Plāno pieteikties ātrajam kredītam? Pirms aizņemies, izlasi!

Kas ir internetā izsniegtie ātrie kredīti? Kādās situācijās tiem vērts pieteikties, un kas jāzina pirms aizņemšanās? Izlasi rakstu!

Mūsdienās pieejamas daudzveidīgas naudas aizņemšanās iespējas, sākot ar hipotekāro kredītu bankā līdz ātrajam kredītam internetā. Vajadzības un apstākļi mēdz būt dažādi, tāpēc katram no aizņēmuma veidiem ir sava jēga un pielietojums, taču kredītņēmēji ne vienmēr ir rūpīgi izpētījuši aizņēmumu veidu atšķirības un aizņemšanās nosacījumus. Lai saglabātu pozitīvu kredītvēsturi, ir svarīgi aizņemties atbildīgi un būt informētam, tāpēc regulāri informējam lasītājus par dažādajiem aizņēmumi veidiem. Šoreiz uzzini svarīgāko par ātrajiem kredītiem!

naudas monētas

Kādi ir pieejamie kredītu veidi?

Hipotekārais kredīts ir ilgtermiņa aizdevums, kas paredzēts mājokļa iegādes finansēšanai, kā arī mājas vai citu nekustamo īpašumu, piemēram, vasarnīcas, būvniecībai, pārbūvei, renovācijai un labiekārtošanai. Tas tiek nodrošināts ar nekustamo ķīlu, kas parasti ir pats mājoklis, kuru ir plānots iegādāties vai uzbūvēt. Hipotekārā kredīta iespējas ir ļoti plašas, un aizdevumu summas var būt līdz pat 500 000 eiro. Kredīta termiņš ir no 1 gada līdz 30-40 gadiem.

Patēriņa kredīts ir viens no izplatītākajiem privātpersonām pieejamiem kredītu veidiem, kas paredzēts dažādu pirkumu un ikdienas nepieciešamību finansēšanai. Tas paredzēts gan plānotiem, gan negaidītiem izdevumiem, piemēram, sadzīves tehnikas iegādei, ceļojuma izdevumu segšanai, nelielu remontdarbu veikšanai, kā arī citu nepieciešamu preču vai pakalpojumu iegādei. Patēriņa kredītā parasti var saņemt summu no 100 līdz 10 000 eiro.

Auto kredīta pamatā ir patēriņa kredīts, taču tā nosacījumi pielāgoti tieši automašīnas iegādei. Ar auto kredītu var iegādāties gan jaunas, gan lietotas automašīnas, un pieejamā summa parasti ir no 1000 līdz 25 000 eiro.

Pārkreditācija jeb kredītu refinansēšana ir vairāku kredītu apvienošana vienā maksājumā, kuru parasti izvēlas ar mērķi iegūt izdevīgāku atmaksas termiņu un procentu likmi. Tas ir optimāls risinājums situācijās, kad ir vairākas parādsaistības, kuru vietā klients vēlas ērtības labad veikt vienu maksājumu, turklāt, ar izdevīgākiem nosacījumiem.

Kredītlīnija ir elastīgs aizdevuma veids, kura atmaksas periods var būt pat līdz vairākiem gadiem. Kredītlīnijas gadījumā procenti jāmaksā tikai par iztērētajiem līdzekļiem, nevis par visu pieejamo kredītlimitu.

viena eiro monētas

Kas ir ātrais kredīts un kā tas atšķiras no patēriņa kredīta?

Ātrais kredīts, ko mēdz dēvēt arī par SMS kredītu, daudzējādā ziņā līdzinās patēriņa kredītam, taču:

  • tas paredzēts vidēji mazākām naudas summām
  • tam parasti ir īsāks atmaksas termiņš,
  • tam parasti ir augstāka procentu likme.

Ātrais kredīts paredzēts negaidītu, nelielu izdevumu segšanai vai nelaimes gadījumiem, kad nepieciešamie naudas līdzekļi nav pieejami un nav iespējams nepieciešamos izdevumus nosegt ar algu, kā arī nav privātu aizņemšanās iespēju. Ātros kredītus piedāvā nebanku kredītiestādes, un tiem pieteikties visbiežāk var internetā vai ar SMS palīdzību. Ātrā kredīta summa parasti ir no 50 līdz 3 000 eiro, bet atsevišķos gadījumos var aizņemties lielāku summu – līdz 5 000 eiro.

Ātrā kredīta atmaksas termiņi atšķiras – tie ir no 10 dienām līdz pat 2-3 gadiem. Ātro kredītu gadījumā termiņš ir atkarīgs arī no aizdevuma summas: daži aizdevēji pie aizņēmuma summas, kura ir, piemēram, 3000 eiro, var pieprasīt ilgāku minimālo atmaksas termiņu - no 24 mēnešiem.

līguma parakstīšana

Ātrā kredīta saņemšanas nosacījumi

Ātrais kredīts pieejams privātpersonām, kuras sasniegušas pilngadību un kurām ir oficiāli ikmēneša ienākumi. Izsniedzot ātro kredītu licencētai kredītiestādei jāņem vērā aizņēmēja finansiālais stāvoklis un kredītvēsture – to nosaka likums (ar licencēto kredītiestāžu sarakstu var iepazīties šeit). Taču ir nelicencētas kredītiestādes, kuras iepriekš minētos kritērijus nereti neievēro, un ir gatavas izsniegt ātros kredītus arī personām ar sabojātu kredītvēsturi vai bez aizņēmumam atbilstošiem oficiāliem ienākumiem.

Būtiski atcerēties, ka pret jebkādu kredītsaistību uzņemšanos jāizturas atbildīgi – neatkarīgi no tā, vai kredītiestāde ir gatava aizdevumu izsniegt vai nē, un ja licencēta kredītiestāde nav gatava aizdevumu izsniegt, tas ir vērā ņemams signāls, ka šobrīd kredītu saņemt nebūtu droši.

Alternatīva – patēriņa kredīts

Šaubu gadījumā optimāla ātrā kredīta alternatīva ir patēriņa kredīts, kuru izsniedz daudzas nebanku kredītiestādes. Patēriņa kredīta piešķiršana tiek izvērtēta rūpīgāk, nekā ātrā kredīta piešķiršana, taču skrupulozāka pieeja no kredītiestādes puses, pirmkārt, nāk par labu kredīta ņēmējam – tas ļauj abām pusēm pārliecināties, ka kredītņēmējs būs spējīgs aizņēmumu atdot.

Patēriņa kredīti aizvien biežāk ir tieši nebanku kredītdevēju pārziņā, kuri piedāvā vidēja lieluma naudas summas biežāk nepieciešamo lielo pirkumu iegādei un pakalpojumu saņemšanai. Saņemt patēriņa kredīta pakalpojumu no nebanku kredītdevēja ir izdevīgi arī tāpēc, ka nereti patēriņa kredītu ir iespējams noformēt daudz ātrākā laikā, nekā to spēj izdarīt bankas, turklāt bieži vien arī kredīta līgumu ir iespējams noformēt tiešsaistē.

pieteikties

Piemēram, Incredit klientiem piedāvā aizņemties salīdzinoši lielas patēriņa kredīta summas, un līgumu ir iespējams noformēt arī tiešsaistē, taču klientu pieteikumus un spēju aizņēmumu atdot izvērtē rūpīgāk, nekā, iespējams, ātro kredītu vai SMS kredītu uzņēmumi, kuri darbības uzsvars ir uz ātru aizdevuma noformēšanu.

piecdesmit eiro bankonte

Kā noformēt patēriņa kredītu?

Arī patēriņa kredītu iespējams noformēt jebkurā Incredit kreditēšanas centrā visā Latvijā vai tiešsaistē, aizpildot pieteikumu un apstiprinot to ar Smart ID, eParaksts vai vai ar 0.01 eiro bankas pārskaitījumu. Patēriņa kredīts privātpersonām ir no 100 eiro līdz 4 999 eiro ar atmaksas termiņu līdz 72 mēnešiem, un no 5 000 eiro līdz 10 000 eiro ar atmaksas termiņu līdz 84 mēnešiem.

Lai saņemtu patēriņa kredītu:

  • ir jābūt Latvijas pastāvīgajam iedzīvotājam vecumā no 21 līdz 70 gadiem (kredīta termiņa beigās);
  • ar deklarētu dzīvesvietas adresi Latvijas Republikā;
  • nepieciešams konts kādā no Latvijas bankām;
  • jābūt regulāriem ienākumiem, kas ļauj atmaksāt kredītu;
  • kredīta saņemšanai būs nepieciešama pase vai ID karte.

Sadarbība ar Incredit

Incredit ir uzņēmums, kas veiksmīgi darbojas finanšu pakalpojumu sniegšanā Latvijas iedzīvotājiem jau 12 gadus, kuru laikā spējis kļūt par vienu no līderiem patēriņa kreditēšanas jomā, ar vairāk nekā 200 000 apmierinātu klientu.

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām, piedāvā uzņēmums Incredit. Ja nepieciešams aizdevums ceļojuma izdevumu segšanai, nelielam dzīvokļa remontam vai sadzīves iekārtu iegādei, vajadzīgo summu vari ērti saņemt kā patēriņa kredītu, piemēram, no kompānijas Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Pirms aizņemies, rūpīgi izvērtē savu finansiālo situāciju un spēju aizņēmumu laikus atdot, kā arī rūpīgi izplāno aizņēmuma atdošanu.

 

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (1 balsojumi)
Ātrais kredīts - kad labāk aizņemties?
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas