5 branči Rīgā un citviet
pēc-pandēmijas noskaņās

Kuros restorānos baudīt brančus siltās nedēļas nogalēs? Uzzini par jaunumiem un labākajiem piedāvājumiem pēc-pandēmijas gastronomiskajā pasaulē!

Ja esi kvalitatīva, profesionāli pagatavota ēdiena cienītājs un Tev restorānus vienmēr paticis apmeklēt gan gastronomiskā baudījuma, gan socializēšanās dēļ, pēdējais pusotrs gads Tev noteikti licis izjust šo iespēju akūtu trūkumu. Bet šovasar, kad vismaz daļa ierobežojumu atcelti un restorāni ne tikai steidz atgriezties ierindā, bet arī pārsteigt viesus ar ko ilgi gaidītu un nebijušu, ir īstais laiks atkal mesties iekšā gastronomijas pasaulē!

Viena no vasaras nedēļas nogalēm piemērotākajām gardajām izklaidēm, protams, ir kvalitatīvi un nesteidzīgi branči. Uzzini, kuros Rīgā un citviet Latvijā populārākajos restorānos ieteicams nobaudīt branču šovasar!

kokteiļi

Novada garša: vēlās brokastis visā Latvijā!

Vasara ir lieliski piemērots laiks īsām nedēļas nogaļu ekskursijām pa visu Latviju – mūsu zemē ir tik daudz aizraujošu vietu, kuras, ceļojot pa pasauli, iespējams vēl nav bijis laiks iepazīt! Šīs ekskursijas ērti iespējams apvienot arī ar lieliska ēdiena baudīšanu, un gastronomisko piedzīvojumu meklējumos lielisks palīgs šovasar ir ilgstpējīgas un kvalitatīvas vietējās pārtikas zīmols “Novada garša”.

No 23. jūlija līdz pat 5. septembrim dažādos reģionālos restorānos un saimniecībās tiek rīkotas “Novada garšas” vēlās brokastis un citi ēdienreižu pasākumi, kuru laikā būs iespējams baudīt svaigus “Novada garša” kataloga produktus vietējo pavāru gaumē. Piemēram, 25. jūlijā restorānā “Ēdiendaris” Mazsalacā tiks rīkotas vēlās brokastis “Salacas brančs”, bet 1. augustā kafejnīcā “Jaunā Rauna” Raunā tiks rīkotas vēlās brokastis Roneburgas noskaņās. Vairāk par šovasar rīkotajām vēlajām brokastīm uzzini šeit!

novada garša

Atpakaļ uz Rīgu: ģimenes restorāns “Hercogs”

Lieliskas vēlās brokastis iespējams baudīt arī laiskās vasaras nedēļas nogalēs Rīgā, kad esam paguruši no aktīvas atpūtas. Iespējams, šajās karstajās dienās doties prom no sava dārza (vai no telpas ar visspēcīgāko gaisa kondicionieri!) nepavisam negribas, bet kvalitatīvu, gardu un profesionāli sagatavotu ēdienu, toties, nobaudītu labprāt! Šādu iespēju piedāvā ģimenes restorāns “Hercogs”, kurā katru dienu iespējams pasūtīt uz mājām pārsteiguma branču piecām personām (to iespējams saņemt jau divas stundas pēc pasūtījuma veikšanas). Atbraucot pašiem pakaļ, branča cena – 50 eiro.

kredīts dažādiem mērķiem

Šis brančs nekad neapniks, jo katru pirmdienu tiek gatavots jauns piedāvājums nedēļai. Tas sastāv no nelieliem, bet sātīgiem un atšķirīgiem ēdieniem: uzkodām (piedāvājumā var būt, piemēram, vistas gaļas kesadiljas ar zaļumu mērci), zupas (piemēram, baltā aukstā zupa), salātiem (lapu salāti ar krāsnī ceptu vistas fileju, karija majonēzi, riekstiem un vīnogām), pamatēdiena (krāsnī cepti vistas šķinķīši ar kartupeļu daivām un siera mērci) un deserta (piemēram, ogu strūdele ar vaniļas mērci).

restorāns hercogs

Brančs “Annas Dārzā

Ja mājās sēdēt nevēlies, bet vēlās brokastis labprāt nobaudītu patīkami dabiskā un zaļā vidē, “Annas Dārzs” ir īstā vieta, kuru apmeklēt laiskā svētdienā. “Annas Dārzs”, kas atrodas Pārdaugavā Mūkusalas ielā 44, gatavo gardus brančus, uz kuriem dodoties, iepriekš jārezervē galdiņš (rezervācijas veikšanai zvani uz tālruņa numuru 28822608!). Vasaras karstumā šis brančs būs pārbagāts ar svaigiem un oriģināliem salātiem, atsvaidzinošiem augļiem un gaisīgiem desertiem. Tāpat lieliskas ir arī “Annas Dārzā” katru dienu pieejamās pusdienas, kurās iespējams nobaudīt, piemēram, vistas-batāšu buljonzupu ar rauga pārslu “parmezānu”, laša un tīģergarneļu risotto vai pildītu portabello sēni ar jaunajiem kartupeļiem un sinepju mērci.

restorāns Annas dārzs

Brančs “Fabrikas restorānā

Ja vēlies branču baudīt ar gleznainu skatu pār Daugavu uz Vecrīgu, noteikti pasteidzies apmeklēt “Fabrikas restorānu” Balasta Dambī 70. “Fabrikas restorāns” savus viesus aicina ļauties nesteidzīgam rīta cēlienam un baudīt gardas vēlās brokastis katru sestdienu un svētdienu no plkst. 12:00-14:00. Vēlajās brokastīs iespējams izvēlēties vienu no četriem piedāvājumiem, un komplekta cena ir 12,00 eiro. Viens no piedāvājumiem sastāv, piemēram, no Tom Kha zupas ar plūkātu pīles gaļu un erenge sēnēm, burgera ar anīsa degvīnā un laima sulā viegli marinētu laša tartaru, kaperiem, Little Gem salātiem ar bazilika aioli mērci un kanolli ar krēmsiera pildījumu... Pieejams arī veģetārais brančs, kas sastāv no dārzeņu-salātlapu rullīšiem rīsu papīrā ar mango-čili mērci, baklažānu lazanjas ar tofu sieru, turku zirņiem, humusu un svaigo dārzeņu salātiem, kā arī čia sēklu deserta ar mango mērci.

Lai rezervētu galdiņu vēlajām brokastīm “Fabrikas restorānā”, zvani uz tālruņa numuru 67873804!

fabrikas restorāns

Mini brančs “House of Light

Ja svētdienā ieplānots pludmales apmeklējums, branču pirms vai pēc atsvaidzinošas peldes iespējams nobaudīt restorānā “House of Light” Jūrmalā. “House of Light” pēc-pandēmijas periodā, kad vēl spēkā dažādi ierobežojumi, izveidots koncepts “mini brančs”, kas ļauj parūpēties par visu restorāna viesu drošību, katram sagatavojot individuālu branča galdu. Šie mini branči notiek katru svētdienu no plkst. 12:00-15:00, un cena vienai personai – 20,00 eiro (bērniem līdz 6 gadu vecumam brančs par brīvu, no 7 gadiem – 10,00 eiro). “House of Light” branča piedāvājumā iekļauta glāze atsvaidzinoša Prosecco, un mini branču iespējams pasūtīt arī līdzņemšanai – pasūtījumiem sākot no četriem cilvēkiem Prosecco pudele dāvanā!

house of light restorāns

Daļa no rakstā atspoguļotās informācijas iegūta platformā Riga This Week. Visas tiešsaistes vietnes, no kurām iegūta informācija par aktuālajiem branču piedāvājumiem, cenām un pasākumiem, apmeklētas 2021. gada 15. jūlijā.

Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumi, kas jāievēro sabiedriskās ēdināšanas iestādēs

Vakcinētas un/vai Covid-19 izslimojušas personas var saņemt ēdināšanas pakalpojumus iekštelpās, nelietojot mutes un deguna aizsegus un neievērojot 2 metru distanci, ja tiek nodrošināta sertifikātu kontrole pie ieejas, lai identificētu klātesošo personu atbilstību augstāk minētajām prasībām (pārslimojusi persona/vakcinēta persona), un tiek nodrošināts, ka pakalpojuma sniegšanas vietā neatrodas personas, kas šīm prasībām neatbilst.

Savukārt, uz visu sabiedrību kopumā attiecas sekojoši nosacījumi:

  • ārtelpās pie viena galdiņa atrodas ne vairāk kā 20 personas, neskaitot nepilngadīgus bērnus (bet ne vairāk kā 30 personas kopā).
  • Sabiedriskā ēdināšana tikai ārā (no plkst. 6.00 līdz 24.00) vai arī līdzņemšanai.
  • Ja starp galdiņiem nav norobežojošās sienas, starp personām, kuras sēž pie dažādiem galdiņiem, jābūt vismaz 2 m distancei.
  • Darbinieki un apmeklētāji lieto mutes un deguna aizsegus uzturēšanās laikā, izņemot laikā, kad sēž pie galda.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja šovasar plāno doties gastronomiskā ceļojumā uz ārzemēm, un nepieciešami papildu līdzekļi ceļojuma izdevumu segšanai, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.


Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (4 balsojumi)
5 branči Rīgā un citviet pēc-pandēmijas noskaņās
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas