COVID pase kabatā: kur aizceļot brīvdienās šovasar?

Vai Eiropa ir "vaļā"? Uzzini, kuras valstis jau laipni gaida ciemos tūristus, ko vērts apskatīt, un kas jāņem vērā, ceļojot uz ārzemēm pēc-pandēmijas apstākļos!

COVID-19 pandēmija, protams, vēl nav galā, bet, līdz ar plašo vakcīnu pieejamību un aizvien lielākas sabiedrības daļas pakāpenisko vakcinēšanos, dzīve lielā daļā Eiropas valstu lēnām sāk iet atpakaļ “vecajās sliedēs”. Viena no nodarbēm, kura pavisam noteikti pietrūkusi ļoti daudziem, protams, ir ceļošana. Lai gan ceļošana, uzrādot negatīvu COVID-19 testa rezultātu, bija iespējama jau iepriekš, lielākā daļa Eiropas Savienības dalībvalstu ir sākušas izsniegt vakcinētajiem pilsoņiem ES digitālo Covid sertifikātu, ar kuru Eiropā tagad iespējams ceļot daudz ērtāk un vienkāršāk.

Protams, pirms pirkt lidmašīnas biļetes, svarīgi noskaidrot, kādi ierobežojumi un nosacījumi jāievēro iecerētajā apmeklējuma galamērķī, turklāt, noteikti vērts arī uzzināt, kuras Eiropas valstis šobrīd ārvalstu tūristiem ir vispieejamākās. Galu galā, ierodoties galamērķī, vēlamies taču ne tikai pavadīt laiku viesnīcas numuriņā, bet gan aktīvi un kvalitatīvi atpūsties! Lasi tālāk, lai uzzinātu, kādi nosacījumi Eiropā attiecas uz COVID-19 digitālo sertifikātu, kā arī kuras valstis šobrīd ieteicams apmeklēt! Savukārt, valstu saslimstības jaunākos rādītājus, kā arī ar pašizolāciju saistītos nosacījumus, atgriežoties Latvijā, atradīsiet šeit.

lidmašīnas logs

COVID-19 digitālais sertifikāts: kas jāzina

Šā gada 1. jūlijā spēkā stājās Eiropas Savienības digitālā COVID sertifikāta regula, saskaņā ar kuru ES pilsoņi un iedzīvotāji var iegūt savus COVID sertifikātus, kuri būs pārbaudāmi visās ES dalībvalstīs. ES digitālais COVID sertifikāts ir pierādījums tam, ka persona ir vakcinējusies pret COVID-19, atveseļojusies no COVID-19 vai ir saņēmusi negatīvu COVID-19 testa rezultātu. Tādējādi, ja arī vēl tikai gaidi savu pirmo vai otru COVID vakcīnu, sertifikātu ceļošanai ES iespējams iegūt arī veicot COVID testu un saņemot negatīvu tā rezultātu. Par sertifikāta izsniegšanu atbild dalībvalstu iestādes – Latvijā, lai saņemtu savu COVID-19 digitālo sertifikātu, nepieciešams apmeklēt tīmekļvietni covid19sertifikats.lv, kur savus sertifikātus var apskatīt, iegūt digitālā formā vai lejupielādēt un izdrukāt.

ES digitālo COVID sertifikāts tiek pieņemts visās ES dalībvalstīs – ar tā palīdzību tiek koordinētā veidā pakāpeniski atcelti spēkā esošie ierobežojumi. Uz personām, kuras saņēmušas digitālo sertifikātu, lielākoties, brīvas pārvietošanās ierobežojumi ceļošanas laikā vairs neattiecas. Pastāv prasība, ka ES dalībvalstīm jāatturas no papildu ceļošanas ierobežojumu noteikšanas ES COVID sertifikāta turētājiem, ja vien šādi ierobežojumi nav nepieciešami un samērīgi ar sabiedrības veselības aizsardzības vajadzībām. Taču tas vien, ka valstī iespējams iebraukt vēl negarantē, ka tā aktīvi atsākusi tūristu uzņemšanu un ka brīvi pieejamas visas iecerētās izklaides un atpūtas vietas. Kur šobrīd vērts aizbraukt

covid pase

Austrija

Austrijā šobrīd (raksta tapšanas brīdī informācija par šo valsti pēdējoreiz atjaunota 5. jūlijā) atkal darbojas viesnīcas, restorāni, naktsklubi un citas izklaides vietas, kuras pieejamas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan tūristiem. Atvērti ir arī veikali, muzeji un citas kultūras iestādes, kā arī notiek dažādi pasākumi (par to, kādi drošības ierobežojumi attiecas uz Austrijā notiekošajiem pasākumiem vairāk iespējams uzzināt šeit).

Savukārt, ja gribas baudīt Austrijas skaistākos dabas skatus laika posmā, kad, visdrīzāk, vasaras tūristu plūsma būs mazāka, nekā ierasts, lieliska ir izdevība Austriju apmeklēt, lai dotos kalnu pārgājienā. Šobrīd ir, iespējams, piemērotākais laiks, lai apmeklētu Zalcburgas kalnainā reģiona skaistākos apvidus, vai, piemēram, Tiroles reģionu, kurš ir īsta pārgājienu paradīze: tajā sev piemērotus pārgājienu maršrutus atradīs gan dabas skatu baudītāji, gan pieredzējušāki gājēji! Šis ir arī piemērots brīdis, lai rezervētu slēpošanas brīvdienas nākamajai sezonai kādā no cenas ziņā draudzīgākajiem Austrijas slēpošanas kūrortiem.

Austrija

Grieķija

Arī Grieķija ir oficiāli paziņojusi, ka tūrisma sezona ir atklāta – ir atcelti daudz no līdz šim spēkā bijušajiem ierobežojumiem, un lielākā daļa no 80 Grieķijas salām ir uzskatāmas par pilnīgi drošām. Grieķijas pludmales ir pieejamas, lai gan tajās joprojām pastāv zināma sociālās distancēšanās prasība. Darbojas arī restorāni un bāri, kuriem ļauts būt atvērtiem līdz pusnaktij. Joprojām spēkā ir komandantstunda no 00:30 līdz 5:30.
Grieķija vienmēr priecējusi ar savām pasakaini skaistajām salām, kuras šobrīd, tūrismam palēnām atsākoties, ir īpaši aicinošs galamērķis. Egejas jūras salas aizraus ar pasakainiem klinšu kalnu skatiem, dzidro ūdeni, balto smilšu pludmalēm un mazajiem, tradīcijām bagātajiem ciematiņiem, kuri, pretēji Atēnām, visdrīzāk, ļaus justies mazliet izbēgušam no pēc-pandēmijas piesardzības skavām. Par izdevīgākajiem brīvdienu piedāvājumiem Grieķijas salās vairāk iespējams uzzināt šeit.

Grieķija

Francija

Ja, atsākot ceļošanu, esi noilgojies pēc vismaz nosacītas pilsētas burzmas, zini, ka atcelti ceļošanas ierobežojumi uz Franciju! Atcelta arī iepriekš valstī ievērotā komandantstunda un sejas masku valkāšana iekštelpās, tāpēc pastaiga pa Parīzes līkloču ieliņām un brokastu kafijas un kruasāna nobaudīšana kādā mazā ielas kafejnīcā noteikti uzburs atmosfēru, pēc kuras tik daudzi esam noilgojušies.

kredīts ceļojumiem

Taču Francija, protams, ir kas vairāk, nekā tikai Parīze. Ir īstais laiks apmeklēt, piemēram, Vincenta van Goga mīlestības pilsētu Arlu (vairāk par ievērojamām vietām, kuras apskatīt, esot Arlā, uzzināsiet šeit), skaisto ostas un kultūras pilsētu Marseļu, kurā nule atkal atvērti muzeji, teātri un koncertzāles, kā arī bijušo Francijas galvaspilsētu Lionu.

Francija

Islande

Tūristus pie sevis viesos aicina arī Islande – ja vien tie var uzrādīt COVID vakcinācijas sertifikātu (vai apliecinājumu tam, ka vīrusu jau ir izslimojuši). Visiem, kuru rīcībā ir sertifikāts, ierodoties Islandē tomēr jāveic arī bezmaksas COVID-19 tests, kura rezultātus gaidot (tas parasti aizņem 5-6 stundas) jāuzkavējas rezervētajā mītnē. Izdevīgākos piedāvājumus lidojumiem no Rīgas uz Reikjavīku atradīsiet šeit.

Ja jāizvēlas tikai viena vieta, kuru Islandē apmeklēt, tā noteikti ir Jokulsarlon ledāju lagūna! Ledāju lagūna ir ne tikai ārkārtīgi skaista un gleznaina, bet arī īpaša tāpēc, ka tā nepārtraukti mainās: aisbergi pārvietojas, un ainava nekad nebūs tāda pati, kā iepriekš. Netālu no ledāju lagūnas atrodas arī populārā Dimantu pludmale, kura savu nosaukumu izpelnījusies par godu tās melnajā krastā izskalotajiem daudzajiem aisbergiem, kuri kā dimanti mirdz visās varavīksnes krāsās. Aisbergi pludmalē “ieradušies” no Breidamerkurokul ledāja, un daži tajā pavadījuši jau vairāk nekā 1000 gadu.

Islande

Spānija

Arī Spānija atkal vērusi savas durvis tūristiem. Zināms, ka šobrīd ceļotājiem no valstīm, kuras kvalificējas kā “zema riska”, iebraucot Spānijā nebūs jāuzrāda nedz vakcinācijas pierādījums, nedz COVID testa rezultāti, savukārt tūristi no augstāka riska valstīm Spānijā varēs iebraukt, uzrādot COVID vakcinācijas sertifikātu vai negatīva testa rezultātus.

Tenerife, kas izsenis bijis tūristu iecienīts galamērķis, visdrīzāk šobrīd būs ne tikai mazāk tūristu “apdzīvota”, bet spēs piedāvāt daudz vairāk, nekā tikai tipisko atpūtu, zvilnot pludmalē. Tālāk no krasta un “karstākajām” tūrisma zonām skatam paveras neparasti skaistas vulkāniskas ainavas un citi aizraujoši dabas skati, kurus noteikti vērts nobaudīt pēc ilgstošas atrašanās vismaz nosacītā izolācijā...

Spānija

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno šovasar doties ceļojumā uz ārzemēm, un nepieciešami papildu līdzekļi ceļojuma izdevumu segšanai, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Visas tiešsaistes vietnes, no kurām iegūta informācija par šībrīža drošības pasākumiem un noteikumiem COVID-19 ierobežojumu sakarā ārvalstī, apmeklētas 2021. gada 8. jūlijā.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 3/5 (3 balsojumi)
COVID pase kabatā: kur aizceļot brīvdienās šovasar?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas