9 branči Rīgā un Jūrmalā

Brančs ir vēlās brokastis jeb agrās pusdienas. Šis koncepts parādījās 19. gs beigās Lielbritānijā. Svētdienās turīgās ģimenes saviem kalpiem deva brīvu dienu, liekot viņiem pagatavot bufetes tipa maltīti, no kuras viņu darba devēji varēja ēst visu atlikušo dienu.

Pēdējos gados branči paliek arvien populārāki: šāda veida ēdienreizes piedāvā daudzi restorāni. Tipiskajā brančā ir apvienoti saldie ēdieni, piemēram, pankūkas, franču grauzdiņi un vafeles, un sāļie ēdieni. Viens no tipiskiem ēdieniem ir Benedikta olas, ko gatavo no sautētām olām ar smalkmaizīti, bekonu un holandes mērci.

Mūsdienās restorāni piedāvā dažādu veidu branču ēdienus. Esam apkopojuši informāciju par populāriem brančiem Rīgā un Jūrmalā.

5 branči Rīgā

Annas dārzs

Kafejnīca “Annas dārzs” atrodas Mūkusalas ielā 43A. Tā ir omulīga, estētiska vieta, kur var uz neilgu laiku paslēpties no ikdienas un baudīt gardu maltīti pie īsta kamīna. “Annas dārza” branča galdā atradīsiet uzkodas, salātus, dažādus zivju un gaļas ēdienus, kā arī desertus un dzērienus. Restorāns piedāvā ne tikai klasiskos brančus, bet arī vakara brančus un tematiskos brančus. Ziņas par aktuālajiem notikumiem meklējiet “Annas dārza” sociālajos tīklos.

Kad? Katru sestdienu un svētdienu no plkst. 11:30 līdz 14:30.

Cik maksā? 33 EUR par personu, bērniem no 5 līdz 12 gadiem 15 EUR.

Kā rezervēt? annas.darzs@gmail.com vai +371 28822608.

Miers Gastrobārs

Gastrobārs “Miers” atrodas Mangaļsalā, Audupes ielā 15/17, un izceļas ar lielisku skatu uz Daugavu. Gastrobārs piedāvā dažāda veida uzkodas, picas, burgerus un vokus. “Miera” vēlbrokastu ēdienkartē ir sāļās un saldās vafeles, kuras var kombinēt ar olām, bekonu, zaļumiem, lasi un biezpiena krēmu, kā arī ar šokolādes krēmu, banāniem, zemenēm un putukrējumu. Piedāvājumā ir arī karstie dzērieni (cenā iekļauts viens pēc izvēles) un ūdens.

Kad? Katru svētdienu no plkst. 11:00 līdz 14:00.

Cik maksā? 14 EUR par personu, bērniem līdz 6 gadu vecumam 8 EUR.

Kā rezervēt? +371 24202886

Branči Rīgā

Osta

Restorāns “Osta” atrodas Ķīpsalā, Matrožu ielā 15. Ēdienkartes pamats ir zivju un jūras velšu ēdieni, taču ir arī gaļas ēdieni, kā arī veģetārie ēdieni. No vietējiem produktiem pagatavotus gastronomiskos šedevrus var baudīt ar burvīgu skatu uz Daugavu. Branča piedāvājums iekļauj ne tikai tradicionālās aukstās un karstās uzkodas, omleti un pankūkas, bet arī kūpinātu zivju plates. Katra branča ēdienu sortiments ir nedaudz atšķirīgs, kas ļauj katru reizi pārsteigt viesus.

Kad? Katru svētdienu no plkst. 11:00 līdz 15:00.

Cik maksā? 19 EUR par personu.

Kā rezervēt? +371 20009045⁠

B Bārs Restorāns

“B Bārs Restorāns” atrodas pašā Rīgas sirdī, Doma laukumā 2. Šeit maltīti var baudīt ar skatu uz Rīgas Domu un vērot Vecrīgas ikdienas dzīvi. Restorāns piedāvā Eiropas un Latvijas virtuves ēdienus, pagatavotus no Latvijas produktiem. Šeit ir arī bārs, kur brīvdienās norisinās dejas. Branča ēdienkarte iekļauj svaigi ceptu maizi, aukstās uzkodas, karstus ēdienus – gan olas, gan gaļas ēdienus, desertus un dzērienus, tostarp Prosecco glāzi. Vēlo brokastu laikā spēlē dīdžejs, kas veido īpašu atmosfēru.

Kad? Katru svētdienu no plkst. 12:00 līdz 15:00.

Cik maksā? 25 EUR par personu, bērniem no 7 līdz 15 gadiem 15€, bērniem līdz 6 gadu vecumam bez maksas.

Kā rezervēt? +371 67228842

La Kanna

Kafejnīca “La Kanna” atrodas Tērbatas ielā 5. Mājīgā atmosfērā var baudīt sezonālus ēdienus un izcilākos vīnus no Francijas, Itālijas un Spānijas. Vēlo brokastu ēdienkarte iekļauj uzkodas, omleti, pankūkas, biezpienu, dārzeņus un augļus, kā arī desertus un dzērienus.

Kad? Katru svētdienu no plkst. 10:00 līdz 14:30.

Cik maksā? 18 EUR par personu.

Kā rezervēt? +371 27102033

vēlās brokastis

Branči Jūrmalā

House of Light

Grilbārs “House of Light” atrodas Jomas ielā 63. Tas ir mājīgs restorāns ar plašu ēdienu piedāvājumu. Šeit var izbaudīt arī Latvijā darinātu vīnu un Latvijā grauzdētu kafiju. Vēlbrokastīs viesiem tiek piedāvātas uzkodas, karstie dzērieni, salāti, deserti un arī dzērieni, tostarp glāze Prosecco vai karstvīns. Katru nedēļu branča piedāvājums ir mazliet citādāks, lai viesiem būtu iespēja baudīt dažādus ēdienus. Grilbārs piedāvā arī iespēju pasūtīt branču uz mājām.

Kad? Katru svētdienu no plkst. 11:00 līdz 14:00.

Cik maksā? 25 EUR par personu, bērniem no 7 līdz 12 gadiem 12€, bērniem līdz 6 gadu vecumam bez maksas.

Kā rezervēt? +371 26360603

Majorenhoff

Restorāns “Majorenhoff” atrodas Jomas ielā 43. Šeit apvienojas Vidusjūras, Eiropas un eksotiskā virtuve. Šeit var nogaršot salātus, uz oglēm grilētās zivis, gaļu un jūras veltes, dažādas pastas, kā arī kādu no 15+ picām. Vēlo brokastu piedāvājumā ir četri komplekti: zivju, gaļas, vegānu un veģetāriešu. Komplektā iekļauts arī deserts pēc jūsu izvēles. Par papildu maksu var izbaudīt vienu no brokastu kokteiļiem – gan alkoholisko, gan bezalkoholisko.

Kad? Brīvdienās no plkst. 12:00 līdz 14:00.

Cik maksā? 18 EUR par personu.

Kā rezervēt? +371 20240000

Zelta teļš

“Zelta teļš” ir grila restorāns, kas atrodas Jomas ielā 55. Ēdienkartē atradīsiet gan klasiskos gaļas ēdienus, gan zivju un jūras velšu ēdienus, gan arī plašu grilētu ēdienu klāstu. Restorāna terasē regulāri notiek tematiskie tirdziņi, kur var nopirkt amatnieku izgatavotas lietas: piederumus virtuvei, siltus cimdus, rotaslietas no dabīgiem akmeņiem, vīnu utt. Branča laikā var baudīt dažāda veida uzkodas, zupas, karstos ēdienus un desertus.

Kad? Svētdienās no plkst. 11:00 līdz 16:00.

Cik maksā? 30.00 EUR par personu, bērniem līdz 12 gadu vecumam €18, bērniem līdz 5 gadiem bez maksas.

Kā rezervēt? +371 61112255

Labākie branči

Lokāls Veranda

Mājīgs restorāns “Lokāls Veranda” atrodas Jomas ielā 58 k-2. Šeit var droši braukt arī ar bērniem – restorānā ir bērnu stūrītis spēlēm. “Lokāls Veranda” brančs ir iecienīts gan jūrmalnieku, gan pilsētas viesu vidū. Vēlo brokastu ēdienkarte iekļauj omleti, pankūkas, uzkodas, kūpinātu zivju izlasi, jūras veltes, zupas un citus ēdienus, kā arī karstos un aukstos dzērienus, tostarp karstvīna glāzi vai Mimosa kokteili.

Kad? Sestdienās un svētdienās no plkst. 11:00 līdz 14:00.

Cik maksā? 30.00 EUR par personu, bērniem no 7 līdz 12 gadu vecumam €15, bērniem līdz 6 gadiem bez maksas.

Kā rezervēt? +371 26069777

Rakstā atspoguļotā informācijas iegūta minēto restorānu tiešsaites vietnēs un sociālajos tīklos. Visas tiešsaistes vietnes, no kurām iegūta informācija par aktuālajiem branču piedāvājumiem, cenām un pasākumiem, apmeklētas 2022. gada 11. decembrī.

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja vēlaties sarīkot branču mājās un ir nepieciešams papildināt virtuvi ar dažādām iekārtām gardu maltīšu pagatavošanai, vajadzīgo summu vai daļu no tās varat ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemties, rūpīgi izvērtējiet savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplānojiet aizņēmuma atdošanu.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com
Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (3 balsojumi)
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas