Auto kredīts vai auto līzings: kurš variants piemērotāks tev?

Uzzini visu par galvenajām atšķirībām starp auto kredītu un auto līzingu, lai izvēlētos, kurš risinājums vislabāk piemērots tieši tavā situācijā!

Plāno iegādāties auto, un nepieciešams finansiāls atbalsts? Šādā situācijā ir vairākas iespējas, ko nodrošina gan bankas, gan nebanku kredītdevēji, piemēram, auto kredīts un auto līzings. Kurš Tavā gadījumā vispiemērotākais? Lasi tālāk, un uzzini, kādas ir būtiskākās atšķirības starp auto līzingu un kredītu, kādas ir katra finanšu pakalpojuma priekšrocības, un kuru ieteicams izvēlēties!

balts bmw

Auto līzings un tā veidi

Līzings ir finanšu pakalpojums, kura rezultātā līzinga devējs ņēmējam nodot tiesības izmantot līzinga objektu – auto, apmaiņā pret līzinga līgumā noteiktajiem maksājumiem. Auto līzinga ietvaros pieejami trīs to finansēšanas veidi: finanšu, operatīvais un pilna servisa līzings.

  1. Finanšu līzings paredz, ka klients līzinga periodā automašīnu no līzinga devēja izpērk, un līzinga perioda beigās kļūst par auto īpašnieku. Šajā situācijā atmaksas nosacījumi var būt divējādi. Viens veids ir līzinga periodā maksāt tikai auto amortizācijas vērtību, atlikušo vērtību samaksājot līzinga perioda beigās, bet alternatīva ir jau līzinga līguma noslēgšanas laikā vienoties par to, ka reizē ar amortizācijas vērtību katru mēnesi tiks veikti arī automašīnas izpirkšanas maksājumi.
  1. Operatīvais līzings jeb auto noma paredz, ka līzinga perioda laikā klients auto pilnībā neizpērk, bet tas tiek nodots klientam lietošanā līdz konkrētam termiņam. Šajā laika posmā klients regulāri maksā līgumā paredzēto summu – automašīnas amortizācijas vērtību jeb nolietojuma summu.
auto kredīts

Operatīvā līzinga līgumam beidzoties, klients var izvēlēties spert vieno no tālāk minētajiem soļiem:

  • Pagarināt operatīvā līzinga līgumu, un turpināt veikt ikmēneša maksājumus;
  • Izmantot automašīnas izpirkšanas tiesības un kļūt par tā īpašnieku;
  • Atgriezt auto līzinga devējam;
  • Nodot izpirkšanas tiesības trešajai personai.
  1. Pilna servisa līzings ir savienojams gan ar finanšu, gan operatīvo līzingu, un no abiem pārējiem atšķiras ar to, ka tā ietvaros klients automašīnu ne tikai saņem lietošanā, bet tam ir iespēja izmantot arī citus līzinga devēja nodrošinātus pakalpojumus. Piemēram, pilna servisa līzingā var būt ietverta KASKO un civiltiesiskās apdrošināšanas veikšana, automašīnas tehniskās apskates izmaksas, ikgadējās transporta līdzekļa nodevas un citi pakalpojumi. Šāds piedāvājums, lai gan tas sevī ietver lielāku ikmēneša līzinga maksājumu, lielā daļā gadījumu var būt līzinga ņēmējam ērtāks risinājums.

spidometrs

Kādās situācijās izdevīgs auto līzings?

Ir situācijas, kurās auto līzings ir piemērotāks, nekā auto kredīts.

Piemēram, operatīvais līzings ir izdevīgs uzņēmumiem, kuri ar tā starpniecību bieži nomā uzņēmuma darbībai nepieciešamu tehniku vai darbinieku automašīnas. Optimāls šis risinājums ir lieliem uzņēmumiem, kuriem jānodrošina transports daudziem darbiniekiem – tas ir ne tikai finansiāli izdevīgāk, nekā automašīnu iegāde, bet arī tāpēc, ka līzinga saistību ietvaros izmantotie objekti neapgrūtina paša uzņēmuma aktīvu bilanci.

Privātpersonām auto līzings var būt izdevīgāks dažādu iemeslu dēļ. Līzingu ieteicams izmantot, ja konkrēto auto vēlies izmantot tikai noteiktu laika periodu, un pēcāk nomāt citu, jaunāku modeli vai arī automašīna nepieciešama tikai uz noteiktu laika posmu. Tāpat, izmantojot līzinga pakalpojumu iespējams savā rīcībā iegūt augstākas klases automašīnu, kura atbilst visām vēlmēm un vajadzībām. Bieži finanšu līzingu iespējams izmantot arī automašīnas iegādei – bet ar pieejamākiem nosacījumiem, nekā tad, ja auto iegādei tiek ņemts kredīts.

auto stūre

Auto kredīts un tā priekšrocības

Kredītiestādes, tostarp arī Incredit, piedāvā saņemt kredītus automašīnu iegādei – bez pirmās iemaksas un uzreiz.

Auto kredīts ir ērts finanšu pakalpojums, un, to noformējot, auto, pretēji līzingā paredzētajiem nosacījumiem, uzreiz nonāk Jūsu īpašumā. Pastāstīsim vairāk par Incredit piedāvātā auto kredīta priekšrocībām.

  • Kā jau iepriekš minēts, Incredit klientiem piedāvā auto kredītu bez pirmās iemaksas vai ķīlas, no summas sākot no 1000 līdz 10 000 eiro.
  • Auto iegādes kredīta noformēšana pie Incredit ir ātra – to iespējams paveikt 30 minūšu laikā.
  • Naudu auto iegādei no Incredit iespējams saņemt uzreiz, bet pašu auto klientam ir iespēja izvēlēties 60 dienu laikā. Šī ir priekšrocība, kas automašīnas iegādi padara īpaši ērtu un pieejamu, jo izpaliek iepriekšēja automašīnas meklēšana un centieni vienoties ar tā īpašnieku par to, lai tas sagaida potenciālā klienta pieteikšanos auto kredītam, uztraucoties, vai auto to vēl gaidīs.
  • Saņemot auto kredītu no Incredit auto uzreiz tiek reģistrēts uz klienta vārda, un KASKO apdrošināšana kredīta saņemšanai nav obligāta.
  • Saņemot Incredit kredītu, auto drīkst iegādāties no jebkura auto tirgotāja visā Latvijā, tajā skaitā arī no fiziskas personas
  • Incredit piedāvātajam auto kredītam ir ilgs atmaksas termiņš - līdz 84 mēnešiem
  • Atgādinām, ka Incredit nereti pieejamas arī izdevīgas ikmēneša akcijas samazinātai procentu likmei!

balts auto

Noformē auto kredītu Incredit!

Noformē auto kredītu Incredit - nepieciešams tikai aizpildīt ātro kredīta pieteikumu, uz kuru atbilde tiek sniegta 30 minūšu laikā. Kredītu auto iegādei iespējams noformēt tiešsaistē vai jebkurā no Incredit kreditēšanas centriem. Pozitīvas atbildes gadījumā tiek parakstīts līgums, savukārt, nauda tiek pārskaitīta 30 minūšu laikā no līguma parakstīšanas brīža. Pēc kredīta saņemšanas klientam ir 60 dienas, lai bez steigas atrastu automašīnu, kuru vēlas iegādāties, un pēc auto iegādes kredītiestādei jānosūta auto reģistrācijas tehniskās pases kopija.

autostāvvieta

Kāpēc izvēlēties sadarbību ar Incredit?

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno automašīnas iegādi, nepieciešamo summu vai daļu no tās vari ērti saņemt kā kredītu auto iegādei, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Auto kredīts vai auto līzings: kurš variants piemērotāks tev?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas