Meklē planšetdatoru? Lasi par 6 modeļiem, no kuriem izvēlēties!

Ja pienācis laiks iegādāties jaunu planšetdatoru, lasi un uzzini, kuri 6 modeļi piedāvā labāko cenas, kvalitātes attiecību 2021. gadā, kā arī noderīgākās funkcijas!

Ja pienācis laiks atvadīties no līdz šim izmantotās tehnoloģijas (klēpjdatora vai planšetdatora) un plāno iegādāties jaunu, izvēle nav no tām vienkāršākajām. Datortehnoloģijas jomā attīstība notiek galvu reibinošā ātrumā, un tas, kas bija moderns un inovatīvs vēl tikai pirms gada, šodien, iespējams, vairs nemaz nav tik iekārojams. Tāpat būtisks ir jautājums par funkcionalitāti – mūsdienās tehnoloģija ir kļuvusi aizvien daudzfunkcionālāka, un tikai retā ierīce vairs kalpo vienam vienīgam mērķim. Lai aiztaupītu ilgstošas pārdomas, esam gan apkopojuši iemeslus par labu planšetdatora iegādei (ja apsver, vai iegādāties planšeti, vai tomēr klēpjdatoru), gan arī aplūkojuši 6 planšetdatoru modeļus, kuri 2021. gadā piedāvā labāko cenas, kvalitātes un funkcionalitātes attiecību!

planšetdators

Kāpēc klēpjdatora vietā izvēlēties planšetdatoru?

Protams, daudziem no mums darba specifika vai tehnoloģiju lietošanas ieradumi ilgi prātot par piemērotākās ierīces iegādi neliek: vajadzīgs vai nu klēpjdators vai planšetdators. Taču, ja neesi drošs un vēlies pārliecināties par to, kurš Tavām vajadzībām šobrīd ir piemērotākais, izvēli vari balstīt uz vairākiem nepārprotamiem kritērijiem.

Ierīce izklaidei

Ja ierīci, kuru vēlies iegādāties, plāno izmantot darbam no mājām, zināmos gadījumos noderēs arī plašetdators, taču, lielākoties, ērtāk un efektīvāk izdosies strādāt ar klēpjdatoru. Viss atkarīgs no darba specifikas, bet lielākajā daļā gadījumu vērtīga būs klēpjdatora programmatūras kapacitāte, kas nešaubīgi ir augstāka nekā tā, ko piedāvā planšetdatori. Tāpat, strādājot no mājām mums nereti jāpiedalās video konferencēs, un dalība, izmantojot klēpjdatora video funkciju, noteikti radīs profesionālāku iespaidu. Savukārt, ja ierīce paredzēta, galvenokārt, izklaidei – interneta lietošanai, video vērošanai un rakstu vai grāmatu lasīšanai, planšetdators derēs izcili.

Baterijas izmantošanas ilgums

Viens no faktoriem, kas jāņem vērā, iegādājoties klēpja vai planšetdatoru, ir Tavām vajadzībām nepieciešamais baterijas izmantošanas ilgums, ko ierīce piedāvā. Lai gan, protams, pieejami arī klēpjdatori ar palielinātu baterijas izmantošanas ilgumu, planšetdatoru baterijas ikdienas “dzīve” vidēji ir daudz ilgāka – no 8 stundām līdz pat 13 stundām. Savukārt, klēpjdatori ar standarta 40W baterijām bez barošanas vada “izdzīvos” krietni īsāku laiku – ap 4 stundām.

darbs ar planšeti

Svars

Ja iekārtu bieži lieto vai plāno lietot ārpus mājas, būtisks ir arī tās svars. Arī šajā gadījumā planšetdators būs ērtākais risinājums, jo tas, protams, ir gan vieglāks, gan mazāks par lielāko daļu klēpjdatoru.

Cena

Ja ierīce nepieciešama, lielākoties, izklaides mērķiem, vai, ja darbu, ko dari, ir iespējams veikt arī uz mazāka ekrāna un ar vienkāršākas programmatūras palīdzību, planšetdators ir optimāla izvēle, kas iepriecinās arī ar cenu: kvalitatīvi planšetdatori ir būtiski lētāki par augstas kvalitātes klēpjdatoriem.

Operētājsistēma

Izvēloties ierīci, būtiski, protams, ar kādu operētājsistēmu ierasts strādāt vai kurai dod priekšroku. Ir trīs populārākie operētājsistēmu veidi: Android, iOS un Microsoft Windows, kuras pieejamas uz dažādu ražotāju un zīmolu ierīcēm. Tas attiecas gan uz klēpjdatora, gan uz planšetdatora iegādi, un, ja ierasts ar konkrētu operētājsistēmu darboties klēpjdatorā, visdrīzāk, vēlēsies to pašu izmantot arī, lietojot planšetdatoru.

ipad

Kuru planšetdatoru izvēlēties 2021. gadā?

1. iPad Pro 11 (2020)

Apple zīmola cienītājus šogad noteikti iepriecinās 2020. gada iPad Pro planšetdatora modelis, kurš, lai gan nav no tiem lētākajiem, piedāvā gan klēpjdatora cienīgu jaudu, gan vākā iebūvētu tastatūru. Ērts, kompakts un jaudīgs, bet, protams, cenas dēļ vērts apsvērt, vai konkrētajām vajadzībām nebūtu gana arī ar ko nedaudz pieticīgāku.

Svars: 471 g, dimensijas: 247.6 x 178.5 x 5.9 mm, izšķirtspēja: 1668 x 2388 pikseļi, OS: iPadOS 13.4, iespējams pāriet uz iPadOS 14.4.

Cena: iPad Pro 11 iespējams iegādāties euronics.lv par 1009 eiro (vietne apmeklēta 07.04.2021).

2. iPad Air 10.9 Green 4th Gen (2020)

Lai gan Apple zīmols ar pieticīgumu neizceļas, tie, kuriem nav nepieciešamas visas iPad Pro 11 piedāvātās specifikācijas, bet vēlas iegādāties Apple zīmola produktu, noteikti var apsvērts 2020. gada iPad Air 4. Arī šim iPad modelim ir vākā iebūvēta tastatūra, kā arī daudzas citas no iPad Pro piedāvātajām funkcijām.

Svars: 458 g, dimensijas: 247.6 x 178.5 x 6.1mm, izšķirtspēja: 1640 x 2360 pikseļi, OS: iPadOS 14.

Cena: iPad Air 4 iespējams iegādāties capital.lv par 845 eiro (vietne apmeklēta 07.04.2021).

galaxy tab

3. Samsung Galaxy Tab S7 Plus

Viens no izcilākajiem šogad pieejamiem Android planšetdatoriem ir Samsung Galaxy ģimenes Tab S7 Plus, kurš Samsung zīmola cienītāju vidū noteikti spēj konkurēt ar Apple zīmola iPad Pro līniju. Tāpat Samsung Galaxy Tab S7 Plus versija aprīkota ar iespēju pieslēgties 5G internetam, kas ir būtiska priekšrocība, salīdzinot ar daudziem citiem planšetdatoriem.

Svars: 575 g, dimensijas: 285 x 185 x 5.7 mm, izšķirtspēja: 1752 x 2800 pikseļi, OS: Android 10.

Cena: Samsung Galazxy Tab S7 Plus iespējams iegādāties samsung.com par cenu sākot no 819 eiro (vietne apmeklēta 07.04.2021).

4. Chuwi UBook Pro

Chuwi Ubook Pro ir planšetdators ar augstu izšķirtspēju, kas ir lieliski piemērots, lai to lietotu kā mājas datoru darbam vai atpūtai, un tam ir iespējams pieslēgt klaviatūru un peli. Chuwi UBook Pro planšetdators garantē krāsainu un detalizētu attēlu lieliskā kvalitātē. Šī planšete darbojas ar Microsoft Windows operētājsistēmu - tādējādi nenāksies pierast lietot citas programmas, jo uz tā ir uzstādīts Windows ar visām ierastajām programmām un funkcijām.

Svars: 780 g, dimensijas: 370 x 255 x 50 mm, izšķirtspēja: 1920 x 1280 pikseļi, OS: Microsoft Windows 10 Home

Cena: Chuwi Ubook Pro iespējams iegādāties par 499,99 eiro

planšete uz nomaksu

5. Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo piedāvā planšetdatoru, kurš iepriecina gan funkcionalitātes un kvalitātes, gan cenas ziņā. Īpaši uzteicams ir šī modeļa planšetdatora ekrāns – 11,5 collas un lieliska izšķirtspēja ar HDR10. Lieliska ir gan šī Lenovo modeļa vizuālā, gan audio kvalitāte, turklāt šoreiz zīmols iepriecina arī ar izteikti estētiski pievilcīgu ierīces noformējumu.

Svars: 485 g, dimensijas: 264.3 x 171.4 x 6.9mm, izšķirtspēja: 1600 x 2560, OS: Android 10

Cena: Lenovo Tab P11 Pro iespējams iegādāties par 670,99 eiro (cena uz 07.04.2021).

kafija un planšete

6. Samsung Galaxy Tab S6 Lite

Samsung Galaxy Tab S6 Lite ir cenas ziņā pieejamāka Galaxy Tab S6 versija. Šis modelis īpašs tāpēc, ka tas nav mazāks par Galaxy Tab S6 izmēra ziņā – tam gluži vienkārši nav dažas no bieži vien ne visai nepieciešamajām “smalkākajām” oriģināla funkcijām. Šim modelim ir augsta izšķirtspēja, un tas piemērots gan darbam, gan atpūtai, jo tam iespējams pieslēgt klaviatūru un kursoru. Tāpat Samsung Galaxy Tab S6 Lite garantē detalizētu attēlu lieliskā kvalitātē, ko nodrošina maigā grafika.

Svars: 476 g, dimensijas: 244.5 x 159.5 x 5.7 mm, izšķirtspēja: 1200 x 2000 pikseļi, OS: Android 10.

Cena: Samsung Galaxy Tab S6 Lite iespējams iegādāties par 419,99 eiro (cena uz 07.04.2021).

planšete uz galda

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties planšetdatoru un nepieciešams papildu finansējums, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (3 balsojumi)
Meklē planšetdatoru? Lasi par 6 modeļiem, no kuriem izvēlēties!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas