Labākie lietotie elektroauto, kurus iegādāties 2021. gadā

Uzzini vairāk par pieprasītākajiem elektroauto zīmoliem, un noskaidro, kurus lietotos elektroauto vērts iegādāties šogad!

Elektroauto gūst aizvien lielāku popularitāti, turklāt, ne tikai jaunu, bet nu jau arī lietotu transporta līdzekļu tirgū. Jau iepriekš esam piedāvājuši vērtīgu informāciju gan par elektroauto priekšrocībām salīdzinot ar parastajiem automobiļiem (lasi rakstu “Vai vērts iegādāties: uzzini 5 elektroauto priekšrocības!”), gan arī salīdzinājuši elektroauto ar vēl vienu benzīna un dīzeļdegvielas darbināto auto alternatīvu – ūdeņraža auto (lasi rakstu “Elektroauto pret ūdeņraža auto: kuru iegādāties 2021. gadā?”), taču šoreiz apskatīsim konkrētus elektroauto modeļus, kurus šogad vērts apsvērt iegādāties. Daži elektroauto interesenti, protams, vēlēsies iegādāties jaunu elektroauto (īsumā apskatīsim labākos jauno elektroauto modeļus), taču aizvien aktīvāks pie mums kļūst arī lietotu elektroauto tirgus. Apskatītajiem jaunajiem elektroauto modeļiem atradīsim izdevīgākos lietoto auto sludinājumus!

elektroauto uzlāde

Iecienītākie elektroauto zīmoli

Tesla

Tesla ir elektroauto zīmols, ar kuru pazīstams ikviens – gan fani un interesenti, gan jebkurš cits, kurš kaut reizi dzirdējis par elektroauto! Taču, kādi Tesla modeļi pieejami Latvijā – vai, vismaz, citviet Eiropā? Latvijā oficiāla Tesla dīlera nav (turklāt, tādējādi, nav arī oficiāla servisa), taču trīs Eiropā pieejamos Tesla modeļus iespējams pasūtīt ar trešo personu starpniecību. Pieejami ir Model S, Model 3 un Model X. Model S šobrīd pieejams trīs variācijās – Standart, Long range un Performance, un tā cena Vācijā ir no 81 990 eiro. Model 3 ir mazākais un lētākais no Tesla modeļiem – tā cena Vācijā ir no 42 900 eiro, savukārt, Model X ir vislielākais, un tā cena ir sākot no 90 990 eiro.

BMW

BMW markas klāstā ir viens pilnībā elektrisks braucamrīks (lai gan pieejami vairāki hibrīdauto un plug-in hibrīdauto) - i3. i3 tirgū ienāca jau 2013. gadā, bet 2017. gadā tika papildināts ar jaudīgāku baterijas kapacitāti un sportiskāku veidolu. Jauna BMW i3 cena ir sākot no 41 250 eiro, un tas pieejams ar 310 km nobraukumu.

BMW elektroauto

Volkswagen (VW)

VW elektroauto piedāvājuma priekšgalā ir modernais ID.3, kuru var iegādāties par cenu sākot no 32 900 eiro. Šo elektroauto noteikti izvēlēsies VW markas cienītāji, turklāt, arī pats ražotājs ir atzinis, ka ID.3 ir viens no tā visu laiku veiksmīgākajiem projektiem – gan starp elektroauto, gan tradicionālajiem VW.

Opel

Viens no pirmajiem Opel elektroauto ir Opel Corsa-e, kurš pieejams par 29 800 eiro. Tā nobraukums ir 330 km, un baterijas jauda – 50 kWh.

Nissan

Nissan ir viens no atpazīstamākajiem zīmoliem elektroauto sfērā – tā modelis Nissan Leaf tirgū parādījās jau 2010. gadā (Eiropā tas bija pieejams kopš 2011. gada). Šis modelis kopš tā pirmsākumiem piedzīvojis četrus atjauninājumus: pirmajos trīs tika palielināta tā baterijas jauda, bet ceturtajā – ieviestas arī vizuālas izmaiņas. Nissan Leaf iespējams iegādāties par cenu sākot no 30 850 eiro, bet tā baterijas jauda ir 40 kWh.

melns autosalons

Lietoti elektroauto: kādu iegādāties Latvijā?

Latvijā lietotus elektroauto, tāpat kā parastos benzīna vai dīzeļdegvielas auto iespējams iegādāties lielākajā tiešsaistes pārdošanas platformā ss.lv. Šobrīd pieejams jau diezgan plašs elektroauto klāsts, turklāt, cenas ir sākot no summām zem 10 000 eiro. Protams, būtiski atšķiras jaunu un lietotu elektroauto cena, turklāt, daži no sludinājumos piedāvātajiem elektroauto Latvijā jauni nav bijuši pieejami, tāpēc, ja plāno elektroauto iegādi, ir vērts apsvērt saturīgākos no lietoto elektroauto piedāvājumiem! Apskatām dažus no tiem, ņemot vērā būtiskus kritērijus!

portatīvais dators

Nissan Leaf (2012)

Viens no lietoto elektroauto piedāvājumiem ir 2012. gada Nissan Leaf, kurš atceļojis no Vācijas, reģistrēts un ar izietu TA. Tā nobraukums ir 146 000 km, un tas ir ideālā vizuālā stāvoklī. Nissan, kā jau iepriekš minēts, ir viens no elektroauto pionieriem, kura zīmola elektroauto aizvien biežāk visā Eiropā sastopami arī lietoto auto tirgū, tāpēc, ja esi iecienījis Nissan zīmolu un plāno iegādāties elektroauto, visdrīzāk, starp lietoto auto sludinājumiem būs pieejama lielāka izvēle.

Cena: 7990 eiro, krāsa: sarkana

elektroauto iegāde

VW E-Up (2014)

Ja esi VW zīmola fans un apsver lietota elektroauto iegādi, pieejams 2014. gada VW E-Up ar 85 000 km nobraukumu. Tam ir TA līdz 09.09.2021, pilna servisa vēsture, un apkopes tikušas veiktas pie Moller Lidosta dīlera. Ar pilnu uzlādi iespējams nobraukt 120-140 km.

Cena: 9 400 eiro, krāsa: balta

balts elektroauto

BMW i3 (2015)

Tiek pārdots iepriekš minētais BMW zīmola elektroauto modelis BMW i3 ar nobraukumu 65 949 km. Tas ir pieejams par izlaiduma gada un nobraukuma kontekstā visai pievilcīgu cenu, taču tam nepieciešams veikt tehnisko apskati.

Cena: 12 900 eiro, krāsa: balta/melna

Opel Ampera (2012)

Iespējams iegādāties 2012. gada izlaiduma Opel Ampera elektroauto ar 188 000 km nobraukumu. Tam nav tehniskās apskates, taču šim modelim ir vērā ņemamas aprīkojuma priekšrocības, un tas ir izcilā vizuālā (tiek apgalvots, ka arī tehniskajā, bet tas, protams, jānoskaidro pašam rūpīgas apskates laikā) stāvoklī.

Cena: 9 900 eiro, krāsa: metāliska/melna

Tesla Model S (2016)

Lai gan lietota Tesla elektroauto modeļa cena ir daudzkārt lielāka, nekā citu lietoto elektroautu cenas, Tesla zīmola cienītājiem ir iespēja savu sapņu auto iegādāties ar būtisku atlaidi, salīdzinot ar jaunas Tesla Model S cenu. 2016. gada Tesla Model S pieejams ar 86 000 km nobraukumu, jaudu – 245 kW un maksimālo ātrumu – 225 km/h. Auto nav bijis iesaistīts satiksmes negadījumos un uz Latviju atceļojis no Nīderlandes.

Cena: 51 480 eiro, krāsa: tumši pelēka – metāliska

sarkans auto

Elektroauto lietošana sniedz dažādas priekšrocības: par tiem nav jāmaksā ceļa nodoklis, tiem ir minimāli uzlādes izdevumi, Rīgas satiksmes stāvvietas šiem auto pieejamas bez maksas, kā arī ir atļauts izmantot braukšanai autobusa joslas. Tāpat aizvien pieejamākas ir arī elektroauto uzpildes stacijas, un arvien paplašinās Latvijā pieejamo lietoto elektroauto klāsts. Tāpēc – ja vēlies iegādāties elektroauto par pieejamu cenu, tas ir iespējams! Turklāt, pieejamas visdažādākas markas: iespējams, iecienītāko, kuru būtu apsvēris iegādāties jaunu, tagad par pieejamu cenu varēsi iegādāties lietotu!

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties lietotu elektroauto un nepieciešams papildu finansējums, Tev ir iespēja saņemt kredītu auto iegādei no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Visi augstāk tekstā minētie sludinājumi apskatīti 2021. gada aprīlī.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (3 balsojumi)
Labākie lietotie elektroauto, kurus iegādāties 2021. gadā
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas