Uzzini, kādos gadījumos izvēlēties patēriņa vai citu kredīta veidu!

Nepieciešams naudas aizņēmums? Uzzini vairāk par dažādām dzīves situācijām atbilstošākajiem kredītu veidiem un aizņemšanās nosacījumiem!

Kredītus iespējams saņemt bankās vai pie nebanku kredītdevējiem, kuri uz rakstveida līguma pamata klientam nodot lietošanā noteiktu naudas summu vai preces, savukārt, klients uzņemas pienākumu noteiktā laika posmā kredītdevējam naudas summu atdot. Tas skaidrs, bet zināms, ka pieejami dažāda veida un apjoma kredīti – kā izvēlēties savām vajadzībām un aizņēmuma atdošanas iespējām piemērotāko? Lasi tālāk, lai uzzinātu vairāk par kredītu veidiem, patēriņa kredīta saņemšanu, kā arī nosacījumiem, kuri jāizpilda, lai nepieciešamo kredītu varētu saņemt!

kredītkartes

Īss ieskats kredītu pasaulē

Dažādām vajadzībām piemēroti atšķirīgi kredītu veidi. Zemāk apkopots īss privātpersonām pieejamo kredīta veidu un citu kredītdevēju piedāvāto finanšu pakalpojumu izklāsts.

Hipotekārais kredīts ir ilgtermiņa aizdevums pret nekustamā īpašuma ķīlu. Tas, lielākoties, paredzēts mājokļa iegādei vai būvniecībai, labiekārtošanai, remontam, un, atsevišķos gadījumos, arī citu lielāku pirkumu apmaksai.

Patēriņa kredīts ir viens no populārākajiem kredītu veidiem – tas ir īstermiņa kredīts konkrēta pirkuma īstenošanai (vai konkrēta pakalpojuma apmaksāšanai). Patēriņa kredītu var saņemt, piemēram, sadzīves tehnikas vai automašīnas iegādei (nereti gan kredītiestādes piedāvā specifisku kredītu automašīnas pirkšanai), mājokļa remontam, ceļojuma izdevumu apmaksāšanai, medicīnas pakalpojumu segšanai un citiem mērķiem.

Studiju kredīts ir ilgtermiņa aizdevums mācību maksas segšanai, savukārt, studējošo kredīts ir ilgtermiņa aizdevums studenta ikdienas izdevumu segšanai.

Overdrafts ir īstermiņa kredīts, kas noteiktā laika nogrieznī piešķirts kā papildu līdzekļi klienta kontā. Izmantojot overdraftu, ir iespējams veikt pirkumus un bankas automātā izņemt naudu tad, ja kontā nepietiek līdzekļu – par attiecīgu samaksu.

Nebanku kredītdevēji, tostarp, Incredit, klientiem, kuri izmanto uzņēmuma finanšu pakalpojumus, piedāvā arī izdevīgus papildu rīkus, piemēram, kredītlīniju. Kredītlīnija ir aizdevums ar konkrētu pieejamās naudas summas limitu, bet nenoteiktu atmaksas grafiku – tas var būt pat neierobežots laika daudzums, līdz kamēr tiek iztērēta piešķirtās kredītlīnijas summa.

Noderīgs rīks konkrētos apstākļos ir arī pārkreditācija – tas ir kreditēšanas veids, kurš pieejams tiem klientiem, kas vēlas apvienot visus citu kredītdevēju izsniegtos kredītus vienā līgumā.

Vairāki kredītdevēji piedāvā arī specializētu kredītu auto iegādei. Piemēram, Incredit piedāvā auto iegādei paredzētu kredītu 1000 līdz 10 000 eiro apmērā, turklāt, pastāv iespēja sākumā noformēt kredītu, un auto atrast un iegādāties 30 dienu laikā no kredīta noformēšanas brīža.

Līzings, savukārt, ir finansu pakalpojums, kuru izmantojot, līzinga devējs nodot līzinga ņēmējam tiesības izmantot konkrētu līzinga objektu (piemēram, automašīnu) apmaiņā pret līgumā noteiktiem līzinga maksājumiem. Līzings atšķiras no kredīta ar to, ka, iegādājoties preci ar kredītu, šī prece kļūst par kredīta ņēmēja īpašumu, savukārt, noformējot līzingu, preces īpašnieks ir līzinga devējs, kamēr līzinga ņēmējs – tikai preces turētājs. Prece nonāk līzinga ņēmēja īpašumā tikai tad, kad līzinga summa pilnībā apmaksāta. Izšķir finanšu un operatīvo līzingu, kur finanšu līzinga gadījumā objekts līzinga apmaksas beigās nonāk klienta īpašumā, savukārt, operatīvā līzinga gadījumā klients objektu no līzinga devēja saņem tikai lietošanā uz noteiktu termiņu (parasti klientam ir arī izpirkšanas tiesības).

bankas kartes

Kādos gadījumos un kur pieteikties patēriņa kredītam

Patēriņa kredīts, kā jau iepriekš minēts, ir viens no populārākajiem un biežāk izmantotajiem kredītu veidiem, kuru iespējams saņemt gan bankās, gan pie nebanku kredītdevējiem. Aizvien biežāk patēriņa kredītus saņem tieši pie nebanku kredītdevējiem: tie piedāvā mazākas naudas summas, kuras paredzētas biežāk nepieciešamo vidēji lielo pirkumu iegādei un pakalpojumu saņemšanai. Tāpat, nebanku kredītdevēji nereti piedāvā patēriņa kredītus noformēt daudz ātrākā laikā, nekā to spēj bankas, turklāt, bieži vien līgumu ir iespējams noformēt arī tiešsaistē, parakstot to ar elektronisko parakstu (vairāk par to, kā darbojas elektroniskās identifikācijas rīki varat izlasīt mūsu sagatavotajā rakstā “Noformē līgumu tiešsaistē ar Smart-ID un eParaksts mobile!”).

Tas, kā nebanku kredītdevējs izvērtē klientu pieteikumus un spēju atdot saņemto aizņēmumu, atkarīgs no kredītdevēja tipa un konkrētā kredītdevēja. Incredit piedāvā klientiem aizņemties salīdzinoši lielas patēriņa kredīta summas un klientu pieteikumus un spēju aizņēmumu atdot izvērtē rūpīgāk, nekā, iespējams, ātro kredītu vai SMS kredītu uzņēmumi, kuri darbības uzsvars ir uz ātru aizdevuma noformēšanu. Patēriņa kredīts ir pareizā izvēle situācijā, kad jāveic lielāks pirkums – paredzēts iegādāties mēbeles vai sadzīves iekārtas, vai, piemēram veikt mājokļa kosmētisko remontu. Šis kredīta veids piemērots arī plānotu vai neplānotu pakalpojumu summas segšanai – ceļojuma izdevumiem, medicīnas pakalpojumiem, automašīnas vai citu iekārtu remontam. Tāpat, bieži vien lielākus pirkumus atlaižu sezonā var iegādāties par īpaši izdevīgu cenu – ja tobrīd nav pieejami brīvie līdzekļi, patēriņa kredīts ir vērtīga alternatīva.

patēriņa kredīta noformēšana

Būtiski ir rūpīgi plānot aizdevuma atdošanu. Taču, ja ir regulāri ienākumi, tad augstākminētajiem mērķiem patēriņa kredīts ir lieliski piemērots – izmanto izdevības tad, kad tās rodas, un norēķinies par iegādāto vēlāk! Incredit interesēs ir nodrošināt naudas līdzekļus ikvienam klientam, kuram pēc tiem konkrētajā brīdī ir nepieciešamība, taču reizē uzņēmuma vērtības raksturo rūpes par klientu labklājību ilgtermiņā – kas sevī ietver spēju no regulārajiem ienākumiem ik mēnesi bez piepūles un lieka stresa atlicināt līdzekļus naudas summas atdošanai.

Piesakoties uz aizdevumu gan bankā, gan pie nebanku kredītdevēja, ir svarīgi būt informētam par savu līdzšinējo kredītvēsturi. Kredītvēsture ir viens no būtiskākajiem faktoriem, kas ietekmē gan izredzes aizdevumu iegūt, gan arī konkrētā kredītlīguma nosacījumus, kuri var būt ņēmējam vairāk vai mazāk izdevīgi. Lai uzzinātu vairāk par to, kas kredītvēsturi ietekmē un kā rīkoties, lai to nesabojātu, iepazīsties ar rakstā “Iespēja saņemt aizdevumu un kredītvēsture: kas par to jāzina?” apkopoto informāciju.

naudas maks

Noformē patēriņa kredītu pie Incredit!

Incredit saviem klientiem piedāvā plaša spektra patēriņa kredītu – aizņemties iespējams summu sākot no 100 līdz 10 000 eiro. Jebkura apjoma patēriņa kredītu pie Incredit iespējams noformēt arī tiešsaistē, parakstot līgumu ar drošu elektronisku parakstu. Incredit patēriņa kredītam pieteikties ir ērti – to var noformēt vai nu uzņēmuma mājaslapā vai tuvākajā kreditēšanas centrā, un pieteikums abos gadījumos tiks izskatīts 30 minūšu laikā. Incredit patēriņa kredīta saņemšanai nav nepieciešama ķīla.

Incredit piedāvātā kredīta termiņš ir līdz 84 mēnešiem (Incredit piedāvā aizņemties no 100 līdz 4 999 eiro ar atmaksas termiņu līdz 72 mēnešiem, savukārt, no 5 000 līdz 10 000 eiro ar atmaksas termiņu līdz 84 mēnešiem), taču uzņēmums piedāvā elastīgu atmaksas termiņu - kredītu iespējams atmaksāt arī ātrāk, pirms noteiktā termiņa.

sapulce

Nosacījumi Incredit patēriņa kredīta saņemšanai

Lai pieteiktos uzņēmuma Incredit piedāvātajam patēriņa kredītam, jāizpilda vairāki nosacījumi:

  • Jābūt vecumā no 21 līdz 70 gadiem
  • Jābūt Latvijas patstāvīgajam iedzīvotājam ar deklarētu dzīvesvietas adresi
  • Nepieciešams aktīvs konts kādā no Latvijas bankām
  • Jābūt regulāriem oficiāliem ienākumiem
  • Kredīta noformēšanai nepieciešams personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte

laptops

Šo un citus interesantus un noderīgus rakstus par šībrīža aktualitātēm, kā arī vienmēr svarīgām tēmām piedāvā uzņēmums Incredit. Ja nepieciešams papildu finansējums sadzīves tehnikas un mēbeļu iegādei vai kosmētiskā remonta veikšanai mājoklī, Tev ir iespēja saņemt patēriņa kredītu no uzņēmuma Incredit piedāvāto pakalpojumu klāsta.

Rakstā izmantotie foto avoti: www.unsplash.com www.pexels.com

Patika raksts? Novērtē!
Reitings: 5/5 (2 balsojumi)
Uzzini, kādos gadījumos izvēlēties patēriņa vai citu kredīta veidu!
Vēlies saņemt vairāk interesantus rakstus?
SIA InCREDIT GROUP ir Rietumu Bankas meitas uzņēmums.
Speciāla atļauja patērētāju kreditēšanas pakalpojumu sniegšanai Nr. NK-2016-018.
© 2011-2024 Incredit
Kr.Barona 130 k4, Rīga LV-1012 Visas tiesības aizsargātas