5 brīvdienu galamērķi Latvijā – izdevīga atpūta tepat!

Lai izbaudītu pelnītu atpūtu vasarā, var doties uz pludmali okeāna krastā, bet arī mūsu pašu zeme piedāvā daudzus aizraujošus brīvdienu galamērķus.

Mūsdienās, kad citas Eiropas valstis un pati citi kontinenti ir salīdzinoši ātri un ērti sasniedzami, došanās uz ārzemēm brīvdienās šķiet loģiska izvēle. Bet nereti, lūkojoties pēc sev tīkamiem galamērķiem ārpus mūsu valsts robežām, piemirstam, ka paši dzīvojam brīnišķīgā zemē, kuras daba, it sevišķi vasarā mums spēj piedāvāt lieliskas atpūtas iespējas.

Pēdējo gadu laikā ievērojami attīstījusies arī atpūtas infrastruktūra, tādējādi, par izdevīgām cenām iespējams sev nodrošināt augstas kvalitātes atpūtu gan mūsu tik iemīļotās jūras krastos, gan skaistās vietās Latvijas iekšzemē. Kurp doties vasaras brīvdienās? Aplūkojam piecus galamērķus tepat Latvijā!

Latvija āboli

1. Pāvilosta - miera osta

Kamēr, tā vien šķiet, teju visi saules un jūras tīkotāji sagūluši cieši cits citam blakus tepat Jūrmalas pludmales smiltīs, palūkojies tālāk – uz Kurzemes piejūru, kur vasarniekus laipni gaida mazā Pāvilosta. Šis šķietami necilais zvejnieku ciemats pēdējo gadu laikā piesaistījis aizvien vairāk kvalitatīvas piejūras atpūtas tīkotāju uzmanību.

Šajā ciematiņā dzīvo tikai teju tūkstotis pamatiedzīvotāju, tāpēc atpūta būs mierīga un harmoniska – tālu no trokšņainiem ļaužu pūļiem. Bet infrastruktūra ir gana attīstīta – apmesties iespējams kvalitatīvos atpūtas kompleksos kā “Vēju Paradīze” , kur labi aprīkota istaba divām personām pieejama sākot no 59 eur par nakti. Turpat netālu atrodas arī lieliska boutique viesnīca “Das Crocodill”, kur apartmenti pieejami, sākot no 90 eur par nakti. Abas vietas piedāvā arī gardas maltītes pašu kafejnīcās.

Lai gan Pāvilostu noteikti var uzskatīt par miera ostu, tajā pašā laikā šī ir īstā vieta arī aktīvas ūdens atpūtas cienītājiem. “Jūras laivas” piedāvā kanoe un SOT laivu nomu, un vienas vai vairāku dienu braucienus ar laivām pa upēm Saku, Tebru, Durbi un Rīvu. Savukārt, sērfklubs “Spinout” sērfot gribētājiem piedāvā vējdēļu, SUP un citu ūdens aktivitāšu inventāra nomu, braucienus ar SUP dēļiem, un arī kursus un instruktoru pakalpojumus pieaugušajiem, jauniešiem un bērniem.

2. Liepāja – jūra un pilsēta

Ja brīvdienās tīko pēc jūras, bet nevēlies atteikties arī no pilsētas piedāvātajām izklaides iespējām, Liepāja būs pareizā izvēle. Plaša pludmale pāris minūšu attālumā no pilsētas centra piedāvā gan brīnišķīgu atpūtu ūdenī un gozēšanos smiltīs, gan gardas uzkodas un aukstu alu vairākos restorānos turpat jūras krastā.

Pagājuši ir laiki, kad vienīgā pieejamā apmešanās vieta bija viesnīca. Arī Liepāja ir plaši pārstāvēta mūsdienās tik populārajā Airbnb platformā, kurā iespējams atrast pašu īpašnieku īstermiņā izīrētus labi aprīkotus dzīvokļus gan nedēļas nogalēm, gan garākām brīvdienām. Dzīvoklis ar aprīkotu virtuvi, kurā pašiem iespējams gatavot maltītes būs lielisks apmešanās variants gan divatā, gan draugu grupā vai ar lielāku ģimeni. Dzīvokļi pieejami pat sākot no 30-40 eur par nakti, turklāt - pāris minūšu gājiena attālumā no jūras!

Gatavot, protams, iespējams pašiem, bet Liepāja piedāvā arī pietiekami plašu klāstu ar lieliskiem restorāniem. Īstu itāļu picu iespējams baudīt nelielajā “Bel Cibo”, bet gardu steiku vienkāršajā, bet kvalitatīvajā “Hot Potato”, kurā par porciju lielumu noteikti nebūs jāsūdzas. Gardi pavakariņot pēc koncerta apmeklējuma koncertzālē “Lielais dzintars” var turpat blakus esošajā rīdzinieku iecienītajā “MO”, bet, priežu meža burvību var baudīt, izbraucot no pilsētas uz netālajiem Bernātiem un sēžot uz terases kafejnīcā “Bernātu Dzintariņš”.

meitenes pie jūras

3. Kuldīga – ceļojums Latvijas sirdī


Ne jau tikai pie jūras iespējams lieliski pavadīt atvaļinājumu – divu stundu brauciena attālumā no Rīgas vasarniekus gaida gleznainā Kuldīga. Pilsēta visiem pazīstama ar slaveno Ventas Rumbu – Eiropā platāko ūdenskritumu, bet pilsēta piedāvā ne tikai to vien skatāmu un darāmu!

Kuldīga visos laikos uzskatīta par skaistāko Latvijas viduslaiku mazpilsētu, un tā joprojām priecē gan ar īpašu arhitektūru, gan vēsturisku gaisotni. Pilsētiņas vēsturiskais centrs ap Alekšupīti ir vienīgais Baltijā saglabājies tāda veida 17. - 18. gs. mazpilsētas tipa apbūves ansamblis. Alekšupīte tek gar daudzu ēku sienām, un tieši tāpēc Kuldīgu mēdz dēvēt arī par Latvijas Venēciju.

Kuldīgā iespējams baudīt ne tikai arhitektūru un gleznainus dabas skatus, bet nodoties arī sportiskākai aktivitātei – laivošanai. Ja Kuldīgā ieplānots pavadīt vairākas dienas, ieteicams vismaz vienu dienu atvēlēt laivošanas maršrutam, kurš sākas pie Kuldīgas tilta un beidzas ietekā Nabas ezerā. Šādu maršrutu piedāvā aktīvas atpūtas organizācija abavaslaivas.lv, kur vienas trīsvietīgas laivas noma izmaksās tikai 25 eur.

Pēc kārtīgas airēšanas nepieciešama kārtīga maltīte – par to Kuldīgā labi parūpēsies, piemēram, modernais restorāns “Goldingen Room” pilsētas centrā, savukārt, teju pie paša senā ķieģelu tilta pār Ventu (kurš, starp citu, ir viens no garākajiem ķieģeļu tiltiem Eiropā) gleznainos skatus varēs vērot restorāna “Pie Tilta” apmeklētāji.

Kuldigas ventas rumba
Foto avots

4. Cēsis – Viduslaiku mantojums ar kultūras garšu


Interesantas un apmeklēšanas vērtas vietas atrodamas ne tikai Kurzemē! Cēsis – pilsēta ar vairāk nekā 800 gadu vēsturi ir viena no vislabāk saglabātajām viduslaiku pilsētām Baltijā. Nenoliedzami, savu patieso skaistumu un gan cilvēka roku veidotās, gan dabas bagātības šī pilsēta vislabāk atklāj vasarā, kad to patiesi ir vērts apmeklēt un uzturēties kādu laiku ilgāk.

Teju vai pilsētas simbols ir Cēsu Viduslaiku pils, kas atrodas pašā pilsētas sirdī un kuru ieskauj parki un uzkalni – to, protams, ir vērts apskatīt ikvienam pilsētas apmeklētājam. Bet, lai izbaudītu visus 100 gramus kultūras vienlaikus, Cēsis vislabāk apmeklēt jūlijā, kad veselu mēnesi (šogad - no 6.jūlija līdz pat 10.augustam) norisinās Cēsu mākslas festivāls. Šis vērienīgais festivāls, kura apmeklētājiem ir iespēja baudīt koncertus, izstādes, kino, kā arī dažādus citus ar mākslu saistītus pasākumus, piedāvā augstu atzinību guvušu mākslinieku darbus un ir spējis piesaistīt ne tikai vietējo, bet arī ārzemju auditoriju. Tā ir vērienīga un emocijām bagāta mākslas svinēšana vesela mēneša garumā, kurā katrs atradīs ko saistošu un gaumei atbilstošu.

Savukārt, remdēt izsalkumu un pēc mākslas un dabas baudīšanas siltos vasaras vakaros malkot aukstus dzērienus iespējams, piemēram, nesen atvērtajā un jau lielu popularitāti ieguvušajā “Villa Santa” – restorānā, kurš mielo gan viesnīcas kompleksa (kurā ietilpst trīs villas) iemītniekus, gan pārējos apmeklētājus.

vasaras festivāls

5. Apceļojot Latgali


Reizēm vēlamies patiešām atpūsties – zvilnēt jūras krastā ar kokteili rokās, nekustot ne no vietas. Bet kādreiz, nosēdējušies biroja krēslos, atvaļinājumu vēlamies pavadīt aktīvāk – un to lieliski iespējams izdarīt arī tepat Latvijā. Latgale ir krāšņs novads, pārpilns ezeriem, pilsētām un pilsētiņām, un neskaitāmiem aizraujošiem apskates objektiem.

kredits celojumam

Pirms apmeklēt Latgali, ir vērts piestrādāt pie aizraujoša maršruta izveides, lai ceļojumu un atpūtu padarītu pēc iespējas daudzveidīgu. Ja esi ne tikai dabas, bet arī mākslas cienītājs, par ceļojuma galamērķi ir vērts uzstādīt Rotko muzeju Daugavpilī, pa ceļam piestājot daudzās citās apskates vērtās vietās.

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā iespējams apskatīt Daugavpilī dzimušā pasaulslavenā mākslinieka darbu oriģinālus un uzzināt vairāk par Rotko dzīves gājumu, bet tikpat aicinoša ir arī iespēja par nelielu summu apmesties kādā no patīkamajiem mākslinieciski izveidotajiem muzeja viesnīcas numuriņiem. Reizēm, lai apskatītu pasaules līmeņa mākslinieku darbus atliek vien apceļot savu dzimto zemi!

Pa ceļam uz Daugavpili Daugavas augšteces senlejas Naujenes – Krāslavas posmā vērts tuvāk iepazīt dabas parku “Daugavas loki”, kas izveidots, lai saglabātu unikālus dabas kompleksus un maz pārveidotas savdabīgas ainavas.

Brauciena laikā iespējams apmesties kādā no daudzajiem lieliskajiem viesu namiem Latgalē, piemēram, viesu namā “Svilpavnieki”, kas atrodas skaistā Rāznas Nacionālā parka teritorijā, ko nereti dēvē par izdevīgu sākumpunktu piedzīvojumu meklēšanai Latgalē!

latgales ezeri

Ceļot un piedzīvot ko jaunu gribas mums visiem, bet ne vienmēr tam iespējams atvēlēt daudz laika vai līdzekļu. Un tomēr – lai arī reizēm šķiet, ka jāpagaida, jāpataupa un jāiekrāj, laiks tomēr nepielūdzami steidzas, un pienāk brīdis, kad saprotam – brīnišķīgas pieredzes kopā ar mīļajiem ir vērtīgākas par jebko citu. Un tās nebūt neprasa milzu summas – nedēļa vai divas, atpūšoties un apceļojot Latvijas skaistākās un dabas bagātību pārpilnākās vietas ir patiesa greznība, ko, ar plānošanu un, nepieciešamības gadījumā, papildu finansiālu atbalstu patēriņa kredīta formā, var atļauties ikviens.

Nelielo nepieciešamo summu vienmēr iespējams saņemt kā patēriņa kredītu no līzinga kompānijas Incredit piedāvātu pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Lasi arī citus noderīgus bloga rakstus, kurus atradīsi šeit: Incredit blogs

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (6 balsojumi)
5 brīvdienu galamērķi Latvijā – izdevīga atpūta tepat!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas