nepieciešams sev uzdot un rast atbildes uz vairākiem jautājumiem, kas izvēles procesu padarīs ātru, vienkāršu un efektīvu.

 

Pielietojums

Atbilde uz jautājumu par to, kādas dārza mēbeles Tev nepieciešamas, ir saistīta ar to pielietojumu: cik cilvēkiem āra atpūtas vieta nepieciešama? Vai vēlies tikai baudīt dzērienus, lasot grāmatu, vai arī plāno kopā ar ģimeni regulāri baudīt maltītes ārā? Vai bieži uzņemat viesus un esat grila ballīšu cienītāji? No iecerētā pielietojuma atkarīgs, vai iegādāsies nelielu kafijas galdiņu vai, piemēram, ēdamgaldu ar diviem soliem, kur sasēdināt sanākušos viesus. Vai, varbūt, ja neplāno ēst vai dzert ārā, Tev pietiek vien ar vienu vai diviem moderniem šūpuļkrēsliem? Apkoposim biežākās āra mēbeļu pielietojuma situācijas un tām atbilstošos mēbeļu veidus:

  • Pasēdēšana ārā divatā vai šaurā lokā (ar dzērieniem, mazām uzkodām): piemērots kafijas galdiņš (var būt gan augsts, gan zems) un divi līdz četri krēsli (vai viens vai divi nelieli dīvāni);
  • Draugu un ģimenes uzņemšana, maltīte dārzā: piemērots āra ēdamgalds ar soliem;
  • Strādāšana ar datoru: piemērots pietiekami augsts un stabils galdiņš, kā arī krēsls ar atzveltni;
  • Atpūta vienatnē, sauļošanās, snauda: piemērots šūpuļkrēsls, šūpuļtīkls, saliekamais sauļošanās krēsls (par dažādajiem šūpuļkrēslu un šūpuļtīklu veidiem vairāk vēlāk).
koka veranda

Materiāls

Dārza mēbeles parasti tiek izgatavotas no koka, plastmasas vai metāla, un no vairākiem materiāliem vienlaikus (piemēram, koka vai plastmasas ar stiklu vai alumīnija ar plastmasu), un nereti tām ir arī auduma elementi – spilveni atbalstam un sēdēšanai.

Koka mēbeles ir elegantas un salīdzinoši izturīgas, taču tās ir biežāk jākopj, kā arī jānodrošina pienācīga uzglabāšanas vieta pēc ārpus sezonas. Koka mēbeles noderēs dažādiem pielietojumiem – pieejami gan koka kafijas galdiņi, gan dārza ēdamgaldi, gan krēsli un šūpuļkrēsli.

Metāla mēbeles ir smagākas un izturīgākas pret nokrišņiem, taču tās varētu būt sarežģītāk pielāgot esošajam interjeram. Tāpat, no metāla, lielākoties, tiek izgatavoti neliela vai vidēja izmēra dārza galdiņi un krēsli.

Plastmasas mēbeles ir visparocīgākās, jo tās ir vieglas un ērti pārnēsājamas, turklāt, tās ir daudz izturīgākas pret nokrišņiem.

Nereti pieejamas dārza mēbeles, kuras izgatavotas no vairākiem materiāliem: stikla virsmas mēdz būt gan plastmasas, gan metāla galdiņiem, dārza dīvāni var tikt izgatavoti no alumīnija ar plastmasas pinumu.

dārza mēbeles

Vieta

Dārza mēbeļu izvēle lielā mērā atkarīga arī no pieejamās vietas, kur tās atradīsies, kā arī tiks uzglabātas. Šie faktori noteiks gan mēbeļu izmēru, gan arī materiālus, no kuriem tās izgatavotas. Aplūkosim to sīkāk.

Praktiski jebkuras no iepriekš pieminētajām mēbelēm iespējams izvietot terasē ar nojumi. Tā var būt gan terase uz paaugstinājuma, gan, piemēram, pie mājas ar izeju vienā līmenī izveidota terases sadaļa ar flīzēm, kuru vismaz daļēji nosedz mājas jumts vai atsevišķa nojume. Šāda vieta piemērota gan metāla, gan koka mēbelēm ar auduma elementiem, jo koku un audumu no nokrišņiem pasargās nojume, savukārt, metāla mēbeles uz koka terases vai flīzēm neiegrims zemē. Tāpat, terasē vieglāk intergrēt stiprinājuma elementus, pie kuriem piekārt šūpuļtīklu vai speciālu šūpuļkrēslu (tie gan nereti pieejami ar speciālu uz zemes novietojamu balstu).

Teju visas mēbeles iespējams izvietot arī dārzā zem klajas debess (vienīgi, ja ir smagas metāla mēbeles, jāpārliecinās, ka tās negrims zemē – iespējams, galdu metāla kājām būs nepieciešama papildu pamatne). Šajā gadījumā svarīgi paredzēt vietu, kur naktī novietot tās mēbeles, kuras mazāk izturīgas pret nokrišņiem.

metāla dārza mēbeles

Uzglabāšana

Ne visām dārza mēbelēm nepieciešama vieta uzglabāšanai naktī – taču visām būs nepieciešama vieta, kur tās uzglabāt ārpus sezonas. Ja neplāno mēbeles novietot terasē vai zem nojumes, bet gan turēt tās zem klajas debess, ieteicams izvēlēties plastmasas mēbeles (metāla mēbeles ir izturīgākas par koka mēbelēm, taču tās nokrišņu rezultātā var sākt rūsēt). Tāpat svarīgi iekštelpās naktī uzglabāt visu mēbeļu auduma elementus un spilvenus. Koka mēbeles ieteicams iegādāties, ja pieejama pietiekami sausa novietne, kur tās glabāt nesezonas laikā.

Kādas mēbeles iegādāties, un kur?

Kafijas galdiņi

Mazā terasē lieliski iederēsies zīmola NOCENTO dārza mēbeļu komplekts – neliels apaļs galdiņš un divi krēsli (tie izgatavoti no alumīnija rāmja ar plastikāta koka imitācijas pinumu), kuru šobrīd iespējams iegādāties par 399,00 eiro. Savukārt, plašāku terasi rotās zīmola VONGE dārza mēbeļu komplekts, kurš sastāv no trīsvietīga dīvāna, diviem atzveltnes krēsliem un zemā galdiņa. Tie izgatavoti no alumīnija un papildināti ar bieza auduma spilveniem, savukārt, galda virsma izgatavota no šķiedrcementa. Komplektu iespējams iegādāties par 1299,00 eiro, turklāt, šobrīd ar JYSK klienta karti pieejama atlaide – komplekta cena ir tikai 649,00 eiro.

kredīts dārza mēbelēm

Dārza ēdamgaldi

Ēdienreizēm dārzā lieliski piemērots zīmola MARIE komplekts, kurā ietilpst galds un seši krēsli. Galda un krēslu rāmji izgatavoti no alumīnija, bet krēslu muguras balsti ir pārklāti ar gaiši pelēku austu virvi. Krēsliem komplektā ir spilveni, bet galda virsmu klāj 5 mm biezs dekoratīvs stikls. Vieglais, bet izturīgais komplekts lieliski piemērots maltītēm zem klajas debess, un šobrīd pieejams par 1533,00 eiro.

dārza ēdamgalds

Dīvāni

Ja dārzā vēlies pamatīgāku dīvānu, labi derēs pīto dārza mēbeļu komplekts SPLENDIDO, kurā ietilpst piecvietīgs stūra dīvāns ar alumīnija rāmi un sintētiskās rotangpalmas pinumu, kā arī neliels galdiņš. Šo komplektu iespējams iegādāties par 1250,00 eiro.

Šūpuļkrēsli

Šūpuļkrēslu fanus iepriecinās pīts šūpuļtīkls Moon, ergonomiski veidots gan ērtai galvas atbalstīšanai, gan pieguļ ķermenim, šobrīd tāds ir pieejams ALANDEKO par 185 eiro. Vai var izvēlēties TIGER tumši pelēkais rotangpalmas pinuma iekārtais šūpuļkrēslu ar melnu metāla kāju, kurš iederēsies ne tikai terasē vai balkonā, bet pat iekštelpās un kurš pieejams par 531,10 eiro. Savukārt, dārzā novietojamo masīvā tīkkoka šūpoļsolu, iespējams iegādāties tati.lv par 616,99 eiro. 

šūpuļtīkls

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties jaunas dārza mēbeles vasaras sezonai, un nepieciešams papildu finansējums, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Visas tiešsaistes vietnes, kuru piedāvātajiem produktiem tekstā norādītas cenas, apmeklētas 2021. gada 8.jūnijā.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (2 balsojumi)
Jaunu dārza mēbeļu iegāde: kvalitāte un ērtība vasaras sezonai
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas