Aizbēgt brīvdienās: 5 galamērķi īsiem ceļojumiem divatā no Rīgas

Mūsu galvaspilsēta Rīga ir patiesi ērts sākumpunkts nelieliem “garo” nedēļas nogaļu ceļojumiem uz ārzemēm divatā vasaras pilnbriedā – kurp doties?

Ceļošana – šī nodarbe pēdējo gadu laikā no greznības un izņēmuma situācijas, kas notiek labi ja reizi gadā, kļuvusi teju par ikdienišķu parādību. Daudzi no mums dodas uz ārzemēm regulāros darba komandējumos, apciemo radiniekus un draugus citās Eiropas valstīs, kā arī plāno dažādus tematiskus atvaļinājumus – slēpošanu Alpos ziemas sezonā, atpūtu pie kādas siltākas jūras vai pat okeāna drēgnajos rudens mēnešos un citus aizraujošus ceļojumus.

Skaidrs, ka garāks atvaļinājums prasa lielāku līdzekļu ieguldījumu – aviobiļešu cena, protams, nepalielināsies, bet apmešanās vietas un uzturēšanās izmaksas gan. Nepieciešamais līdzekļu apjoms, protams, atkarīgs no galamērķa – nedēļa Tbilisi noteikti izmaksās lētāk nekā nedēļa Romā, taču, ja ierobežots ir gan līdzekļu, gan atvaļinājumam paredzētā laika daudzums, “garā” nedēļas nogale ir piemērotākais variants.

Ceļošana Eiropā mūsdienās vairs nav laikietilpīgs pasākums –dodoties uz Londonu nebūt nezaudēsi ceļā lielāko daļu dienas, turklāt, ja labi pameklēsi, nereti aizlidot uz turieni var, piemēram, agri piektdienas rītā, bet atgriezties var vēlu svētdienas vakarā. Ja atvaļinājums iztērēts iepriekš vai paredzēts citiem mērķiem, bet gribas divatā “izrauties” no ikdienas rutīnas, turklāt neiztērējot tam pārlieku lielu naudas summu – ir varianti! Apskatām un piedāvājam piecus galamērķus īsiem ceļojumiem no Rīgas!

čemodāna saturs

Londona – vienmēr nomodā

Brīžos, kad Rīga paliek par mazu un klusu, aptuveni divu ar pusi stundu lidojuma attālumā ir Londona – pilsēta, kurā vienmēr mutuļo dzīvība. Londona var būt par skaļu, un Oksfordas ielas mūžīgais pircēju pūlis var radīt teju vai klaustrofibijas sajūtu, tāpēc reizēm divas vai trīs dienas ir tieši tik daudz laika, cik Londonā pavadīt ir patīkami. Londona, protams, nav tā lētākā pilsēta – ja nevēlies šķirties no ievērojamas naudas summas, tā vietā, lai izvēlētos viesnīcu pilsētas centrā, dodies uz airbnb.com!

Londona ir sadalīta dzīvojamās zonās – pats pilsētas centrs ir pirmā zonā, kurai apkārt koncentriskos apļos izvietotas tālākās zonas. Pavisam vienkārši – jo tālāka zona no centra, jo lētāka būs apmešanās. Protams, palikšana tādā kā mikrorajonā varētu nešķist pati pievilcīgākā ideja, taču jāatceras, ka Londonā darbojas lieliska un ātra metro transporta sistēma – tā kā ar metro palīdzību Londonas centrā nokļūsi pavisam ātri, un varēsi izbaudīt visu, ko šī krāšņā pilsēta piedāvā.

Ko tad Londonā paspēt apskatīt un izdarīt “garās” nedēļas nogales laikā? Izvēles iespējas ir bezgalīgas – turklāt, dažādo koncertu, teātru un, protams, slaveno mūziklu apmeklējumus vajadzētu ieplānot un biļetes iegādāt jau laikus. Ja zini, kad grasies apmeklēt Londonu, laicīgi pērkot arī biļetes izklaides pasākumiem, varēsi vērā ņemami ietaupīt, jo dažādas interneta vietnes piedāvā biļetes iegādāties par īpaši izdevīgām cenām.

londona

Vīne – romantika ārpus ikdienas

Tikai divu stundu lidojuma attālumā no Rīgas atrodas Vīne – krāšņā Austrijas galvaspilsēta. Cenu ziņā gan jāsaka, ka Vīne neatpaliek no Londonas – arī šajā Eiropas galvaspilsētā cenas ziņā adekvāta apmešanās vieta jāmeklē gana rūpīgi. Un tomēr – lai nu kam, bet Vīnei noteikti piederas izteiciens “Dzīvojam tikai vienreiz!”, jo pāris dienu laikā iztērēto materiālā ziņā nešaubīgi saņemsi atpakaļ ar uzviju emociju klāsta ziņā.

Šī pilsēta ir bagāta vēstures un arhitektūras ziņā – pat nosacīta “bezmērķīga klīšana” pa Vīnes centru sniegs bagātīgu piedzīvojumu un vizuāli emocionālu baudījumu. Vīne ir visīstākais galamērķis romantiskai nedēļas nogalei divatā – ja gribi palutināt mīļoto ar pieredzi, kura burtiski izcels ārpus ikdienas robežām, šī vieta nepievils. Apmeklējiet Vīnes filharmonijas orķestra koncertu, dodieties romantiskās vakariņās (suši cienītājus nepievils Mišelina zvaigni nopelnījušais Shiki, kur galdiņu rezervēt noteikti ieteicams savlaicīgi), un nobaudiet laiskas brokastis lieliskajā Erich cafe – labāk pavadītu nedēļas nogali būs grūti iedomāties.

vīne

Varšava – ar jaunu elpu

Meklējot aizraujošus galamērķus īsam ceļojumam divatā, Polijas galvaspilsēta, iespējams, nebūs pirmā vieta, kas iešausies prātā. Un tomēr – pieredze vēsta, ka šai lielpilsētai, kurai, visdrīzāk, kāda tālāka un ilgāka ceļojuma laikā nācies kūņoties cauri ar auto, ir vērts dot otru iespēju sevi parādīt nu jau citā gaismā. Austrumeiropa nešaubīgi attīstās – dažādas valstis dažādos tempos, taču nenoliedzami. Tāpat arī Polija, un, it īpaši, tās galvaspilsēta.

Kredīts brīvdienu ceļojumiem

Varšava nav pilsēta, kura var apžilbināt ar daudzām vēstures liecībām un arhitektūru, taču tā iedvesmos ar visu jauno, kas noticis, ieviests un uzbūvēts pēdējo gadu laikā. Tā vietā, lai censtos apmeklēt visus muzejus un izstādes, Varšavā labāk izbaudīt pilsētas centra noskaņojumu, apmeklējot restorānus, kafejnīcas, iespējams, arī kādu naktsklubu augstceltnes 27.stāvā… Noteikti vērts iegriezties modernajā iekštelpās esošajā “tirgus placī” Hala Koszyki, kurā vienkopus pieejami visdažādāko valstu virtuvju stendi, stilīgi kokteiļbāri un pat tādas vietējās kulinārās slavenības kā Mateusz Gessler radītais restorāns “Warszawski Sen” (“Varšavas Sapnis”), kurā nobaudīt romantiskas vakariņas. Turklāt – apmešanās Varšavā noteikti izmaksās lētāk nekā kādā no Rietumeiropas lielpilsētām.

varšava

Igaunija un Lietuva – citādais tepat blakus

Iespējams, laika ir pavisam maz un lieliem tēriņiem nav tas piemērotākais brīdis, taču tik un tā gribas uz mirkli aizbēgt no ikdienas? Tepat blakus, pāris stundu braucienu attālumā ar auto un, protams, vēl ašāku lidojumu attālumā ir mūsu kaimiņu zemju galvaspilsētas – Viļņa un Tallina. Apmeklēt vērts ir abas – mūsu tā dēvētie brāļi ir no mums gana atšķirīgi un vēl jo atšķirīgāki savā starpā, turklāt, tāpat kā mēs, arī Igaunija un Lietuva nebūt nesēž uz vietas un turpina augt un attīstīties. To lieliski var redzēt apmeklējot šo kaimiņvalstu galvaspilsētas.

sāremā

Ja izvēlies īsās brīvdienās uz vienu vai otru valsti doties ar savu auto, ir lieliska izdevība galvaspilsētu vietā apmeklēt arī citas vietas. Igaunijā Tallinas vietā var izvēlēties populārās salas – Sāremā vai Muhu, uz kurām ar visu auto nogādās ērts prāmis, un kur lieliski var pavadīt laiku, nelielās teritorijas izbraukājot ar velosipēdu un izbaudot skaisto dabu. Lietuvā, savukārt, populārs atpūtnieku galamērķis ir Druskinieki (Druskininkai) – šī pilsētiņa slavu ieguvusi kā teju vai Lietuvas SPA galvaspilsēta. Druskiniekos par demokrātiskām cenām varēsi gan pilnvērtīgi atpūtināt prātu, gan sniegt ķermenim jau sen pelnīto nedēļas nogali masāžu salonos un baseinos.

druskininkai

Lai kādi arī nebūtu mūsu katra individuālie dzīves apstākļi, laiks, kuru mums ir iespēja pavadīt kopā ar visdārgākajiem, vienmēr ir ierobežots. Protams, varētu šķist, ka īsti nav ne laika, ne līdzekļu, lai kaut kur “aizlaistos” uz nedēļas nogali – tikpat labi var palikt arī mājās vai aizbraukt ciemos pie vecākiem uz pusdienām. Bet, kamēr esot Vīnē ir viegli atcerēties, ka “dzīvojam tikai vienreiz”, daudz nozīmīgāk to sev ir atgādināt, atrodoties tieši vienmuļās ikdienas valgos.

romantika

Reizēm ir vienkārši jādara – jāpārsteidz mīļotais cilvēks ar negaidītu “izraušanos” no ikdienas plāniem un laika rituma, jo brīnišķīgi kopā pavadīts laiks un skaistas atmiņas, pie kurām atgriezties, ir labākais, ko viens otram varam sniegt. Ja nepieciešama finansiāla palīdzība nelielā ceļojuma izmaksu segšanai, nepieciešamo summu iespējams saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Lasi arī citus noderīgus bloga rakstus, kurus atradīsi šeit: Incredit blogs

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Aizbēgt brīvdienās: 5 galamērķi īsiem ceļojumiem divatā no Rīgas
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas