Kāpēc lietotu auto pirkt autoplacī? 7 autoplaču priekšrocības

Ietaupi laiku un uzlabo savas izredzes atrast vispiemērotāko auto: seko šiem 7 ieteikumiem, kā veiksmīgi iegādāties savu auto tieši autoplacī!

Jau iepriekš esam rakstījuši par lietotas automašīnas iegādi – ja vēlies uzzināt, kādu informāciju ir svarīgi pārbaudīt un par kādām tehniskām detaļām jāpārliecinās, pirms iegādāties lietotu auto, atbildes saņemsi mūsu sagatavotajā rakstā “8 lietas, kas jāņem vērā, iegādājoties mazlietotu auto”. Šos faktorus ir būtiski ņemt vērā neatkarīgi no tā, kur un no kā lietoto auto iegādāsies – no privātpersonas, auto salonā vai autoplacī.

Taču šoreiz pastāstīsim vairāk par to, kāpēc vērts lietotu auto iegādāties tieši autoplacī un kā izvēlēties sev vispiemērotāko! Auto iegādei autoplacī ir vairākas būtiskas priekšrocības – tās Tev ļaus iegādāties labāko pieejamo auto par saprātīgu cenu!

zils auto

1. Drošticamība par lietotā auto patieso tehnisko stāvokli

Nešaubīgi, ir veidi, kā lietota auto iegādi no privātpersonas padarīt drošāku – piemēram, pārbaudot informāciju CSDD transportlīdzekļu reģistrā, pieprasot īpašniekam uzrādīt auto servisa grāmatiņu un pārbaudot auto VIN numuru (to iespējams izdarīt kādā no šīm tiešsaistes platformām - AutoCheck, VINCheck vai VIN Decoder). Taču, auto iegāde no privātpersonas savā ziņā vienmēr būs vismaz daļēja “laimes spēle”, jo, arī tad, ja auto iepriekšējais īpašnieks apzināti nebūs pircēju maldinājis, auto var būt iespējami defekti, par kuriem iepriekšējais īpašnieks pat nav zinājis pats.

Iegādājoties lietotu auto autoplacī, var rēķināties ar to, ka auto tehniskais stāvoklis būs rūpīgi un profesionāli pārbaudīts. Tas tiks darīts ne tikai tāpēc, ka placī strādājošie eksperti ir spējīgi veikt profesionālu tehnisko pārbaudi un auto novērtējumu, bet arī tāpēc, ka plači gluži vienkārši nevar atļauties saviem klientiem auto, tā teikt, “iesmērēt”. Tiem ir būtiska pašu reputācija, kā arī nākas saskarties ar pastiprinātu uzraudzību no valsts kontroles iestādēm (piemēram, Patērētāju tiesību aizsardzības centra) – un šie faktori nešaubīgi “strādā” pircēja labā.

piekaramās atslēgas

2. Iespēja saņemt garantiju


Garantiju ierasts saņemt, iegādājoties tikai jaunas preces, tostarp, jaunus auto, taču ir auto tirgotāji (piemēram, tirgotāji longo.lv vai BRC Auto), kuri garantiju piedāvā arī, ja iegādājies mazlietotu auto. Ar garantijas pieejamību nevar rēķināties vienmēr, taču skaidrs ir viens – iegādājoties auto no privātpersonas, to pavisam noteikti nesaņemsi nekādos apstākļos, turklāt, jāņem vērā arī iepriekš minētie riski. Ja iegādājies auto no privātpersonas, tas, iespējams, būs pieejams par nedaudz zemāku cenu, taču nebūs nedz likumīgas garantijas, nedz pārliecības par auto tehnisko stāvokli.

3. Iespēja auto iegādāties līzingā

Nereti zinot, ka par lietotu auto visa pirkuma summa būs jāsamaksā uzreiz, pircēji attiecīgi cenšas izvēlēties lētāku lietoto auto. Taču zināms, ka bieži prātīgāka un ilgtermiņā izdevīgāka izvēle ir jaunāka un nedaudz dārgāka auto iegāde, kura mūžs būs ilgāks un kura remontā būs jāiegulda mazāk līdzekļu. Pretēji privātam pārdevējam, kurš diez vai piekritīs uz auto pārdošanu “līzingā”, autoplači un auto saloni mēdz šo iespēju piedāvāt arī tad, ja vēlies iegādāties lietotu auto. Ir plači, kuri sadarbojas ar līzinga uzņēmumiem, un piedāvā klientiem finanšu vai operatīvo līzingu auto iegādei vai nomai. Tāpat šādos gadījumos, klients pats var vērsties pie kreditēšanas uzņēmuma, kurš piedāvā kredītu auto iegādei, piemēram, Incredit.

balts auto

4. Plaša auto izvēle

Pietiekami būtiska autoplaču priekšrocība ir plašā automašīnu izvēle, ko tie piedāvā klientiem. Ja esi noskatījis vienu auto, taču, ierodoties uz autoplaci to apskatīt un izmēģināt, konstatē, ka tas tomēr nav Tev piemērots, autoplača pārstāvis noteikti spēs Tev piedāvāt vairākas alternatīvas atbilstošajā cenu kategorijā, balstoties uz Tavām vajadzībām. Iegādājoties lietotu auto no privātpersonas, šādas iespējas nav – pieejams ir tikai viens auto, un pastāv lielāka iespēja, ka šādā situācijā Tu kā pircējs samierināsies ar pieejamo, neturpinot tālākus meklējumus laika trūkuma dēļ.

auto kredīts

5. Laika ietaupījums

Autoplačos pieejamā plašākā automobiļu izvēle saistīta arī ar būtisku laika un enerģijas ietaupījumu. Ja auto iegādāsies no privātpersonas, visdrīzāk nāksies apzināt daudzus pārdevējus, ar katru organizējot atsevišķu tikšanos auto apskatei un izmēģinājuma braucienam. Tas nereti ir sarežģīti, un laika mums šādos apstākļos bieži ir maz – auto parasti nepieciešams iegādāties ātri. Tāpēc ir vērts lietoto auto meklēt autoplacī, kur plašās izvēles dēļ varēsi būtiski ietaupīt laiku un vienā apmeklējuma reizē apskatīt un izmēģināt daudz vairāk automašīnu.

pulkstenis

6. Vecā auto pārdošana

Zināms, ka autoplačos nereti ir iespēja ne tikai iegādāties mazlietotu automobili, bet vajadzības gadījumā arī pārdot savu veco auto. Jāpiezīmē, ka autoplacī veco auto piedāvās iegādāties par salīdzinoši zemāku cenu, nekā, iespējams, izdotos to pārdot privātpersonai, bet šādam darījumam ir būtiski ieguvumi. Pirmkārt, pārdodot auto placim, ietaupīsi laiku, kurš tiktu iztērēts, cenšoties pārdot auto privātpersonai, turklāt, parasti par pārdoto auto iegūtā naudas summa tiktu izmantota jaunā auto iegādei – daļējai pirkuma summas segšanai, un daļu no mazlietotā auto iegādes summas segt ar savu automobili ir pircēja interesēs. Tāpat, plānojot pārdot auto privātpersonai, nereti apsveram veikt remontu, ja tāds nepieciešams, savukārt, autoplacī auto iespējams pārdot esošajā stāvoklī – protams, arī tas samazinās auto cenu, taču pārdevējam būs nesalīdzināmi ērtāks un ātrāks variants.

7. Daudz pārdošanas vietu

Jau iepriekš minējām, ka, iegādājoties auto tieši autoplacī, pieejama daudz plašāka auto izvēle – taču tas attiecas uz auto piedāvājumu viena plača ietvaros. Būtiski ir arī tas, ka daudz ir pašu plaču, un lielā konkurence liek tiem rūpēties gan par konkurētspējīgu piedāvājumu, gan drošības un kvalitātes garantiju, kā arī pretīmnākošiem nosacījumiem (kā, piemēram, jau iepriekš minēto iespēju placim pārdot savu veco automašīnu vai iespēju mazlietoto auto iegādāties līzingā). Mazlietotus auto piedāvā iegādāties, piemēram, BRC Auto, Skandi Motors, autoriga.eu, autoplacis longo.lv un autokompleks.lv, kā arī daudzi citi tiešsaistē viegli atrodami auto plači un saloni.

autoplacis

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno mazlietota auto iegādi autoplacī un nepieciešams papildu finansējums, tev ir iespēja saņemt kredītu auto iegādei līdz 10 000 eiro apmērā no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (13 balsojumi)
Kāpēc lietotu auto pirkt autoplacī? 7 autoplaču priekšrocības
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas