Ziemassvētku dāvanas pandēmijas
laikā - 8 idejas

8 piedāvājumi vērtīgām Ziemassvētku dāvanām pandēmijas laikā, kas priecēs saņēmēju, un dos iespēju atbalstīt vietējos ražotājus un pakalpojumu sniedzējus

2020. gads ir īpašs – tas mūs nebūt nav saudzējis. Šajā gada tumšajā laikā esam “aplaimoti” nu jau ar otro bēdīgi slavenās pandēmijas vilni, kas ierobežojis gan mūsu mobilitāti, gan darba un izklaides iespējas. Pat Ziemassvētkus, visdrīzāk, nevarēsim svinēt tā, kā ierasts – tie šogad būs klusāki un mierīgāki, aizvadīti šaurākā ģimenes lokā, bez skraidīšanas pa veikaliem un lielām ballēm.

Taču, Ziemassvētku dāvanas neviens nav atcēlis, turklāt šogad mums ir iespēja gan iepriecināt tuviniekus ar pārdomātām un mīļām dāvanām, gan ar savu izvēli atbalstīt tos ražotājus un pakalpojumu sniedzējus, kuriem šis gads nebūt nav bijis viegls un pārlieku ienesīgs. Lasi tālāk, lai smeltos idejas trāpīgām un vērtīgām Ziemassvētku dāvanām pandēmijas gadā, kuras varēsi iegādāties, neizejot no mājām!

ziemassvētku dāvana

1. Laiks viesnīcai!

Laikā, kad atpūtas braucieni uz ārvalstīm ir ne tikai sarežģīti, bet, lielākoties, arī diezgan bezjēdzīgi (jo, ko gan darīt, piemēram, Parīzē, ja slēgti visi restorāni, kafejnīcas un izstāžu zāles?), patīkamu pārmaiņu un izraušanos no ikdienas rutīnas sniedz iespēja atpūsties pašmāju viesnīcās. Nedēļas nogale divatā kādā no Rīgas viesnīcām vai viesu mājām citviet Latvijā, kurā iekļauta arī apkalpošana numuriņā, var kļūt par lielisku Ziemassvētku dāvanu gan sev un savam mīļotajam cilvēkam, gan citiem! Piedāvājumus no konkrētām viesnīcām meklē Facebook, izmantojot tēmturi #LaiksViesnīcai!

liela gulta

2. Maskā, bet stilīgi!

Sejas maskas, protams, no vīrusa nepasargā simtprocentīgi, taču to pozitīvā iedarbība pandēmijas ierobežošanas nolūkos ir nenoliedzama. Tā kā maskas mums, visdrīzāk, ārpus mājām būs jānēsā vēl labu laiku, kāpēc neizmantot masku kā interesantu un modernu stila elementu? Mazie ražotāji nav snauduši – piedāvājumā ir visdažādāko audumu, faktūru un dizainu sejas maskas, un tās šogad var kļūt arī par lieliskām mazām Ziemassvētku dāvaniņām! Šeit daži ieteikumi – tiešsaistes vietnes, kurās pasūtīt kvalitatīvas, skaistas sejas maskas: MasKas (pieejamas maskas ar kabatiņu filtru mainīšanai) un Sejas maskas-šūšanas pakalpojumi (pieejamas maskas pēc īpaša pasūtījuma).

3. “Absolūts Ēd” gardumi

Varbūt esi jau dzirdējis par lielisko pašmāju bioloģisko saimniecību “Absolūts Ēd”, kurā darbojas čaklā Lipsku ģimene, un viņu izdaudzinātajām sezonas dārzeņu kastēm, kuras pieejamas ar piegādi vasaras/rudens sezonā? Arī Ziemassvētku dāvanām “Absolūts Ēd” komanda sagādājusi ko īpašu – komplektu ar pašu ražotajiem bioloģiskajiem ogu un dārzeņu pulveriem un SIA “Mājas kūkas” ražoto piparkūku mīklu. Komplektā ietilpst četru veidu pulveri – upeņu, brūkleņu, biešu un melleņu, kā arī 1kg piparkūku mīklas. Pulverus var izmantot gan kā dabiskās krāsvielas piparkūku glazūrai, gan arī kā gardu un aromātisku piedevu visdažādākajiem desertiem.

paštaisīts karstvīns

4. Be-with apģērbs apskāvieniem

Šis ir gads, kad daudz laika nākas pavadīt mājās, un, esot mājās, mēs, protams, gribam justies ērti un patīkami. Taču, tas nenozīmē, ka jāvalkā vecs džemperis un izstaipītas treniņbikses – pateicoties pašmāju dizaina ražotājam Be-with, mājās iespējams gan justies ērti, gan arī izskatīties lieliski! Be-with apģērbs ir ne tikai patīkams un kvalitatīvs, bet tajā iestrādātas arī īpašas kabatiņas apskāvieniem, tāpēc šī zīmola produkcija būs īpaši piemērota, kad meklē Ziemassvētku dāvanu savam mīļotajam cilvēkam vai tuviem draugiem.

“Apģērbs apskāvieniem” – tā savus izstrādājumus raksturo paši zīmola radītāji, un dāvanām piedāvā īpašus komplektus ar atlaidēm, piemēram, “Hold me” džemperu komplektu, kurā iekļauts džemperis “viņam” un “viņai”, kā arī džemperkleitas un jakas komplektu “viņam” un “viņai”.

https://www.incredit.lv/lv/krediti/naudas-kredits-aizdevums/?utm_source=blog&utm_medium=banner&utm_campaign=blog_ziemassvetku_davanas_saurais_baners&utm_content=decembris

5. Atbalsti restorānus, iepriecini tuviniekus!

Šobrīd diemžēl apmeklēt restorānus nav iespējams, taču lielākā daļa no mūsu iecienītākajām iestādēm piedāvā gan iespēju pasūtīt ēdienu līdzņemšanai vai ar piegādi, gan arī ir ieviesuši šim posmam paredzētus īpašos piedāvājumus. Pat ja ēdiena pasūtīšana uz mājām nav gluži tas pats, kas restorāna apmeklējums, arī iespēja atpūsties, negatavot pašam vakariņas un nobaudīt ko īpašu, ir gana laba alternatīva. Un šo iespēju varam gan izbaudīt paši, gan aplaimot ar to savus draugus un tuviniekus. Dāvanu karti maltītei līdzņemšanai piedāvā, piemēram, restorāns “Naples” Rīgā, viesnīca “Port Hotel” Ādažu rajonā, restorāns “House of Light” Jūrmalā un daudzi citi. Atbalsti savus iecienītākos restorānus, lai tiem būtu iespēja darboties arī turpmāk!

vakariņu galds

6. Kultūras pasākums mājās

Mums katram noteikti pazīstams kāds, kurš būtu priecājies Ziemassvētku dāvanā saņemt biļetes teātra, koncerta vai operas apmeklējumam. Šogad gan tas nav iespējams, bet Jaunais Rīgas teātris sagatavojis dāvanu, kuru svētkos priecāsies saņemt ikviens teātra fans. JRT direktors un režisors Alvis Hermanis izveidojis daudzsēriju mākslas filmu “Aģentūra”, kurā psiholoģisks trilleris apvienots ar detektīvu, un kuras notikumi risinās Rīgā un Latvijā 2020. gada vasarā.

“Aģentūrā” lomas atveido visi JRT aktieri un Latvijas Kultūras akadēmijas JRT studijas 3. kursa studenti, un seriāla 10 sērijas skatīšanai tiešsaistē iespējams iegādāties par 2 teātra biļešu cenu - 50 eiro. Seriālu būs iespējams skatīties no 27. novembra, un tas lietotāja profilā būs pieejamas 50 dienas no pirkšanas brīža. Sastopies ar saviem iecienītākajiem JRT aktieriem šogad tiešsaistē!

7. Laiks lasīšanai

Mūsdienās iespēja atvēlēt laiku lasīšanai ir teju vai privilēģija – darbu ir daudz, šķiet, ka nepārtraukti kaut kur jāskrien un kaut kas jāpaspēj. Šogad laika ir vairāk, bet izklaides iespēju, kas novērš uzmanību – mazāk. Tāpēc šī gada nogale ir īsti piemērota lasīšanai – un Ziemassvētku dāvanām lieliski derēs populārākie nesen izdotie latviešu literātu darbi.

Dzejas cienītāji novērtēs, piemēram, dzejnieka Kārļa Vērdiņa jaunāko izdevniecības “Neputns” izdoto dzejas krājumu “Gatavā dzeja”, bet deviņdesmito gadu latviešu rokmūzikas faniem interesanti būs izlasīt apgāda "Dienas Grāmata" izdoto mūzikas kritiķa un žurnālista Jāņa Žildes grāmatu “Pienvedēja piedzīvojumi”. Savukārt, mazākos lasītājus šajos Ziemassvētkos iepriecinās vairāku gadu garumā tapušais dzejnieces Ērikas Bērziņas bērnu dzejas krājums “Mammas dzejoļi”, kuru, tāpat kā daudzus citus lieliskus bērnu dzejas un prozas darbus klajā laidusi izdevniecība “Liels un mazs”.

grāmata

8. Dāvana ģimenei – Ģimenes psiholoģijas centra “LĪNA” kursi

Mierpilna un veselīga ģimenes locekļu saskarsme ir laimīgas ģimenes ikdienas pamatā – un šis gads ir bijis tik pārpilns dažādiem izaicinājumiem, ka pat vissaskanīgākajām ģimenēm varētu būt nepieciešams papildu atbalsts. Šādu atbalstu ģimenēm ar dažāda vecuma bērniem piedāvā ģimenes psiholoģijas centrs “LĪNA”, kura mājaslapā pieejamas gan dažādas vērtīgas bērnu un ģimenes psiholoģijas grāmatas, gan lieliski kursi un vebināri.

Tāpēc – ja esi vērtīgas un piemērotas dāvanas meklējumos ģimenei ar bērniem, ielūkojies centra “LĪNA” piedāvājumā – pieejami gan vebināri vecākiem, gan vebināri par saskarsmi ar zīdaini, gan dažādi lieliski video lekciju kursi. Īpaša sadaļa veltīta arī centra izdotajām un tulkotajām grāmatām par dažādiem ar ģimenes psiholoģiju saistītiem jautājumiem.

eglītes rotāšana

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja plāno iegādāties vērtīgu Ziemassvētku dāvanu mīļotajam cilvēkam vai ģimenes locekļiem un nepieciešams papildu finansējums, Tev ir iespēja vajadzīgo summu saņemt patēriņa kredītā no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (2 balsojumi)
Ziemassvētku dāvanas pandēmijas laikā - 8 idejas
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas